Nuffnang saya

Followers

Wednesday, March 19, 2014

Wordless Wednesday ~ Lagi gambar lama

Jumpani di facebook grup Sekolah Kebangsaan Lambor Kanan....
Kat rumah akakpun ada gambarni kalau tak silap ....
Balik kampung nanti nak selongkar gambar lama-lamaler...
Ini gambar bapak akak masa jadi cikgu....
Bapak akak yang paling hensem... ha.. ha...

UPDATE ::: Akak sebenarnya tak reti nak menerangkan yang mana satu, keliru dari kanan atau kiri. Itu sebab tak tulis mana satu bapak akak... sebab kalau ikut akak bapak akak adalah duduk 3 dari kiri. Bak kata Mama Jariss
Cikgu Z kat sebelah guru besar tu kan? tak dinafikan... cikgu Z memang ensem... tapi garang sangat...sampai sekarang org takut...hahahaha.. (jangan bgtau kat apak akak tau)

Bapak akak memang cikgu disiplin, garang ramai anak muridnya yang takut. Tapi dengan anak-anak taklah garang sangat cuma seriusjer. Jarang nampak dia tersenyum lagilah ketawa. Yang penting anak murid yang kena marah dan denda dengan Cikgu Za ramai yang dah jadi manusia.. Minggu sudah adik akak whatsapp katanya bapak jatuh di bilik air tapi pergi ke hospital taklah kena tahan. Sebab jauh hanya doa yang mampu akak kirimkan.. Moga dapatlah akak balik cuti sekolah ini..

15 comments:

  1. dah agak dah yg paling hensem tu kan..kikiki

    ReplyDelete
  2. Cikgu Z kat sebelah guru besar tu kan? tak dinafikan... cikgu Z memang ensem... tapi garang sangat...sampai sekarang org takut...hahahaha.. (jangan bgtau kat apak akak tau)

    ReplyDelete
  3. mn satu ni..hahahaha
    tp gambar2 cam ni mmg iols suka tgk
    mmg nostalgia sgt2
    pas2 mulalah dok berangan cam mn lah org dulu2 kehidupan diorg ni kan compare ngan kita yg cangih mangih ni kan...

    ReplyDelete
  4. zmn ni , stail mrk sama jer ... zmn my kakak n abg membesar .

    ReplyDelete
  5. Hensem bapak Cho. Tapi... yang mana satu ek?

    ReplyDelete
  6. yang mana satu nih...
    gambor depan 3 dari kiri betul ker idok nih

    ReplyDelete
  7. semoga bapak akak dikurniakan kesihatan yang baik :)

    ReplyDelete
  8. Ohhhh....patutpun cikgu disiplin mmg le garang hehe....tp dengan garang tulah yg jadi orgkan CZ...

    ReplyDelete
  9. ala2 gmbr zaman p.ramlee la pulak...kena jaga betul2 la..gi laminate la gmbr ni kak..risau takut rosak terkena air atau kotor..gmbr cm ni mmg priceless

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang