Nuffnang saya

Followers

Wednesday, July 4, 2012

Melawat Galeria Perdana Langkawi

Tarikh :- 18/6/2012

Lepas sahaja pergi ke Kota Mahsuri kami pergi pulak ke Galeria Perdana yang rasanya perlu jugak kita kunjungi kalau berada di Langkawi. Akak dan suami dah pernah sampai dulu tapi lawatan ini untuk memperkenalkan tokoh pujaan hati akak, Tun Dr. Mahathir Mohamad.

Masa datang sini tertanya-tanya jugaklah budak dua orang apaker sebabnya kita kena masuk rumah orang yang amat besarni... Jadinya baguih gak kita pergi sini kena jugaklah kitani perah otak nak ceritakan pada diaorang yang Tun Dr Mahathir Mohamad adalah Perdana Menteri keempat yang banyak mempercepatkan pembangunan Pulau Langkawi.. Jadi kalau sebut pulau Langkawi selain dari Mahsuri kena ingat Tun Dr Mahathir Mohamad. Oooooo, paham ke idak entahler...

Jom kita tengok gambar di tempat kejadian, banyak gambar tapi sebab gambar blog akakni besar rasa cam tak sesuai letak gambar banyakkan...
Ibu dia suka lelangit yang kat atastu terpaksalah tunjuk lubang hidung anaknya yang besartu...
Sebab pemidangni cantik sangat nak gak bergambar di sini tapi kualiti gambar yang ado... budak dua orangni suka bergerak amek gambarkan..
Suka bebenoler tengok gambarni, hadiah yang Tun dapattu pun cantikkan...
Sebab suka gambar ditempat yang sama jugak akak tunjukkan.. soriler yerk blog akakni bukan macam blog travel yang lain blog akakni banyak tertumpu gambar anak-anak...
Ha, kat Galeria Perdanani kat ruang pameran keretalah yang paling diaorang suka. Teruja sesangat sampai semua model kereta diaorang nak bergambar...
Kereta kuda yang sangat comel ok....
Tengoklah anak2kan masa nak beli topitu kemain pujuk lagi ibunya, dah pakai sekejap tak nak lagi..
Sebab atuk dan moyang Atikah dan Azalia adalah kakitangan bomba maka kenalah ambik gambar di sinikan...
Gambar kami bertiga... cantik gambarni sebabnya budak dua orang kena warning ngan ayah dia jangan bergerak selagi tak kata ok...
Kat luar Galeria Perdanatu ada kapalni tak bacapun kenapa kapaltu ada disini sebab tengokjer budak dua orangtu dah monyok sebab dah penat dan kat luartu memang panas terik....
Nasibler nak gak bergambarkan... ibu janji derjer...
Tangan adik yang sedang makan kuih peneram yang memang menjadi kegemaran Dik Ya yang dibeli di Kota Mahsuri...
Di ambil dari :- www.fun-travel-malaysia.com/Langkawi-Attractions-Galeria-Perdana untuk panduan.. Itulah harga yang akak kena bayar masa masuk ke situ..  The Galeria Perdana is situated at Kilim, Mukim Air Hangat and is Opened Daily from 8:30 a.m. to 5:30 p.m. on normal days, and from 8:30 a.m. to 6:00 p.m. on School Holidays and Public Holidays.


The Entrance Fee is as follows:-


Malaysians
Adults = RM 5.00
Child = RM 2.00 (under 12 yrs of age)


Foreigners
Adults = RM 10.00
Child = RM 4.00 (under 12 yrs of age)


If you wish to bring a Camera into the Galeria, you would have to pay an extra RM 2.00 and if you wish to bring a Video Camera into the Galeria, you would have to pay an extra RM 5.00.


Akak sebenarnya terperanjat rupanya Kilim Geoforest punya jetitu kat belakang Galeria Perdana sahaja. Sebenarnya memang hasrat hati akak memang nak sangat pergi ke Kilim Geoforest tapi husband kata tunggulah anak besar sikit. So walaupun sedih tak dapat menunaikan impian yang satuni tapi sekurangnya ada lain kalikan... ye ha!


NEXT ENTRY :- klik sini JOM UNDERWATER WORLD LANGKAWI


17 comments:

  1. bestnye kak! saya x pernah lg sampai kt tmpt ni. pegi langkawi pun atas urusan kerja. yg lain2 tu jenjln kt pantai dan shopping je. lain kali kena pegi ni. hehehe

    http://suriaqistina.blogspot.com/2012/07/kenangan-di-bukit-fraser-part-3.html

    ReplyDelete
  2. sukenya dapat jalan² possing² yer...

    ReplyDelete
  3. kalo pergi langkawi.. saya pon mesti terjah ke sini!!

    ReplyDelete
  4. salam..

    bilalh boleh pergi ni ;)

    ReplyDelete
  5. bestnya

    dulu2 pergi langkawi tak tau pun ada galeria ni, lain kali boleh lah pergi

    ReplyDelete
  6. Sue... akak berterima kasih sesangat kerana selalu datang komen kat blog akak. Tapi macam akak katakan dulu susah sesangat nak masuk blog sue.. so ni akak letakkan link kat sini.. nanti akak senang nak mai ke sana... suriaqistina

    ReplyDelete
  7. eh? tak penah masuk sini..selalu gi Idaman Suri n HIG, hahahaha!!!
    rupenye banyak lagi tempat yg menarik yea...

    ReplyDelete
  8. cantik tempat nie
    x pernah sampai layie
    dah lama x langkawi
    memang plan nak kesana sekali lagi ;)

    ReplyDelete
  9. Dulu sy g sane...tp tak sempat nak g Galeria. Sedih.

    ReplyDelete
  10. assalam Cho
    bestnya Adik Ya jalan2 ke Langkawi, masa sekolah dulu ada pegi 2 kali ikut rombongan asrama tp lama sudah kan he he last masa baru kawen pegi dah ingat2 lupa pun..
    entah bila dpt pegi lg, teringin jg nk bawa anak2 tgk tempat2 bersejarah di sana tu

    ReplyDelete
  11. Kami pg lgawi thn 2009,tp byk tmpt tak sempat nak terjah..akuaria,galeria,zoo..plan nk pg lgkawi jgk tp tggu dpt 2nd baby..bila ntah..kekekke
    pssttt..akak dah nmpk kurus ckit..congrate!!

    ReplyDelete
  12. sy dulu g kat bahagian kete tu paling lama begamba...hhee

    ReplyDelete
  13. mak g mesti suka kalo dpt gi sini :)

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang