Nuffnang saya

Followers

Monday, March 24, 2014

Cuti Sekolah

Mingguni cuti sekolah...
Tak merancang kemanapun cuma nak balik kampung kalau diizinkan oleh Allah...
Sabtu lepas akak dan suami kena kerja....
Jadi bersabarlah wahai anak untuk bercuti di rumah sahaja...

Harini percubaan tinggalkan mereka berdua di rumah..
Mintak jiran tolong tengokkan sekali sekala...
Harap diaorang boleh berdikari...
Kot idak esok memang kena tinggalkan di rumah jiran...

Hati akak teruja nak pergi Pusat Sains Negara....
Lepas tengok di blog DR SINGA , menarik tau ada pameran "Science of Fear"...
Yang penting akak nak balik kampung mingguni ...
Nak tengok keadaan bapak akak yang minggu lepas jatuh dalam bilik air...
Menurut mak bapak dah ok tapi tak puas hati kalau tak tengok sendiri..
Maalumler orang tua selalu tak nak menyusahkan anak-anak...
Gambar lama tahun 2010 tak silap di Pekan Lumut...
Kalau sempat kita ronda Pekan Lumut ambik gambar...

Cerita jadi emcee akak sabtu lepas..
Nasibler ok semuanya taklah memalukan diri sendiri...
Akakni memang penakut ya amat tapi beranikan dirijer...
Harap tak kenalah lagi untuk masa akan datang...

31 comments:

  1. zee ni pon blom ada idea lagi kak nak bawak bebudak jalan..dah tak tau nak kemana..ingat nak meround dekat2 sudah..

    ReplyDelete
  2. bila akak kata tinggalkan anak akak berdua tu...saya teringat zaman saya mak selaloo tinggalkan kami bertiga je kat umah..makna je G umah pengasuh langkau 1 uma dr umah kami....

    ReplyDelete
  3. Memang zilla.. ibubapa ni tak nak anak2 risau tu yg cakap sihat selalu.. akak pun nak balik weekend ni..

    ReplyDelete
  4. insyallah mesti boleh diaorg berdikari..
    cuma kalau ada apa2 suh cepat2 kasi tau jiran.

    ReplyDelete
  5. peh ni leh le pangkor lak..kak minta tolong jiran tengokkan budak2 tu..

    ReplyDelete
  6. Bagusnya anak2 akak. Anak pompuan matang sket.

    ReplyDelete
  7. mmg betul kak. Org tua selalu je tanak menyusahkan anak2. Okay ke dua beradik tu tinggal berdua? Harap2 okay la.

    ReplyDelete
  8. insyaAllah boleh berdikari punya..

    ReplyDelete
  9. saya pun tinggalkan diorang di rumah kak..tp selalu call..alhamdulillah ok

    ReplyDelete
  10. kami x kemana pun cuti sekolah ni

    ReplyDelete
  11. teringat masa saya kecik2..
    dr darjah 2 atau 3 kami dah kena dok sendiri
    sbb mak n abah keje
    dok la kami bertiga kat umah
    makan2 sume mak dah siap kan

    ada pameran baru kt pusat sains negara ek?
    cam menarik je ni

    ReplyDelete
  12. Org tua memang begitu seboleh-bolehnya tak mahu anak-cucu susah walau sebenarnya kita lagi suka mereka tinggal dgn kita...

    ReplyDelete
  13. Saya pun baru sekali pergi pusat sains ni, Cho. Best jugalah. Ada kolam renang lagi. Tapi masa tu tak bawa baju mandi budak-budak, takdalah bagi mereka buat terjun tiruk. Naya Mommynya nak jadi life guard nanti.

    Wah, terror gak Cho boleh jadi emcee ya! Kalaulah saya, mesti kaku lidah kelu kat atas tu.

    ReplyDelete
  14. Kita pun nak balik kampung rabu nie.. fil dah 3 bulan x sihat.. betul tu kak. Org tua.. kalau kita tepon tanya sihat ker?.. asyik la kata sihat.. .. semoga bapak akk cpt sembuh.. selamat bercuti kak!!

    ReplyDelete
  15. mesti dorg pandai berdikari masa mama dorg tgk keje tu..hehe..seronok kalau leh luangkan masa cuti sekolah..balik kpd pun boleyy..

    ReplyDelete
  16. elok juga gi pusat sains tu..takyah jalan jauh2...byk juga tempat2 best sekitar KL yg boleh di bawa anak berjalan jalan...sebab nakgi pantai, panas terik sekarang

    ReplyDelete
  17. selamat bercut..SB n family tak gi mana2 kali ni..duk rumah je

    ReplyDelete
  18. pttlah sekolah suami ada rombongan ke pusat sains mingg lps...

    sy pun x planning kemana bwk anak, tak tahulah kot last minit tetiba lulus cuti.. nak jgk berjln

    ReplyDelete
  19. Moga ayah zila sihat..
    Cuti sekul ni kalau tak gi mana2
    Mesti bowing kan..

    ReplyDelete
  20. saya mak dl mmg tk berkerja,
    so tk le kena tiggl..

    cuma zmn anak skrg je..
    byk kena tiggl ngn pgasuh kn
    mak pak keja..alhamdulillah sy sbtu n ahad cuti..

    syok blk kg kan kan..
    tmbh2 org tua sakit..
    blk tgk sdiri br puas hati iya dak..

    ReplyDelete
  21. gambar tahun 2010..no wonder lah comei2 lagi budak2 tu :- tapi bertambah comei skrg..cuti sek ni akak bawak mereka ke mana?..hari ni kat opis lengang, ramai cuti sekolah

    ReplyDelete
  22. okje pun duk rumah aje CZ.... bertapa kat rumah hehe...Nak kemananya apaknya tak cuti....abg pun anak test kereta memang penuhlah aktiviti gamaknya

    ReplyDelete
  23. Sure bdk2 tu sonokkan blk kg..Kita pun cuti tak tahu nak bwk kyra ke mana...asyik tnya je cuti nak p jln2 katanya :D

    ReplyDelete
  24. Bestnya cuti sekolah.. belum ada plan nak kemana ke Kak?? kalau dpt jalan2 best jugak kan..:)

    ReplyDelete
  25. seronok cuti sekolah ni kak
    sbb bolehlah el rehat ngan tenang kejap
    lau x rushing sn sini siapkan budak2 tu sekolah hahaha
    smlm baru g bw budak2 tu g enjoy satu tempat jdlah dekat2 ngan umah gak janji theyol hepi kak

    ReplyDelete
  26. Even si Naiim tu dah besar, saya tetap hantar transit umah bb sitter. memang tak harap.

    ni cuti sekolah siang malam pagi petang lepak umah baby sitter... dah tak tau nak kira mcm mana nanti ...

    adei....

    ReplyDelete
  27. kitorang adik beradik since 6 tahun dah belajar duduk sendiri kat rumah. hihi

    so mmg dah biasa berdikari. :D

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang