Nuffnang saya

Followers

Friday, July 6, 2012

Balik Kampung

Harini akak cuti kerana nak balik kampung hantar emak dengan apak yang datang sini. Minggu sudah adik akak yang di Ipoh menghantar diaorang jadi tugas hantar balik mestilah kena pada akakkan. Kebetulan akakpun dah lama tak balik kampung tak silap kali terakhir bulan Mac..


Rindu sesangat nak balik kampung... suami akak ada kerja hari sabtu maka akak dan anak-anak sahaja yang balik. Lagi seronok sebab kaki lebih panjang kalau suami akak tak ikut (suami akak tak baca blog akakni).
Inilah rumah kampung akak.... Dulu macam kecikjer sebab ramai yang tinggal sini, malam-malam ramai budak mengaji, riuh rendah. Tapi sekarang sangat sunyi sebab emak dengan apak tinggal berdua sahaja..

18 comments:

  1. memang gumbira jer hati kan bila balik kampung lalalalalala...

    ReplyDelete
  2. haha..suami akak tak minat berjalan ke kak..

    ReplyDelete
  3. rindunya nak balik kampung mcm cho...huhu

    ReplyDelete
  4. rumah besar ... bestnya . Kak mana ni

    ReplyDelete
  5. hye kak, kampung saya kat Slim River, suka balik sane, coz ade ketenangan dan takde bunyi kereta cam dok Putrajaya...

    Jom! balik Kg! dah nak puasa ni kak...sonok dpt kumpul dgn famili...

    ReplyDelete
  6. mana tau hasben tak baca? dia silent reader ke? hheee

    sonoklah ada kpg...

    ReplyDelete
  7. bestnya balik kampung, haa kalau balik sendiri mesti panjang langkah kan

    ReplyDelete
  8. best nye dapat balik kampung...kampung saya kat KL je...hehehehehe..

    ReplyDelete
  9. seronoknya dok rumah kampung. saya ni rumah sendiri pun rumah 'banglo' 5 tingkat. rumah parents pun rumah taman. owh rindu dgn zaman kanak2 sbb mase kecik dok ngan arwah nek.

    http://suriaqistina.blogspot.com/2012/07/tips-elak-bau-badan.html

    ReplyDelete
  10. assa;a, cho zila..betul ke suami tak baca? he he

    ReplyDelete
  11. untung rumah tinggi ni kan,
    bwh leh wat garaj..
    sama ngan umah tok kite gak.. =)

    ReplyDelete
  12. sonok balik kg kan kak.. suka suasana kg tenang jer.. hati2 drive ye kak.. :)

    ReplyDelete
  13. uwaaaa dni dah 7bulan tak balik kg :'(

    ReplyDelete
  14. ajernya beso romah komer...kt bota kan? ater..deriyan ader ker?

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang