Nuffnang saya

Followers

Tuesday, December 17, 2013

IPOH PARADE makin mantap

Moh kita ke Ipoh Parade yang dah makin menarik... 

WONDER ZONE ada dua yang menarik 9D cinema dan bumper rider
Bergambar ngan si Mickey dulu... 

9D CINEMA 
Harga tiket :-
DEWASA = RM15
KANAK-KANAK = RM10
Muka puas hati lepas show... 

BUMPER RIDER
Macam disko pun ada...
Main pusing-pusing  dan langar
Seronok sesangatlertu... 

LASER BATTLE
Inilah yang paling menarik sekali di sini sekarang..
Baca ceritanya dari entri akak yang lepas :- laser-battle-di-ipoh-parade.html
NOVEL HUT
Dik Ya sedang memilih buku yang begitu banyak...
Kedai Novel Hutni jadi pujaan hati akak tahun 90-an dulu...
Boleh jual dan beli buku terpakai di sini... 

BOWLING
Ambik gambar ngan Santani jer tak mainpun haritu... 
Kedai Sukan Al-Ikhlas tentulah ada di sini....

Ipoh Parade sebelum adanya Jusco memanglah tempat paling happening kat Ipohni dulu. Lepas ada panggung wayang di Ipoh Paradeni akak dah tak pergiler tengok wayang di Cathay atau Lido kat Pekan Ipohtu. Lepas dah ada Juscotu dah berkurangler sikit ke sini. Kedai DIY kat sinipun besar jugak boleh tahan. 'Food Court' di sinipun akak tengok ada dua seksyen, satu untuk yang halal satu lagi tidak halal. Ipoh ma!!

Sori yerk mula ingat nak publish hari rabu tapi dah terpublish awal ... 

24 comments:

  1. akak, dah wordless ke arini..baru selasa ni..hehehe
    bestnya dapat gi cinema..teringin jer nak gi tapi anak2 kecik ni memang takkan sampai la..leceh nak handle..mau gegar panggung tu nanti..

    ReplyDelete
  2. Wah..menarik ni kak.. masa anak sorang dulu saya pernah pergi Jusco Ipoh ni.. skrang kalau balik tapah pun tak ada nak ke sana lagi.. nampaknya kali ni kalau balik boleh la pergi jenguk.. bawa anak jalan2..

    ReplyDelete
  3. Wahhhh bestnya. Dah lama tak pergi Ipoh Prade..

    ReplyDelete
  4. Seronoknya jalan2 Ipoh Parade..blm pernah sampai sini..hehe..

    ReplyDelete
  5. mcm2 xtvt jugak ade kat sana yer.
    sesuai untuk anak2.

    ReplyDelete
  6. memang makin meriah ek kak...dah lama x pergi..zaman budak2 jela kut

    ReplyDelete
  7. Oh kak..entry ni mengundang kenangan zaman belajar di PUO..Ipoh Parade memang port lepak tapi lepas Jusco ada, lebih suka ke Jusco sebab lagi dekat dengan PUO..lagi satu Greentown Mall..huhu

    ReplyDelete
  8. seronoknya mereka. tak pernah sampai lagi Ipoh

    ReplyDelete
  9. Series balik ipoh kene terjah tempat nih kak hhehehehe

    ReplyDelete
  10. aktiviti yg menggembirakan anak - anak masa cuti sekolah .

    ReplyDelete
  11. ya ipoh prade skarang memng best..ada boling..wayang.. yg tembak2 tu..owh best :)

    ReplyDelete
  12. eh akak kat ipoh?
    dekat dah dgn kite ni hihi

    seriously nama je kite dok ipoh
    tp dah berabad tak pi parade tu

    ReplyDelete
  13. wah...tak sangka dah makin meriah kat Ipoh Parade ni.tahun 2003 dulu saya sempat juga dok kat Ipoh setahun hehe.masa tu Lost World of Tambun pun belum ada lagi

    ReplyDelete
  14. Tak pernah sampailah CZ....lalu je kot hehe.... kampung awak ke CZ ?....kira mengimbau kenangan lama lah yeh.. hehe

    ReplyDelete
  15. Huwaaaaaa..maju sudah ipoh...mmg ipoh mali la pasnie...tetibe tingin nak makan nasik ganja aka nasi vanggey...

    ReplyDelete
  16. Dah lama sgt x pegi ipoh parade. Dulu2 masa duduk perak mmg situ lah tmpt teman gi shopping

    ReplyDelete
  17. 9D Cinema?...wah makin dasyat lah Ipoh Parade skrg..JM ingat dulu waktu tgk citer org jaiu tu apa nama tajuknya tak ingat..guna 3D..pastu tgk shrek show 4D...then ada game 6D..ini pulak 9D..lagi canggih..tak tahu lah lepas ni berapa D pulak kan..kreatif betul dorang ni

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. jadi tumpuan orang ramai la kan. dah ada macam-macam kat satu tempat :)

    ReplyDelete
  20. selalu jugak pergi sini biler hujung minggu bawak anak2...

    ReplyDelete
  21. bestnya gk ye Ipoh Parade ni..
    advance betui permainan utk knk2 tu
    9D cinema yg tk leh thn tu..sure gempaq..bdk2 start umor brpa br leh masuk ye 9D cinema tu?

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang