Nuffnang saya

Followers

Saturday, October 12, 2013

Trick Art Museum i-City, Shah Alam

Ooo dah dua hari tak masuk blog sendiri..
Terima kasih atas kunjungan kawan-kawan yang baik hati..
Harini akak kena datang kerja so sempatlah nak buat entry barukan... 
Jadi jom layan sambungan entry kami ke i-City di waktu siangtu..
Kemanakah arah tujuan kami masa ke sana???

Inilah tempat yang kami tuju kala bertandang ke i-City, Shah Alam...
Survey kat internet katanya harga masuk hanya RM5.
Sebab tak bukak http://i-city.my/overview/i-ticket tak tahu harga sebenar...
Rupanya harga tiket nak masuk Trick Art Museum tu adalah RM10 tak kira 
kanak-kanak atau dewasa...
Hmmmmmm... Hmmmm MAHAL untuk kami sebab ramai yang kami bawakkan..
Tapi dah sampai takkan tak masukkan...
Dalam mahaltu kami masuk gak House of Horror...
House of Horrorni lagi mahal weh RM15 itupun promosi katanya..

Oleh kerana gambar banyak gilerkan... dah memaksa budak2 posingkan...
Jadi layanjerler entry penuh gambar... 
Haiyak.... perjalanan kami bermula.... 
Eh eh... boleh keluarker gambar dalam lukisanni... 
 
Kamilah pelukis yang terkenaltu... 
Baik-baik nanti terjatuh pulak... 
Memang mendengar kata anak2ni... 
Panjat jangan tak panjat... 
Kaki Atikah dah nak kena telan dengan buayalah, tarik...
Mari sini Nazran babap sikit buayani... 
Jinak sesangatler zirafahni... 
Oh tidak burungni dah nak makan kami...
Atikah terperanjat, kanjat Maimun...... 
Sotong yang baik hati nak bagi duit.....
Atikah memang baguih punya kalau beraksi... 
Penguin... 
King kong... 
Takutnyer kami.... Baguih2 aksi menarik... 
Ini gambar untuk kenangan belaka...
Dalam lautni banyak ikan rupanya...
Tak tau dik Ya pecahkan yerk....
Ini bukan ibu saya... kata dik Ya... 
Pegang payung kuat-kuat, jangan sembur kami... 
Memang kami pelukis terkenal...
Marcella memang gitu...aksi terbaring-baring...
Kami belayar di lautan biru...  oppps hijau...
Susahnyer nak  belayar rupanya...
Tolong sampanni dah senget...
Amboi Adief berani mati...
Panjat jangan tak panjat.....
Dari lautan dalam terus mendaki gunung pulak... 
Spidermanpun ada... ...
Sekadar untuk rujukan kalau berhajat untuk ke sana....



6. What is the normal price for children?

Children (above 90cm below 11 years old) Waterworld - RM30, Snowalk - RM30, Trick Art Museum - RM10, Ferris Wheel - RM10, 2-Tier Carousel - RM5



NEXT ENTRY :- House of Horror i-City Shah Alam... 

10 comments:

  1. Dah mahal ye Zila... tahun lepas akak masuk masih Rm5..
    Gembira dorang beraksi dgn 3D tu ye..

    ReplyDelete
  2. Suka...! Suka...! Suka sangat tengok tempat tu, lukisan tu, dan paling suka tengok betapa bergaya bebudak tu beraksi sama jer dan sesuai dengan lukisan tuh. Wahhh menarik betul. Memang elok la dijadikan kenangan.

    ReplyDelete
  3. salam. cantiknyer gambar2 dan model2 cilik yang comeiii sangat : )
    saya tak pernah gi lagi kat sini, teringin lak nak bawak anak2 gi sini bila tengok gambar kat blog nie...cantik sangat

    ReplyDelete
  4. Seronoknya beramai-ramai kat situ

    ReplyDelete
  5. assalam cho
    ict tempat yg x membosankan walau byk kali singgah he hee mcm2 adoo
    sporting budak2 ni bergambar, cantik2
    wat kenangan nanti
    suker tgk aksi2 mereka he hee

    ReplyDelete
  6. kelakar tgk gambar dorang..mcm2 gaya heee

    ReplyDelete
  7. Puas bergambar budak2 tu... Kalau saya pergi bawak anak2 semua keras je kot ambik gambar.

    ReplyDelete
  8. ala syoknye pegi tempat macam ni...ape lagi puas berposing le budak2 tu kan..rege tiket blh tahan tu,,

    ReplyDelete
  9. puas tengok dorang beraksi.. ;)
    tapi rege tiket tu boleh tahan ek sekarang.

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang