Nuffnang saya

Thursday, July 5, 2012

Jom Underwater World Langkawi

Sayang kalau bawak anak kecil datang Langkawi tapi tak singgah sini tau. Underwater World Langkawi antara tempat impian akak masa pergi ke Langkawi dulu-dulu. Maalumler masatu Aquariapun belum ada lagi dan selalu promo pasal Underwater World Langkawi selalu kedengaran. Masatu juga selalu tengok rancangan yang pergi ke  Underwater World negara lain terutamanya Austaralia dan Singapura buatkan akak teruja sesangat. Jadinya dalam hati kata kalau dapat pergi yang Langkawi punyapun kira boleh tahanlahkan...

Oleh itu walaupun dah pernah sampai Underwater World ini masa trip yang terdahulu, tetap nak bawak Atikah dan Azalia ke sini. Hasilnya memang mengembirakan kerana dua orang budak itu keseronokan yang amat ketara. Masa akak pergi dulu Penguin dan kawan-kawannya belum ada lagi, Underwater world masatu pada akak sangat boring. Sekarangni rasanya berbaloi jugalah tapi mesti tahu waktu makan binatang tersebut... terus terang cakap masa makan Southern Fur seals aka anjing lauttu memang sangat menarik, rugi kalau tak tengok.

Memang meriahler pergi ke Underwater Worldni tapi sayang akak telah terbuang banyak gambar disebabkan kesilapan teknikal yang berlaku semasa proses pindahkan gambar dari kamera ke "thumb drive".. Gambar di akuarium hidupan laut memang takder langsung.... alahai sayangnyer... takper Azalia kata kita boleh datang lagi ambik gambarkan ibu.. Yo lah anakku....
Di Seksyen hutan hujan tropika, tak berlama di sini sebab dah tak sabar nak tengok penguin
Best sesangat tengok anjing lautni, tibajer akak rasa jatuh cinta dengan anjing laut sebabnyer masa pergi CUTI SEKOLAH KE ZOO NEGARA  haritu singa laut juga yang paling best...
African Penguins adalah diva di Under Water World Langkawini, lucu sangat tengok aksi Penguinni...
Inilah istimewanya Under Water World Langkawikan Penguin dia banyak dan sangat aktif... Suka sangat....
Tengok dari kejauhan semasa Penguinni diberikan makan...
Ni kat depan "Rockhopper Penguin", bulu mata dia lentik beb....
Penguin merata-rata ok.... tanda arah ke toiletpun jadi untuk amek gambar...
Atikah yang dah gemuk.... kuang... kuang... Gambar Dik Ya disini dah takder sedih...
Cantik bergambar di sini ada juga jurugambar Underwater World tapi kena bayar masa keluarlerkan...
Di hadapan Under Water World Langkawi sambil menikmati rojak buah dan laksa... ehm rasa sedap dan harga murah...

Info di bawah ini akak dapat dari  :- UNDERWATERWORLDLANGKAWI. Bagus maklumat di sini sebabnya mesti ambik tahu kerana kalau dah sampai sini kenalah tunggu waktu binatangni makan. Budak-budak kecik hatta akak yang dah berumurni seronok tengok . Lagi satu dari sinilah akak tahu yang harga untuk kakitangan kerajaan dapat murah, siap suruh suami akak bawak pas kerja.. jimatlah sikit..

Entrance Fees
Adults RM38 (without MyKad) / RM28 (with MyKad)
Children (3-12 years old) RM28 (without MyKad) / RM18 (with MyKad)
Malaysian Senior Citizens (50 years old & above) RM22 (with MyKad)
Goverment Rate Adults RM22 and Children RM11. One (1) Government I.D. Card entitles for two (2) adults and two (2) children.
Exhibition/Display Areas
Daily 10:00 am - 06:00 pm
Public/School Holidays 09:30 am - 06:30 pm
Animal Feeding Sessions (commencing on 1st October 2011)
Macaw 10:30 am daily
African Penguin 11:00 am and 2:45 pm daily
Rockhopper Penguin 11:15 am and 3:00 pm daily
Otter 11:45 am and 03:45 pm daily
Furseal 02:30 pm daily
Tunnel Tank 03:30 pm daily

Jadi kesimpulannya, walaupun harga tiket macam mahal tapi pengetahuan yang ditimba di sini tiada tolok bandingnya. Jom cuti-cuti Malaysia...


NEXT ENTRY : Jom klik sini TEMPAT MENARIK SEKITAR KUAH

24 comments:

  1. salam

    harga sama mahal masuk theme park berjaya times square ni ;)

    ReplyDelete
  2. dulu dtg langkawi ank belum ada..nampaknya nak kena bawaklah dia kesini..lawanya underwater ni kan budak2 sure suka.

    ReplyDelete
  3. bile la nak jejak lagi ni.. huhuhuhu...

    ReplyDelete
  4. seronoknya dia jenjalan kat langkawi...bile la bleh jejak kat langkawi ni yekk..hehe

    ReplyDelete
  5. fuhh not bad rege entrance dia erkkk huhuhu .. kalau x der duit tgk jelahh .. ciann kat org2 susah , nak merasa masuk , kata buat utk rakyat .. rakyat susah x merasa lah tgk kan ..
    entah2 penduduk langkawi sendiri x merasa layie masuk huhuh

    ReplyDelete
  6. comelnya penguin itu..rs nk pelok2 je bawak balik..hehe

    ReplyDelete
  7. akak, sue x pernah masuk sini lagi. pdhal dah 3 kali pergi sane. tp semuanya atas urusan kerja, so x dpt nk menyinggah. bila la dpt pergi agaknya. seronok tgk anak2 akak. comel!

    ReplyDelete
  8. lieya pun setuju ngan akak..wajb masuk sini kalo ke langkawi..tak menyesal laa org kate....budak2 hepi .....lagi pun belajar tentang kehidupan sesuatu bende yg tak merugikan...tak ternilai dgn harga tiket yg mahal tu.....

    ReplyDelete
  9. alaaa g langkawi ari tu tak sempat nak g sini... :P

    ReplyDelete
  10. Bilalah nak sampai langkawi nih. Blom pernah gi lagi...kesian kan.

    ReplyDelete
  11. i pun suka ke sini sis....
    leh luang masa lelama kat sini kannn...
    untungnya kalo keje gomen ...
    byk diskaun tu...

    ReplyDelete
  12. dah planning nak g langkawi tapi tiba2 ada hal ..tak jadi lah pulak..

    ReplyDelete
  13. assalam CZ..thanks sudi singgah.. :)
    ehem dah lama mama tak ke langkawi !!..masa kesana mama sempat berkunjung ke `UWWL`ni.. :)

    ReplyDelete
  14. nmpak sgt2 menarik la..lya pon teruja tgk pic 2ni

    ReplyDelete
  15. pergi langkawi tapi tak sempat masuk..ruginya....

    ReplyDelete
  16. baca ayat pertama 'sayang' tu, mcm baca surat pul.. hehe, rupanya sayang=mmbazir :)

    bestlh lngkawi...

    ReplyDelete
  17. rindnye nk pegi cni.. last pegi msa tu sek rendah lgi.. hope dpt hneymun ke lagkawi pulak nnti..:)

    ReplyDelete
  18. belum penah smpi lg ke sini
    hrp2 smpi jg 1 hr nnt
    aminnn

    ReplyDelete
  19. penah smp kesini sekali jek dulu...apapun sgt chomei anak2 akak...

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang