Nuffnang saya

Followers

Monday, October 28, 2013

Perjalananpun bermula

Macam biasalah akak kalau pergi kemanapun kalau tak banyak entri memang tak sahlerkan.. so untuk entri permulaan ini akak nak cerita pasal perjalanan kami sebelum sampai tempat yang sangat seronok untuk kanak-kanak dan juga emak kanak-kanak tersebnt.. Bukit Gambang Resort City memang masuk dalam senarai tempat yang akak nak lawat tahun 2013. Jadi bilajer suami akak kata kali ini mesyuarat Persatuan pekerjaan dia akan dibuat di sana dan Tanya samaada akak nak ikut ataupun tidak tentulah dah tahu jawapannyakan..

Lagipun kalau buat kat sini sambil suami pergi meeting akak tak bosan duduk dalam bilik sebab macam-macam ada di sini.. Oleh kerana Atikah ada lagi ujian Sekolah Agama terpaksalah tunggu dia balik dari sekolah dulu barulah boleh bertolak.. Nasibler Sekolah Agama sebelah pagi jadi Atikah hanya ponteng Sekolah Kebangsaan, baik punya emak... Perjalanan lancar tapi sebab bersantai sesangat kami sampai ke BGRC dah pukul 5.00 petang. Hajat nak masuk Safari terpaksalah dibatalkan tapi dapatlah juga masuk ke Night Safari, kira oklah dari tak dapatkan...
Kami singgah di R&R Temerloh untuk makan tengahari tapi waktutu dah petangpun... Akak mestilah nak cuba tempoyak ikan patinkan...

Layan tempoyak ikan patin di R&R Temerloh...
Rasa boleh tahan tapi tetap tak boleh lawan arwah Opah punya gulai tempoyak...
Mungkin ada rezeki bolehler makan tempoyak ikan patin di pekan Temerloh ...
Doa dibacakan untuk memohon lebih banyak rezeki lagi...
Atikah tetap ayam Upin Ipin...
Jajan bekalan dalam kereta....
Tengok Atikah buat apatu...
Kami menginap di Arabian Bay Resort Blok 3 rasanya... Bilik ok selesa tapi biasa-biasajerler.. 
 Inijer gambar dalam bilik yang ada...
Lepas angkat barang masuk dalam bilik kami teruskan perjalanan ke BG Safari Park... 
 Naik tram untuk ke sana...
Bayar RM1 jer, tunggu di lobi...
Muka tak sabarlertu...
Alah ibunyapun sama...
Bakal BERSAMBUNG ...


20 comments:

  1. ahhh.. tak sabar nak tahu lagi... ^_^

    ReplyDelete
  2. tengah sedap2 baca, bersambung lah plok..eheh :D

    ReplyDelete
  3. kak ikan patin tu mmg terbaik :D

    ReplyDelete
  4. Okje pun pernah sampai ke sana....baru sekali....yang tak bestnya water park dgn hotel jauhkan CZ....

    ReplyDelete
  5. ramai ckp gambang best. hihi
    selamat bercuti :)

    ReplyDelete
  6. aummm..
    terliur tgkikan patin temerloh tu...

    dh lma x ke gambang..last smpai tahun lps kot.. skarang dh ada night safari kan..

    ReplyDelete
  7. adoii..tgah sedap2 baca...sekali...bersambung..dahhh.... hihihi.... memang lain kak zila.... gulai tempoyak bota, ngn gulai tempoyak temerloh.... kalo kat temerloh pun, gitu jgk la rasanya... :-)

    ReplyDelete
  8. syoknya..belom cuti sekolah dah gi jenjalan ni..

    cecepat update next entri cho..hajat nak ke sana gak bulan 12 ni..insya'allah..

    ReplyDelete
  9. tak suka makan tempoyak hehehe tapi suka ikan patin...amboi..seronoknya diorang..ok tak rate bilik dia?

    ReplyDelete
  10. beznya klu g bercuti ngn family kn kak.

    ReplyDelete
  11. Seronoknya.. Mieza pun belum pernah sampai sana.. Entah bila la gamaknya baru dapat jejak.. huhu..
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    ReplyDelete
  12. Seronoknya bercuti di sini...
    boleh dijadikan destinasi pilihan juga lepas ni...:)

    ReplyDelete
  13. seronok bercuti di GB..so peluang dpat makan ikan patin masak tempoyak jgn dilepaskan ye..hee

    ReplyDelete
  14. nani hari tu ngandung fiyya pi termeloh.la cari patin gulai tempoyak.. first time.makan.. sedappppppp

    ReplyDelete
  15. ikan patin tu.. dappnyaaa..
    sonok anak anak dapat berjalan yerk..

    ReplyDelete
  16. nmpknya akan jadi byk part ni..bertnya bercuti..belum cuti sekolah dah jalan2 ye

    ReplyDelete
  17. hehehe.. harap2 cikgu sesi petang tak bacalah blog ni ye.. ;)

    ReplyDelete
  18. MJ tak reti makan ikan patin..huhuu
    Asben suka masak lemak..
    Tempoyak ritu dia try tapi tak boleh telan :D

    ReplyDelete
  19. sbb tu sy baca maraton.. tahu entry akak mesti bersambung² kikiki... sy x reti mkn ikan patin huhuhuhu.. x blh masuk kat tekak

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang