Nuffnang saya

Followers

Friday, December 6, 2013

Hotel De Art ~ Malaysia's 1st Art Themed Hotel

 Gambar masa nak keluar dah...

Inilah entri akak nak sangat pergi walaupun comel lotejer...
Akakni memang pantang bacajer kat buku atau majalah kalau rasa ada harapan nak pergi mulalah berangan-angan...
Kononnya masa akak bookingtu dah tulispun nak bilik Hello Kitty atau Mickey..
Sekali Receptionisttu kata bilik Hello Kitty ada masalah 'aircond' dan sedang diperbaiki..
Ingatkan bolehler tunggu sejam sekali tak bolehpun dapatlah bilik lain...
Memang agak kecewa sikit sebab nak pergi sini sebab nak sangat bilik yang tema Hello Kitty..

Jom layan gambar yang banyak tapi bukan dalam bilik...
Hotelni terletak di deretan kedaijer dan bilik kami family room terletak di blok yang lain..  
Nampak lobinya klasik sangatkan.. English Style... 
 Dapat sarapan untuk 4 orang di Hailam Kopitiam sebelahjer ngan lobi..
 Bilik kami di atas Restoran Jendala Bali... 
 Tak dapat gi Bali sinipun okler...
 Macam kat Bali tak!!!!
 Kami dapat baucer Welcome Drink juga dari Jendela Balini tapi tak sempat nak pergi..
Restoranni pagi tutup dan petang masa kami datangtu letih pulakkan... 
Hiasan dalam kedaini memang cantik tau.. rugi lak akak tak pergi...
Hiasan dinding di tangga ke bilik kami... 
Ini juga hiasan di tangga....
Hiasan dinding tingkat pertama... 
Hiasan dinding di tingkat dua... 
Inilah tema bilik yang kami dapat .. tak best bunga ros merah sahaja...
Bilik kami menghadap taman tasik dan nampak bangunan UiTM...
Bilik kecil tapi puas hatilah sebab kemudahan semua ada kecuali almari... 
Bilik airpun memuaskan hati... 
Cantik bangku tu .. suka akak... 
SELAMAT TINGGAL HOTEL DE ART... 
Kalau ada rezeki kami nak datang kalau ada bilik Hello Kitty... 
Secara ringkasnya akak puas hati dengan penginapan satu malam kami di sini..
Cuma sedikit terkilan tak dapat memenuhi hajat Atikah dan Azalia dengan bilik Hello Kittynyer...
SEKIAN... Entri Auto Published dari akak...

19 comments:

  1. kalau dapat bilik hello kitty mesti lagi best kan..takde rezeki la tu..takpe, next time leh cuba lagi

    ReplyDelete
  2. kalau dpt bilik hello kitty mesti bertambah hepilh ank2 dara tu....

    ReplyDelete
  3. rugi pulak tak dpt tengok bilik he;llo kitty...

    ReplyDelete
  4. Cantiknya hiasan hotel nie,klu dpt bilik hello kitty lagilah suka budak2 tu.

    ReplyDelete
  5. Kalau dapat bilik hello kitty mesti syok tuuu. Kat mana hotel ni kak ?

    ReplyDelete
  6. woo hotel ni pnah masuk tv kan.setiap bilik lain2 tema.takde rezeki la tu nk dpt bilik hello kitty,next time ok..;)

    ReplyDelete
  7. bestnyer...kemain klasik lagi deko2 dalam hotel ni iloike

    ReplyDelete
  8. akak bcuti ke mana ni..ada blk hello kitty ek..klu dpt sure happy bdk2 tu kan.. :)

    ReplyDelete
  9. Alaaa frust sikit la kan.. apapun boleh repeat utk pergi laagi.. :-)

    ReplyDelete
  10. terus terang lieya bekenan kak...cantik jek lieya tgk...tapi kalo dpt hello kitty punye lagi laa dobel bonus kan kak...takpe kak, mane tau ade rezeki lain nanti kan...leh menginap sini lagi....

    ReplyDelete
  11. kat mana hotel ni yeh? Macam best jer....

    *Jemput singgah blog saya
    http://vitaminformeandyou.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. Alaa..baru nk tengok bilik hello kitty tu, mesti frust dorang tak dpt bilik tu kan..huhu. Tapi dekorasi hotel ni cantik jugak kan

    ReplyDelete
  13. i too enjoyed my fun stay at themed hotel,http://thegossipgirlie.tumblr.com/post/81968228609/i-feel-bubbly-hotel-de-art-shah-alam

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang