Nuffnang saya

Followers

Wednesday, December 4, 2013

Red Carpet i-City @ Muzium Lilin Shah Alam

Korang ada!!!!


Ha... ha.. ayat tak hengat... padahal patung lilinjer kot... Ok lepas kami ronda Plaza Low Yatt dan selesai urusan teruslah kami ke destinasi yang ingin dituju... Muzium Lilin di i-City Shah Alam... Mula ingat nak masuk hotel dulu tapi fikir balik baik terus ke i-City... Anak-anakpun cakap tak penat teruslah kami ke sini... Akak dah belipun tiket secara online di ITICKET ... Tapi tak ramaipun orang masa kami nak ambil tiket..

Sebenarnya akak memang teringin sangat nak pergi muzium lilinni tau..  Maalumler nak pergi yang seberang dari Malaysiani macam tak mungkinjerkan... Kalau dulu tengok gambar suami akak kat Madame Tussauds London... La ni kitapun dah boleh bukannya jauh sangat di Shah Alamjer... Tapi bila tengok harga dia mak ooooooiiiii mahalnya maka pendamkan perasaan... SUMBER : -sinarharian @ muzium-lilin-pertama-dibuka

Muzium seluas 30,000 kaki persegi itu turut dilengkapi kafeteria untuk pengunjung berehat serta kedai cenderahati.Sempena pembukaan muzium tersebut, i-City menawarkan harga tiket promosi, iaitu pakej keluarga RM180 bagi dua orang dewasa dan dua orang kanak-kanak.Harga tiket biasa bagi dewasa adalah RM100 seorang dan RM50 seorang bagi kanak-kanak manakala bagi pemegang MyKad, harga tiket adalah RM80 bagi dewasa dan RM40 bagi kanak-kanak.
Mahalkan kalau akak pergi anak beranak sebab dah takder promosi bermakna :-

-2 Dewasa (RM80) = RM160
-2 Kanak-kanak (RM40) = RM 80
-Total adalah RM240... Mahal tu!!!!

Kita pahamler jugak kos nak buat semua itu mahal tapi untuk akak kalau dah tak mamputu memang tak pergilah walaupun hajattu tinggi menggunung... Terbaca dalam surat khabar katanya ada "YEAR END DEALS" bermula dari RM30.  Itu yang terus bukak ITICKET tengok hargapun munasabah teruslah beli...

Masa akak pergi haritu sebab ada "YEAR END DEALS" harga adalah seperti berikut :-
Dewasa = RM35
Kanak-kanak = RM30...

Oleh itu untuk kawan-kawan akak yang menyimpan impian macam akakni bolehler kot sementara tiket dalam harga yang munasabahtu.. i-Cityni jarang turun harga nak naikkan hargatu rasanya selalu. Dulu-dulu nak masuk bergambar ngan lampu-lamputu PERCUMA jer kot sekaranngi kalau pergi malam memang dah kena caj RM10 untuk tempat letak kereta.. Untungtu.. 

Panjang pulak mukadimah akak kali ini... Mohler tengok gambar yang berlambak tapi tak cantik sangat sebab gambarni semua dari handphonejer. Gambar dalam kamera tak canggih akakpun tak boleh nak keluar sebab ada masalah teknikal sikit.. Jadi layanjerler...

RUANG PEMIMPIN NEGARA
MERDEKA!! MERDEKA!! MERDEKA!!
Siapa lagi kalau tak bapa kemerdekaan kita Tunku Abdul Rahman..
Queen Elizabeth
Kofi Annan ~ bekas setiausaha Agung PBB
Nelson Mandela ~ Pejuang hebat yang disegani...

Setakat pemimpin hebatni rasanya akak kenaller kot tapi diruangan yang lain banyak yang akak tak kenal. Maklumat tentang patung itu menggambarkan sesiapapun tiada.. Ada staf untuk bertanya tapi kalau bawak anak-anak memang tak sempatler seronok berlari... Kejap nak ambil gambar dengan yang ni sekejap lagi nak yang ni... so sabarjerler janji korang nak bergambar...
Albert Einstein ~ Pakar Fizik..
Bruce Lee
Chow Yun Fat ~ Hero kegilaan zaman akak dulu-dulu...
Akak tak kenal....
Sori akak rasa Brad Pitt ngan Angelina Jolie.. suha hati akakjer...
Kata salah seorang staf situ Pelakon Winter Sonata...
Michelle Yeoh ker ni!!!
Leornado Dicaprio ~ Fu yo anak akak main pelukjer...
Ini K-Pop Star gamaknyer...
Johnny Depp yang akak suka bebeno... 
Peminat bola kenal ler kot... 
Dato' Lee Chong Weini tak macam langsung.... 
Ini akak tak kenal gak...
Ini ruangan orang pelik-pelik...
Tengokler anak akak tu...
Seronok berangan kalau dah sampai sini... 
Michael Jackson pun hidup balik tau... 
Nak berperang pun mencangkung jer anak akaktu... 

Teruja tak!!! Teruja tak!! kalau ada masa bolehler menggembirakan hati anak-anak..
Ada promosi pulak sekarangni jadi apa tunggu lagi...
Kalau bolehler  bawaklah kamera canggih sikit baru seronok ambik gambar...
Red Carpet i-City memang pilihan menarik cuti sekolah anak anda..
Ewah lebih-lebih lak promosi macamlah i-City nak bagi akak tiket percuma...

Pergi jangan tak pergi harga tiket untuk "Year End Deals" ni adalah
DEWASA = RM35 dan KANAK-KANAK = RM30
Ada masa lagikan, rasanya sampai hujung tahunkan... 

23 comments:

  1. dah masuk gak... agak x puas hati sbb byk gak yg x menjadi...

    ReplyDelete
  2. Bestnya Zila... kalau ada promosi tiket boleh lah pergi... tak sanggup melayang duit banyak tu :)

    ReplyDelete
  3. alamak mahalnya! sebenarnya ini antara wishlist dieyana...nak g muzium ni..ingatkan tiketnya 10-20 hinggit aje..kikikik...

    betul kata kak, nk g londong, tk mungkin lah...dpt g sini, dh lompat gumbira ;-))

    masih ada ke promosi tu...uhuk!

    ReplyDelete
  4. seronoknyer..patung lilin nyer pun sama cam betul2..mmg alyn tau harga tiket nyer mahal itu yg alynn buat dekkk jerk..

    skrg ada promosi seronoknyer..tak leh lepaskan peluang nie..tp keadaan atuk yg masih tak mengizinkan..harap2 berkesempatan..

    ReplyDelete
  5. terujanyaaa.... lee chong wei tak berapa real la. angelina dgn bradpitt pun muka nampak pelik. yg michele yeoh pon muka pelik. tapi kalo harga sebenar 100, akak dpt 35 kira banyak la murahnya.

    ReplyDelete
  6. wah..kalau nak pi, kena pi sekarang la kan..

    ReplyDelete
  7. Seronoknya dpt tgk patung lilin ni..mcm real kan...

    ReplyDelete
  8. beshnye... harga tiket dia bley tahan jugak ye...

    patung tu nampak real...

    ReplyDelete
  9. ms g walkathon guardian tempohari, ada juga diskaun ditawarkan. rm30. pasni g madame tussaud plak

    ReplyDelete
  10. amboi mahalnya tiket!

    *pengsan*

    haritu tgk pembikinan patung2 ni kat majalah 3

    rasa teruja nak pi

    tapi mahai bebeno :(

    yg tiket YES tu beli on9 ke atau kat kaunter kak?

    ReplyDelete
  11. menarik tp mahal!
    baik pi trick art museum kat i-city jugak
    baru rm5

    ReplyDelete
  12. Wah..byknyer bnda baru kt I city...nk gi jgk la kalau gini..hehe. .tp kna bwk duit byk la kn nk msk ni...

    ReplyDelete
  13. Klau nak pergi mmng kena pegi masa tiket murah ni..jauh betul beza reganya..Teruja jugak nak pergi nih...

    ReplyDelete
  14. Habis sorang sorang awak snap yeh CZ hehe...Macam dah tak payah masuk le OKje sebab dah tengok...lagi pun macam mahal je ticket tu!

    ReplyDelete
  15. bestnye kak..tingat mase pi kat hongkong tu.....disebabkan dah penah pi kat hongkong tu lieya takde rase nak pi sgt kat shah alam nie....sebab telan ailiyo tgk harga tiket ...tgu nanti2 lah.....

    ReplyDelete
  16. eh.. tersangat murah harga YED tuh.. boleh pergi nih~

    ReplyDelete
  17. bila tgk harga tiket dewasa RM80 terus tak jadi..tap bila akak cakap ada year end sale leh dpt half prize kira ok gak..ada lagi ke

    ReplyDelete
  18. bestnya teringin nak pegi. tp still mahal la. tgkla camne kan. ada rezeki leh masuk..

    ReplyDelete
  19. salam ziarah..

    nak tanya umur kanakkanak kena bayar start umur berapa tahun?

    ReplyDelete
  20. Memang berbaloi2 dah tiket tu..beza giler kot dgn harga sebenar...best2..

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang