Nuffnang saya

Followers

Tuesday, July 10, 2012

Bercanda di Pasiran Pantai Chenang

Hari kedua di Langkawi kami pindah hotel di kawasan Pantai Chenang,  duduk di Langkapuri Inn. Paling seronok tinggal di sini  ialah kita boleh memilih bilik yang menghadap laut dengan harga lebih mahal sedikit.  Tapi sangat berbaloi..

Anak-anak paling suka sebabnya pantang bagi peluang mesti dah tercongok main pasir. Ibu dengan ayahnya pula boleh memantau budak-budak dari kedai tepi pantai sambil minum air kelapa. Layan habis tau, harga makanan dan minuman sangat berpatutan.  Kiranya Langkapuri Inn ini memang sangat sesuai untuk kita tinggal.

Jom kita tengok aksi dua orang budak bercanda dipasiran pantai depan Langkapuri Inn sahaja. Oleh sebab diaorang suka main pasir dan ombak, ayah dia pulak berangan nak pergi Pulau Tioman.. ish selalu ibu yang kuat berangan... sudah tukarker!!
Ini masa baru lepas check in, selalu kalau panas merungut ini tidak lagi .. yang pelik ada juga yang mandi masani...
Suka dapat pijak pasir dan main air, ibu dia risau sebab seluar jeans diaorang itu sahaja yang tinggal...
Berlari dikejar ombak... kelakar sesangat...
Aksi berlari manja dari dua beradik
Pantai Chenang memang happening siang dan malam.. best...
Hari dah senja jenuh mengajak balik...
Kalau pergi Langkawi wajib bergambar di sini juga...
si kakak pulak bergaya disini, dah ibu kata wajib...
Jom balik anak-anak... dah nak maghrib...

Teringat kali pertama akak jejakkan kaki di Langkawi pada tahun 90-an, kami kawan-kawan hanya berkhemah ditepi pantai jer. Tak ingat pantai manaler kami landing dulu, sebab macam dah jauh berbeza Langkawi dulu dan sekarang. Memang sangat seronok masatu, walaupun percutian bajet. Kesimpulannya kalau ke pulau atau pantai mesti cari tempat tinggal yang menghadap laut barulah feel....

NEXT ENTRY : Klik di sini :-  ORIENTAL VILLAGE LANGKAWI

16 comments:

  1. btol tu Sis, kalo gi makan angin dekat2 dengan laut ni, harus la hotel/chalet ngadap laut kan..kan.. dengar desiran ombak memanggil2 utk turut bersama bercanda di pasiran pantai, hehehe...

    ReplyDelete
  2. bestnya

    saya teringin betul nak duduk kat tepi pantai ni

    ReplyDelete
  3. seronok kan bawak anak2 jalan

    ReplyDelete
  4. seronok nye main air kat pantai...kanak2 paling syok...heheheehehhe...

    ReplyDelete
  5. dni kalo g pantai sebok nak beli air kelapa muda hehe

    ReplyDelete
  6. seronoknya bercanda di pantai tu...
    pasirnya halus sangat...

    ReplyDelete
  7. wah!! sonoknya.. lama betul x bercanda di pantai chenang..

    ReplyDelete
  8. dah lama x mandi manda kt pantai. seronok sgt tgk anak2 akak main2 air tu. nak kena pegi jugaklah pantai b4 puasa ni. hehehehe

    http://suriaqistina.blogspot.com/2012/07/proton-waja-terbakar.html

    ReplyDelete
  9. betul cakap u sis...
    kalo ke pulau harus cari pantai...

    bestnya ke langkawi...
    terus terasa nak gi sana :)

    ReplyDelete
  10. ade jek kak yg tak kisah panas terik...heheeheh ...tapi siap le kulit terbakar lepas tu....heehehehe...

    sonok anak dare akak dpt gak cecah2 kaki main ombak ngan pasir pantai....walau tak dpt mandi tapi kire okey laaa dpt turun kat pantai....

    ReplyDelete
  11. terus hati melonjak2 nak gi sana jugak.. nak bawa anak2 mandi laut jugak..:)

    ReplyDelete
  12. Seronoknya dua beradik tu main pasir dan mandi laut.

    ReplyDelete
  13. hari tu pergi Langkawi tak sempat pun buat aktiviti pantai ......

    ReplyDelete
  14. seronoknye kakak n adik ni....best fweennn!

    ReplyDelete
  15. dah lama saya tak bercuti ke langkawi..seronoknya sis 1 family boleh bercuti ke sana :)

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang