Nuffnang saya

Followers

Friday, March 14, 2014

Jom beli bunga di Sungai Buloh

Harini adalah hari jumaat ... esok cuti...
Semalam akak menonton 9 Soalan di TV9...
Tetamu undangan adalah Pakcik Selamat bapa kepada salah seorang mangsa MH570...
Masa akak menontontu air mata cepat mengalir...
Pakcik Selamat tak keluarpun air mata..
Tapi dalam hatinya siapalah tahukan...
Kita sebagai orang luar kadang berfikir umpama kitalah mangsa...
Sedangkan ayah mangsa sendiri masih lagi rasional...
Menganggap inilah ujian Allah untuk dia dan keluarga...
Marilah kita bersatu hati, negara kita sedang ditimpa dugaan..

Akak sebenarnya kalau boleh tidak mahu lagi bercerita pasal MH570..
Sebabnya ramai yang dah menulisnya di blog mahupun laman sosial lain...
Tapi bila menonton Pakcik Selamat semalam teringat-ingat bicara dia...
Semoga Allah memberikan kekuatan kepada semua keluarga mangsa...

Oklah jom cerita kisah akak minggu sudah...
Lepas melawat Mak Jang di Hospital UiTM Sungai Buloh kami singgah beli bunga...
Beli bungaker?? takler cuma beli tanahjer...
Rasa macam dah kat Cameron Highlandjer rasanya...
Dewan Orang Ramai ini dirasmikan pada tahun 1969.....
Bangunan bersejarahni tau...
Hati tersenyum riang berada di kedai bunga...
Rasa cam Cameron Highlandkan...
Sejuk mata memandang bunga yang berkembang...
Ku lihat hijau hijau...
Suasana di sini rasa nyamanjer walaupun haritu ada juga jerebu...
Tengok akak pergini di negeri Selangor bukanlah di tanah tinggi Cameron Highland...


18 comments:

  1. semasa abg saya study kat uitm shah alam , satu hari tu nak balik kg tapi salah masuk lorong then sesat sampai sungai buloh . katanya , udara kat situ sejuk cam kat cameron Highland ...

    ReplyDelete
  2. Ya Allahhh.. terasa nyaman sgt tengok gambar2 kt n3 akak nih.. semua nye menghijau segar.. sejuk mata memandang.

    ReplyDelete
  3. waa bestnyer..teringin jugek nak gi beli bunga sini cantik n segor lak tu...

    ReplyDelete
  4. Mak akak selalu beli bunga di Sungai Buloh ni Zila... memang rambang mata dibuatnya :)

    ReplyDelete
  5. okje pun tengok jugak CZ....bagus Pak Selamat tukan ,....nampak sangat tabah dan redho...Tetiba terus teringin nak cari anaknya yg mana satu....
    Jarang sangat gi Sg Buloh ni....orang yg bawak bukannya nak pun huhu

    ReplyDelete
  6. okje pun tengok jugak CZ....bagus Pak Selamat tukan ,....nampak sangat tabah dan redho...Tetiba terus teringin nak cari anaknya yg mana satu....
    Jarang sangat gi Sg Buloh ni....orang yg bawak bukannya nak pun huhu

    ReplyDelete
  7. Kalau bawak mak pergi ni mau satu bonet dia hangkut, semua nak...

    ReplyDelete
  8. Hijaunya pemandangan. Walaupun bukan di Cameron Highland, terasa macam sejuk aje mata ni memandang. Saya ni tak pandai part-part tanam bunga. Kalau jatuh kat tangan saya, memang layulah jawabnya.

    ReplyDelete
  9. wahhhh...kak nk tanam bunga2 kt rumah ye..
    sure nnti cantik laman umah kak..

    eh kak...dlm n3 kak, mention MH570..sbnrnya MH370 kan..

    ReplyDelete
  10. alahai rindunyeeee dgn nursery @sg buloh ni. kalau dulu suka juga pergi tinjau2 & membeli. huhu!!!

    ReplyDelete
  11. sungai buloh banyak sungguh nursery kak..bunga zee tak kenan sangat tapi yang deco2 kat laman tu geram..kalo pokok sayur cam cili ke terung ke ada gak tingin nak beli..

    ReplyDelete
  12. teringin nak tanam bunga..di sekeliling rumah...tp itulah takut bunga mati jer... dahlah tangan pun panas...

    ReplyDelete
  13. dari dulu smpi skrg, sg buloh ttp tmpt pemes utk beli bunga...

    ReplyDelete
  14. canteknyeee kak bunge2 tu..geram!

    ReplyDelete
  15. tgk dlm gambar pun dah menarik :)

    ReplyDelete
  16. tenang mata ni tgk pokok2 yg menghijau..zura suka tgk pokok2 bunga sekeling rumah, tp tk suka nak tanam sendiri, sebab malas nk jaga...hahahaha

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang