Nuffnang saya

Followers

Thursday, December 26, 2013

Mi Udang Mak Jah Kuala Sepetang

Edisi jalan-jalan ke Taiping menghampiri penghujungnya maka kembalilah kami ke Ipoh.. Sebelum balik singgahler dulu makan mi udang yang popular di Restoran Mak Jah Kuala Sepetang.. Akak dah pernah makan di sini dua tahun lepas tapi adik-adik akakni belum lagi sampai sini. Jadi layankanjer singgah sini lagi walaupun teringin gak nak singgah kedai Mak Teh pulak, isyh macam kedai-kedaitu mak sedara kita yang punyajerkan...

Ikutkan malas dah nak pergi sebab masatu hujan boleh tahan lebatnyer tapi dah dekatkan pergijerler. Ingat nak singgah dulu ke Muzium Matang yang terletak di pertengahan jalan ke Restoran Mak Jah tapi dah hujantu masing-masing malas. Lagipun Taipingni bukannya jauh sangat dengan kampung kami... Jom tengok gambar kat Restoran haritu... 
 Harini takder udang jadi order Mi Ketam...
Rasa tak berapa nak kena dengan tekak akakni... 
 Nampaktak ketamtu!!!
Nasi gorengpun tak berapa nak sedap mungkin sebab pilih nasi goreng telur... 
 Pemandangan di Restoran Mee Udang Mak Jah yang sentiasa penuh dengan pelanggan...
Tengok sana-sinipun penuhjer meja..
Masa kami sampai situ jenuh jugak nak cari meja yang kosong...

Selera masing-masing tak samakan... 

22 comments:

  1. dengar ramai yang kata dah 'kureng ummph' mee nya kat sini..

    ReplyDelete
  2. M.tih tu...ramai yg kata lg ok dri mak jah...

    ReplyDelete
  3. resto makjah takde udang, pelik nih

    ReplyDelete
  4. hmm.. boleh try masa balik kg ayah nanti

    ReplyDelete
  5. mee udang tukar jd mee ketam yek kak? mcm tak syok lak kan.... kalu ketam nk mkn leceh skit

    ReplyDelete
  6. Jarang makan mee udang atau ketam ni Kak.. tapi nampak menyelerakan lah plk..hehe

    ReplyDelete
  7. sedap tak? tgk cam sedap je...geram tgk ketam tu

    ReplyDelete
  8. penah mkn kt sini sekali jek..
    tp time pegi tu..mmg ramai org tul
    adeii..
    smpi kena tggu turn nk dpt meja mkn...haha

    ReplyDelete
  9. Mee Udang Mak Jah nie memang famuos ramai blogger tulis pasal mak jah nie.. dah merasai sendiri otw balik dri pulau pinang.. mmg menjilat jari :D

    ReplyDelete
  10. loorrr...kata restoran mee udang tp takde udang..camne tu kak? stok dh abis ke sebab takde musim udang?

    ReplyDelete
  11. branch kt sini pon sy lom penah terjah lg ekekekekeke

    ReplyDelete
  12. Mee Udang Mak Jah tak pernah nak try tp kalau balik kampung selalu ja minta kakak buat kat Mee Udang yg suka hati nak letak banyak mana udang...ahahhaa...

    ReplyDelete
  13. kadang2 tempat tu popular je lebih,rasanya tak tera mana..hehe

    ReplyDelete
  14. Nasib baik falsya xmkn ketam kak..kalau xmau terliur nie..hehehe

    ReplyDelete
  15. sedapnye nampak ketam tu..tapi lagi best udang kan..

    ReplyDelete
  16. Masa saya p tepeng ritu, kedai mak jah ni ditutup sementara
    Tak dpt merasa..
    Padahal dh penah rasa pun sblm ni
    Hehe
    Muzium matang tu masa saya p takleh masuk
    Cam takut nak masuk pun ada
    Sbb tgk pak guard siap baring2 dpn pintu rumah beso tu

    ReplyDelete
  17. hadoii terliur nyer...dh la zura ni pemakan seafood tegar...

    ReplyDelete
  18. Saya pernah mkn mee udang mak jah ni kat mangsa walk. Sedap.

    ReplyDelete
  19. kalau tak silap saya mak jah ni ada branch dekat wangsa maju jugak tapi aritu tutup....sebab udang mahal kot?

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang