Nuffnang saya

Followers

Monday, July 9, 2012

Tempat menarik sekitar Kuah

Sebenarnya sekitar Kuah banyakjer tempat menarik untuk dilawati bukanlah hanya terhad pada aktiviti membeli belah. Jadinya kalau dah sampai sini harus juga kita ambil gambar untuk kenangan  macam kami... Jom kita tengok aksi kami.....

DATARAN LANG

Kalau datang Langkawi sudah pasti tidak sah kalau tidak mengambil gambar di Datarang Lang.. betoikan.. betoilertu....  Oleh itu tempat yang pertama kami tuju selepas bersarapan pagi di hotel ialah Dataran Lang. Tempatnya pun sangat dekat dengan hotel kami, tapi yang tersilapnya kami tidak terus ke taman Lagenda (Lagenda Park) yang terletak bersebelahan Dataran Lang pada hari yang sama. Lagenda Park kami pergi pada keesokan harinya..

Layan dulu aksi dua beradik ini di Dataran Lang di suatu pagi yang indah, yang penting masa kami pergitu tidak ramai sangat orang selesalah bergambar.
Terbanglah wahai Atikah....
Kat sini mesti ambil gambar sebagai pengesahan yang kita dah sampai Langkawi..
Ini tarian aperker benda  tahler.. hantam sahajalah...
Masih dalam mood nak bergambar.. ibulah yang paling suka kalau dua orang budak suka bergambar..
Senyumlah wahai anakku walaupun mata dah jadi sepet, berulah cantik gambar....

Harap dapat pergi waktu malam pulak macam cantikjer tengok gambar kat blog orang. Tapi  masatu mesti ada kamera canggih sikitkan, berangan.....  

LANGKAWI FAIR SHOPPING MALL

Al-kisahnya hari kedua selepas "check out" dari hotel Langkawi Seaview barulah berkesempatan pergi ke Langkawi Fair Shopping Mall yang berhadapan dengan Lagenda Park Langkawi.. Tidak ada apa yang istimewapun  di sini tapi kami pergi sebab suami ingin mencari kedai yang  dia beli baju kegemaran masa kami pergi Langkawi dahulu. Akak nampak tempat ini tidak  semeriah masa kami datang dahulu tapi kemungkinan besar waktu kami pergi kali ini bukanlah cuti sekolah.
 
Oklah juga sebab dapat bergambar disinikan.. cantik juga dekonyer... 

LAGENDA PARK





Disebabkan akak ingin sangat bergambar di Lagenda Park, suami akak berhentikan kereta suruh kami sahaja yang turun. Dua orang budak merungut sebab cuaca memang panas tapi  ibunya mengunakan kuasa veto memaksa diaorang turun bergambar. Oleh kerana diaorang tiada mood maka memang ambil gambar dipintu masuk sahaja. 
Susah payah nak suruh budakni bergambar akhirnya hanya ini sahaja gambar di Lagenda Park yang dapat diselamatkan... hua.. hua... tengoklah muka budak-budak yang terpaksa turun bergambar

NEXT ENTRY : Jom klik sini BERCANDA DI PASIRAN PANTAI CHENANG

9 comments:

  1. bila la kami pulak nak sampai sini...

    ReplyDelete
  2. mmg wajib gi dataran lang kalo dah sampai langkawi ni kan kak.....tak sah tak bergambar kat situ kan heheeheh....

    comel tgk anak2 akak posing....posing terbang lah terbang si helang namenye ni heheehehh

    ReplyDelete
  3. Salam Sis, btol tu. bile dok bergambar kat Dataran Lang rase semangat kite pun cam Helang.. rase nak mengepakkan sayap, ingin bebas di udara... hehehe...

    *apa la yg saya merepek ni*
    hehehee~

    ReplyDelete
  4. mmg wajib posing kt dataran lang ni klau ke langkawi. sayangnye masa saya pergi dataran lang tu sebelah malam. so, x brp nampak sgt helang time tu. (bila la nk pegi lagi ni..huhuhu)

    http://suriaqistina.blogspot.com/2012/07/contest-ke-3-hazwan-hairy.html

    ReplyDelete
  5. Hehe...baik baik...kang helang sambar dua orang budaks chumel tu..hehe

    ReplyDelete
  6. bestnyer jln2 ke langkawi, tak sbr nk tunggu gmbr supink2...

    ReplyDelete
  7. gaya atikah pon da mcm helang...heee.. bestnye jenjalan kat langkawi,...mesti shopping mcm2 kan sis..

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang