Nuffnang saya

Followers

Friday, July 13, 2012

Langkawi Cable Car mesti pergi

Langkawi Cable Car atau kereta kabel adalah tempat yang mesti dilawati kalau datang ke Langkawi. Akak dan suami dahpun naik masa kali terakhir jejakkan kaki ke Langkawi ini, tapi rasanya tidak sah percutian  kalau tak pergi ke sini lagi. Apa yang menarik di sini? Sudah pastilah keindahan alam yang tidak boleh digambarkan dengan kata-kata, Subhanallah..  Lagipun hobi akak dulu kala mendaki gunung jadi kesempatan untuk berada ditempat tinggi seperti ini detik yang amat dinanti. Yang paling penting sekali ialah pengalaman naik kereta kabel kali ini adalah bersama dua permata hati yang disayangi tentulah lebih berharga.

Oleh kerana kami pergi semasa bukan cuti persekolahan, semuanya amat mudah sekali. Tidak perlu beratur panjang dan tidak perlu berkongsi dengan orang lain didalamtu hanya kami. Perkara yang paling memudahkan urusan percutian akak ke Langkawi ialah dengan balasan email dari pihak panorama, terima kasih Noraini...
Dear zila

Perubahan terkini untuk jadual maintenance pada bulan  June adalah pada 18th dan 19th June 2012.  Sila abaikan maklumat dari website yang lain.  Cik boleh melayari website rasmi kami di www.panoramalangkawi.com untuk maklumat terkini.  
Kalau ikutkan laman web lain yang akak jumpa katanya jadual penyelenggaraan adalah pada 19hb hingga 20hb. Kot idak membazir masajer kami kalau pergi pada 18hb tu... Jom kita tengok gambar kami yang tak berapa nak banyakni..
Harga tiket Skycab semasa kami pergi hari itu.. harganya memang berbaloi, dengan syarat memang kena tunjukkan MyKad dan MyKid tiada kompromi.. Jadi jangan lupa bawak MyKad dan MyKid ok banyaktu 50%. Sky Cab dan Duck Tour Combo tu pulak akak untung beli kat kaunter depan sebab untuk sefamili RM100 dan campur ngan tiket naik Skycab iaitu (15X2 + 10X2) RM50. Total belanja = RM150 kalau beli di kaunter ialah (RM50 X 2 + RM30 X 2) RM160. Jimat RM10jerpun....                        
Muka yang sangat comel, masani baru berlepas dari stesyen dibawah tak gayat lagi..
Bergambar untuk kenangan di stesyen yang pertama..
Pemandangan stesyen kedua dari stesyen yang pertama. Mata dah sepet sebab matahari yang panas sesangat..
Saya happy tau walaupun cuaca panas tapi ada angin yang menyejukkan badan saya..
Seronok menghirup udara segar di sini, sampai kembang hidung saya...
Kalau gayat memang tak boleh naik sini tau, tapi tidak untuk saya...
 Kami dah penat ibu, isyh nasib tak pergi island hoping lagi penatkan...
 Bukan cuti sekolah jadi yang ramai kat sini adalah foreigner terutamanya orang arab..
Senyumlah wahai anakku...
Melihat pemandangan stesyen satu dari stesyen dua..
Ni gambar semasa turun, dik Ya bangun masani.. tak gayat budakni...

Rasa hati akak sangat gembira berada di atas sana tapi yang tak senoroknya dua orang budak bertuahni tak berapa nak bergambar.. Masa di atas sana pulak cuaca panas dan kering lailah rasa tidak selesa. Biasalah budak zaman sekarangni biasa berjalan di tempat yang sejuk sahajakan... Skybridge juga tutup masa kami pergi, kalau bukakpun tak mungkinler akak dapat pergikan..

Jom baca blog ini, kagum tengok gambar yang dia ambil...  :- zhishan90.blogspot.com @ langkawi-trip-oriental-village-cable .

NEXT ENTRY  :-  LAMAN PADI LANGKAWI

29 comments:

  1. bagus dorang tak gayat kan sis...
    dapatlah dorang enjoy gak sebelum kepanasan tu....

    ReplyDelete
  2. kalo ke langkawi tak nak cable car..mmg rugis..

    ReplyDelete
  3. alohhh gayat nyer kat tmpt tinggi!

    ReplyDelete
  4. lieya dah 2-3 kali gi langkawi mmg tka penah lagi naik cabel car kak...rugi tol...nanti kalo ade peluang wajib pergi naik

    bagus anak2 akak tak gayat...lieya ni penggayat giler...

    ReplyDelete
  5. cantik nye vew dia kak...bila la giliran saya pulak sampai sana...

    ReplyDelete
  6. syoknyeee...
    last g naik cable car ni pon time form 3 dlu..huhu..

    ReplyDelete
  7. dah berkali-kalai sampai ke langkawi tp blm pernah walau sekali dapat naik cable car.. asal smp aje xleh naik.. angin kuat.. under mentenance.. org terlalu ramai smp berjam2 nak beratur.. lupakan saja.. mmg dia suh dtg lg ke langkawi la nampaknya..

    ReplyDelete
  8. saya tak pernah lagi naik cable car..seram la...

    ReplyDelete
  9. saya nih gayat.. tapi kalo pergi langkawi nak jugak naik tu.. hehehe

    ReplyDelete
  10. Seronoknya tgk gambar2 di Langkawi. Dah lama sgt tak dtg sini. Enjoy tgk aksi anak2 tu..

    ReplyDelete
  11. Seronoknya tgk gambar2 di Langkawi. Dah lama sgt tak dtg sini. Enjoy tgk aksi anak2 tu..

    ReplyDelete
  12. dah banyak kali g langkawi tapi tak pernah naik cable car....alahai gayatnya...sebab tuh usben taknak bawak, cnfirm sampai patah balik...hehehhee

    ReplyDelete
  13. Bestnyer...
    Teringin nak naik Cable Car tapi takut Gayat :

    ReplyDelete
  14. Bestnya kak..
    Kami aritu p x merasa naik..
    Sbb angin kuat..
    Rasa mcm nak p lg jer..
    X puas hati.. ;)
    TC & Happy Weekend.. ;)

    ReplyDelete
  15. senyum si adik samela ngan cha cha heee...sy x sempat nak naik cable car time pergi dulu huuuu

    ReplyDelete
  16. dah lama tak pegi langkawi,dah berbelas tahun,insyaAllah okt ni bawa family mentua pergi bercuti ke sana,harap2 jadi la

    ReplyDelete
  17. ishh..punya la lama x p langkaw..last 2009..bukan jauh pun dr penang..dok tringat hat jauh ja bila nk jenjalan...

    ReplyDelete
  18. Nampaknya kalau nk pegi kita kena tau wktu maintenance la ya. Insya allah nak naik cable car tu bila ke Langkawi.

    ReplyDelete
  19. last time saya naik cable car ni 5 tahun sudah kot..memang gayat laa..hehe. tapi pemandangan sangat cantik

    ReplyDelete
  20. beshnya tgk gambo2 nih sumer.. teringin jugak nak naik kete cable nih kt langkawi.. ntah bila la kan.. bagus anak2 dara akak nih.. x gayat yer..

    ReplyDelete
  21. Betul tu kak rugi saper pergi langkawi tak naik cabel car.. masa dulu jaman cable car tak ada.. saya suka sangat tgk gunung mat cincang tu.. tak sangka dapat gak saya sampai dkt atas tu dgn cable car.. gunung mt cincang tu bentuk nya sangat unik..

    ReplyDelete
  22. mmg best kan.. kami terjah jgk tn lepas bln 5 g2.. mmg best..
    x turun kebwh ke?? yg ada mcm jmbtan tue... mak aiii mmg penat U bagai x cukup nafas masa nk naik balik...

    ReplyDelete
  23. dua2 sgt comei...da ok le tu derang bergambar sis..kalo anak saya lg susah..

    ReplyDelete
  24. best kan naik cable car langkawi walaupun wani ni gayat gak hihihi

    ReplyDelete
  25. xpernah lg naik..plan nnti honeymoon nak g ^^

    ReplyDelete
  26. bestt tau kalo kat bwh time tunggu cable car tu mmg panas la.. dah naik atas tu, memang nyaman kan...
    oh! imbas kenangan di Langkawi,

    Sis, byk gak tempat Sis gi kan..kan.. gi tak Telaga 7?? saya gi.. pergh!! letih jalan... flashback jalan... rugi tak bwk baju mandi, ade air terjun...huhu..

    ReplyDelete
  27. Kalau saya gayat juga rasanya ;) penat nampaknya diorg berjalan ;) boleh tahan juga harga ;) ya lah kos nk buatnya pun bukannya murah kan.

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang