Nuffnang saya

Followers

Thursday, March 20, 2014

Jadi Kreatif

Selepas masuk dua minggu catuan airni dah pandai suaikan diri....
Memang menyusahkan tapi syukur masih ada....
Kedai mamakpun dekat rumah akakpun kreatif elak dari banyak basuh pinggan...
Mulatu hairan tengok macam lainjer kedaini harini...
Harini patutnya dah ada air tapi selalunya pukul 10.00 pagi ke atas baru ada...
Harini makan tosei tapi dengan teh tarikler jugak...
Mana nak cari teh tarik yang sedap????

Mingguni ada peperiksaan sekolah agama...
Budak dua orangni dengan keyakinan yang tinggi kata soalan senang...
Tapi kita tunggulah keputusannya nanti...
Harini keputusan SPM diumumkan, mesti ramai yang tengah berdebar-debar...

Sebab entri atas pendek sangat sajalah nak menambah...
Pernah baca ruangan Kucing Jantan dalam Mingguan Malaysia...
Kawan akak kata kalau nak blog kita banyak trafik cubalah buat isu cam gini...
Kalau artikel cam gini tentulah perempuan marahkan... so banyaklah komen yang masuk...
Korang rasa betoiker perempuan suka cari publisiti murahan...
Ramai juga rasanya yang buat perangai begitu...
Tapi rasanya lebih ramai lagi perempuan yang tak suka publisiti murahan...
Apa kurangnya lelakikan!! Kitakan saling melengkapi...

28 comments:

  1. Wah....kreatif..kreatif.Jimat lagi. Lebih jimat dari pakai paper plate. Eh, kedai mamak tu ada putu mayam ke kak. Wahhhh...

    Ohy, apa2 saja isu, saya rasa bukan berkaitan dengan gender. Ianya lebih kepada individu itu sendiri

    ReplyDelete
  2. Kretif itu harus kak bila dah gawat tak der air...hehehe...

    Alaaaa...lelaki pon sama lah.

    ReplyDelete
  3. sokong ayat akak yg last...kiter kaum adam dan hawa, saling melengkapi...

    ReplyDelete
  4. mmg kena kreatif. sbb yg basuhnya nnt kita jugak. baik xyah susahkan diri, hehe

    ReplyDelete
  5. biar lah tak ada trafik kat blog saya daripada buat tajuk dan entri ntah hapa hapa

    ReplyDelete
  6. Kreatif dan menjimatkan..jimat air jimat sabun hehe..

    ReplyDelete
  7. catuan air ni..mmg kdg2 susah kan..
    tp nk buat cm mn..ujian la kan

    tk yah basuh piggan bagai..mkn kt kedai..hehe..

    owhh..ari ni result spm keluar ye..
    good luck pada pelajar2 yg amik exam spm..

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. ish akak teliur tgk makanan tuh....weekend ni cari mamak laa hahahaahaha....

    betul tu kak, kreatif...alas ngan plastik so nak membasuh tak perlu beriya2 menyentalkan...dah le kari2 ni berminyak2 kene pakai byk air...mmg bijak!!

    ReplyDelete
  10. nasih kedai mamak tu dkt kan heheh boleh je lah nk jln pi beli

    sllu yg nak publisiti murahan ni retis2 je..xtau lah kut2 ada blogger pun nak buat gak hehe

    ReplyDelete
  11. Setuju dgn Dr Singa... kalau entry mengguris perasaan org lain buat apa kan..

    ReplyDelete
  12. ermmm sedap nengok putu mayam tuh tau,,,
    baguslakan guna plastik jimat takyah basuh...

    ReplyDelete
  13. anak zee last 2 weeks dah periksa sekolah agama kak..lambat jugak kat BK ye..
    leceh sungguh la kalo takde air ni..kedai dekat umah senang tapi kena jaga2 jugak..kot masalah kebersihan la pulak..

    ReplyDelete
  14. Kretip sgt mamak tuh..hehe..

    Ishhh mana boleh slhkan pmpn..laki pun sama dgn jerrrrr..

    ReplyDelete
  15. time2 takde air nih mmg kene kretip... jnji kebersihan terjaga

    ReplyDelete
  16. Bila air takda ni Cho memang tetiba kita jadi kreatif :) Yalah, bukan senang nak membasuh bagai. Mandi pun tak basah. Camna nak membazir air yang kena catu tu...

    Saya tak setujulah. Bukan semua perempuan suka publisiti murahan. Kalau saya dalam golongan yang sama, nak juga saya buat satu entri dalam blog. Biasalahkan, kerana nila setitik rosak susu sebelanga.. Eh, eh...pandai lak berperibahasa hari ni :)

    ReplyDelete
  17. eee.... ye ke? takdela semua pon. tp sama je lelaki ke prmpuan...

    ReplyDelete
  18. ahakss..alas plastik..nak jimat sabun basuh le teww..
    Di opis JM pun praktik cara yg sama..letak palstik atas pinggan utk makan nasi campur

    ReplyDelete
  19. sama je lelaki atau perempuan kat zaman skrg nie...

    ReplyDelete
  20. kat rumah MIL guna pinggan dan cawan kertas utk jimatkan air..
    isu tu rasanya hanay ditujukan pada individu yang 'up' status menarik perhatian orang konon-konon ibunya turut berada dalam pesawat tu.

    ReplyDelete
  21. terliur pulak tgk putumayam tuh.. dh lama x makan~ huhuhu

    kat mamak bwh opis nih pakai pinggan pakai buang.. cawan pon sama.hehehe

    tak semua kot pompuan suka publisiti murahan kan~ x setujulah~

    ReplyDelete
  22. kak, kita peminat setia putu mayam tu. terliur plak tgk. hehehe
    ala kak, laki ke pompuan ke..sama je..kalau xde pompuan, lelaki xkan ada. kalau laki xde, pompuan pun xkan ada. acane tu. hehehe

    ReplyDelete
  23. bijak n kreatif kedai mamak ni..:)
    kompom naik trafik blog if isu cam gini jadi n3..ada berani ker zila ? hehe

    ReplyDelete
  24. tak berani la nak buat isu -ve tuk tarik traffik..sereeemmmm..hihiii

    ReplyDelete
  25. alah lelaki pompuan sama jer skrg...tak boleh nk tuding pada satu jantina sajer

    Eh zura baru pasan blog zura ada dlm list kt dlm blog akak ni..huwaaa terharu nyer.. tengkiyu kak !!

    ReplyDelete
  26. bagus betul mamak tu. Senang takyah basuh.

    ReplyDelete
  27. Masih bercatu air lagi ke CZ? Yelah alah bisa tegal biasakan.....
    sabau aje le....

    Kadang kadang betul jugak apa yg Kucing jantan tulis tu...tapi lelaki pun sama jugak....alah sebenarnya sama je lelaki ke perempuan ni

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang