Nuffnang saya

Followers

Monday, December 23, 2013

Makan Yong Tau Foo dibelakang Balai Bomba Taiping

Salam hari isnin yang ceria dan bahagia untuk semuanya... 
Jom sambung cerita cuti panjang yang tak habis-habis lagini... 
Kalau berjalanni bab makan adalah yang paling utama dan sangat dinanti-nanti...
Kadang-kadang sebab teringatkan makanan yang sedap sanggup kita pergi bercutikan...
Mulanya kami nak mencuba makan di Restoran Syeikh Huang-Ti yang terletak di Jalan Tupai..
Pusing dua kali juga takut tersilap pandang, rupanya Restorantu dahpun ditutup...
Jadi pilihan yang paling mudah ialah  makan malam di Pusat Penjaja Taiping di belakang Balai Bomba...
Hidangan wajib kalau singgah ke sini...  
 Papan tanda mengalu-alukan kedatangan... 
 Pilih jangan tak pilih.... 
 Tak payah tunggu pasar malam makan Yong Tau Foo 
Yong Tau Foo di mana-mana... 
 Kami singgah kedai ni sebab nak makan aiskrim yang macam-macam jenis ...
Sekali kedaitu tutup pulak... 
 Pilihan anak-anak tentulah chicken chop .. akak nak cerita harga chicken chop kat sini murah bangat... 
 Hidangan utama Rizq Nazran yang baru berumur setahun... 
 Jenuh nak kontrol ayu akak ngan adik akak sebab tau ada orang nak ambik gambar...
 Macam sedapjer  Adief minum air... 
 Azalia nak cuba ambil laicitu... ehm sedapnyer... 
Banyak pilihan gerai untuk dicuba... 
Pilihan tepat untuk penggemar Yong Tau Foo kerana banyak pilihan...
 Singgah Taman Tasik Taiping dulu sebelum balik tidur... 
Kat sini ada taman permainan kanak-kanak tapi gelap gelita... 
Mungkin tujuannya tak nak bagi budak-budak main waktu malam kot..
Tapi macam tak sesuai pulak, Taipingni kan tempat tumpuan pelancong... 

16 comments:

  1. sedapnya kak oiii..terliur intan ni ha tgk yong taufu

    ReplyDelete
  2. lamanya tak makan yong tau fu.... nampak sedap....

    ReplyDelete
  3. Alahai..jelesnya.. sukanya makan yong tau fu tu... nak juga..

    ReplyDelete
  4. Kak ila.....mmg sedappppppp yong tau fu kat belakang bomba tuh...huwaaaaa...rindunye nak makan....

    ReplyDelete
  5. Feveret tu medan selera blkg bomba tu
    Lama tak terjah
    Rindu tepeng!!!

    ReplyDelete
  6. Sedap lah pulok. Dah lama tak kn yong tau foo.

    ReplyDelete
  7. Yong tau foo.. my feveret gak tuuuuuu. nampak sedappp tu dgn sos dia.. perrghh!
    baru lepas lunch makan maggi goreng mamak ni.. tgk gambar yong tau foo akak terus lapar balik rasaa uhuuuuu

    ReplyDelete
  8. eemmmm dapppnya Zila... akak selau beli dipasar malam jer :)

    ReplyDelete
  9. eemmmm dapppnya Zila... akak selau beli dipasar malam jer :)

    ReplyDelete
  10. Menarik sungguh ong tau fu tu.. boleh la singgah jika sampai ke taiping :D

    ReplyDelete
  11. 1st masz belajar makan yong tau fu adalah di perak.. masa tu tgh buat praktikal kat Kuala Kangsar... sekarang susah jumpa YTF yang sedap kat kl ni.. huhu

    ReplyDelete
  12. Halamak! Mcm menarik je. Kat KL ni, sy tatau mane yg sedap. Klu yong tau fu sup, sy suka versi JB. Klu yg mcm ni, of cos belah2 perak sane yg expert. Yummeh!

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang