Nuffnang saya

Followers

Thursday, December 5, 2013

Tarikan I-City Shah Alam waktu Malam

Cinderella ker kakak tiri Cinderellani???

Lepas habis kisah kami di Red Carpet akak sebenarnya 'check in' hotel dulu...
Rehatlah dulukan sebab penatkan sehari suntuk dah berjalannya...
Lepas maghrib baruler boleh pergi ke i-City lagikan baru boleh tengok pokok berlampu...
Atikah dan Azalia memang dah tak sabar sesangat..
Budak dua orangni sebelum pergi dah google apa yang menarik di i-Cityni tau...
Benda pertama diaorang nak buat ialah nak naik 'sky walk'
 Jom beli tiket dulu...
HARGA TIKET :: RM20 untuk satu kereta...
Kereta hanya boleh naik dua orang kiranya RM10 sekepalaler..
Masa kami pergitu tak ramai orang jadi semuanya mudah belaka.. 
 Tengokler berlari-lari sebab dah tak sabar sangat... 
 Akak pegang stereng... adik jadi penumpang... 
Ituler rupanyer 'sky walk' tu ...
Atikah ngan Azalia kata seronok sesangat...
Boleh kayuh dan pusing-pusing... 
Lalu di celah pokok yang berlampu.. 
 Budak dua orangni suka sangat ngan kereta kudani...
 Tak dapat masuk Snow Walk jadilah bergambar ngan snow man...
Kenalah pergi sendiri baru tau betapa cantiknyer lampu-lampuni..
Gambar akak ambilni tak berapa nak lawa... 
 Harap kakak dan adik akan terus saling sayang menyayangi...
 Sayang adik ketat-ketat kata akak...
Jom kami nak naik 'ferris wheel'..
Harga nak naik bendani juga adalah RM10 seorang...
Mahal jugak rasanya sebabnya kita hanya merasa satu pusinganjer...
Adik Ya dapat pau ibu dengan pistol buih sabun.. 
Ini dari atas sekali.. tinggi gak rasanya.. bolehler...
Sekarangni i-City dah macam funfairkan.. 
Ada bumper car, pirate ship, merry go round bagai..
Ada gerai jual macam-macam tapi semuatu perlukan duit tau...

Kesimpulannya nak datang sini kena ada $$$$...
Tempatni tak sesuai kalau kita ada anak yang akan guling-guling kalau tak ikut kemahuan dia..
Maalumler satu mainan paling kurang RM10 kalau ada 5 permainan dah RM50
Itu belum lagi dengan godaan pistol buih sabun, kipas berkelip-kelip, cekak rambut berlampu dan macam-macam yang menarik perhatian..
Mungkin i-Cityni tempatnya tak banyak permainan jadi dia tak boleh buat bayaran tiket macam taman tema lain yang bayar sekian banyak dan boleh main sampai muntah...
Orang yang berkunjung ke sini tetap ramai dan sangat meriah sekali walaupun tiket di jual bukanlah dengan harga yang sangat munasabah...
Moga di masa akan datang ada satu sistem harga tiket yang lebih elok dari sekarang...

Akhirnya jom tengok gambar kami yang dah nak balik dari i-City..
Selamat Tinggal i-City kalau tak sebab tidur hotel di sini entah bilaler kami dapat datang...
Belakangtu ada persembahan tapi masa kami datang persembahantu dah habis...
Jumpa dengan budak yang pakai sweater ada tanduktu kat tangga masa kami datang..
Kalau tahu dia buat persembahan tentulah akak ambil gambar dengan dia..
Rasanya budaktu nama dia Raja Syahiran yang keluar dalam rancangan Nasi lemak Kopi O..
Dia baru lepas peringkat pertama uji bakat "Britian Got Talent"..
Bila dengar suara diatu rasanyalah.. tapi tak pasti sangat... 
Masa kami pergi siang tadi terdapat kerja penambahbaikan di sini malamnya dah siappun...
Ada pameran dari Tourism Malaysia banyak booth Agensi perlancongan dibuka di sini....

Entri akan datang ::: Nak tunjukkan gambar kami di Hotel De Art... 

18 comments:

  1. ha'a lah..dh byk perubahan..dulu pegi lampu semata2...skrg dh bumpcar semua...kalau bawak adik2 ni perlu sediakan duit je lah...time cuti sekolah ni kan mesti ramai

    ReplyDelete
  2. sronok tgk sebelah mlm
    nureen smpi sana thn lps
    tp siang la
    juz mcm snowwalk ja
    dah tu nureen jatuh terlentang masa tgh dokong emir yg baru 4bln masa tu... aduyaii sakit gila.. sebln bru lega huuu

    ReplyDelete
  3. uhuk. mahal jugok ye..adess...skarang semua duit kan..\

    tak pe lah, janji anak2 seronok...sesekali melabur utk keseronokan anak2..anak seronok, mak pun seronok kan! ;-))

    ReplyDelete
  4. Penuh dengan simbahan lampu warna-warni menambah keseronokan anak-anak dara berdua tu Zila..

    ReplyDelete
  5. pernah datang sekali...meriahnya..cantiknya..orang jangan cakaplah ramai...

    ReplyDelete
  6. last mai icity tahun lepas rasanya..dalam bulan december kot..

    mmg mcm fun fair kan i city
    byk mainan plak..hehe

    ReplyDelete
  7. mmg berbaloi bawak anak gi tempat gini. sbb bagi dia peluang mencuba sendiri. kalo anak kecik membazir la skit.

    raja syahiran tu masuk britain got talent ke.

    ReplyDelete
  8. Tingin sgt nk gie icity..tp smp sudah xgie lagi..

    ReplyDelete
  9. masa p sana en suami n anak2 je naik kereta atas rel tu..nza xberani..rasa mcm nk jatuh je tgk bende alah tu...hik2....
    mesti seronok sakan budak2 berdua tu....

    ReplyDelete
  10. Wahhh sonoknya..dah lama tak g sini..bnyak mainan baru tp ticket semua mahal kn..
    Comey adik n kakak..hihi

    ReplyDelete
  11. Makin menarik icity ni... tp semuanya pun kena RM ye.. herm... kena stndby duit lebih la kan kalau nk pg..hee..

    Takpe la, kpuasan tgk anak2 yg happy sgt tu.. :-)

    ReplyDelete
  12. erm..alynn pernah g icity pun 2 thn lepas kottt..ms tu tak meriah sgt..tak bnyk mainan..sekarang nie bertambah meriah tp betul ler kena siapkan puluss bnyk2..

    seronoknyer kakak ngan adik elok bergandingan bersama..

    ReplyDelete
  13. Meriahnya I-City ni kan..klu mlm mmg bergemerlapan..hehe..budak2 suka lah kan...masa pegi hari tu anak sy dah letih sgt...dan sempat nak bermain lama2 di I-City...

    ReplyDelete
  14. saya tak pernah lagi sampai I-city...ketinggalan skit....nak jugak gi tapi bila dengar semua benda kene bayar tu yg malas (dasar kedekut...heheh)

    ReplyDelete
  15. 3x pegi sini 3x tulah hari ujn..uhuhuhu

    ReplyDelete
  16. saya pergi gak icity isnin baru nie.. hehehehe.. memula pergi dulu tak best sangat.. dulu pergi cuma sempat naik sky walk jer.. yang lelain tak main pun.. isnin tu bbdk nie seronok laa.. macam macam mainan ada.. ferris wheel tu saya naik dgn hubby dan kaysah jerk.. gayat jugak masa dah tinggi.. aah mahal gak laa seround rm10.. pastu pandai tu.. snap pic kita turun dari situ.. kena beli plak gambar..

    nnt nak try masuk red carpet plak

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang