Nuffnang saya

Followers

Thursday, October 31, 2013

Sebelum masuk Water Park Bukit Gambang

Habis dah cerita Night Safari kami yang seronok habistu, jom kita pergi ke tarikan lain yang ada di Bukit Gambang Resort City (BGRC)... Moh kita berendam di Bukit Gambang Water Park. Oleh kerana suami akak ada meeting maka hanya akak dan anak-anak sahaja yang keseronokan di sini... Sebab terlebih teruja kami bersiap terlalu awal, ha.. ha.. mak dia yang lebih kata suami akak. 

Untuk pengetahuan Water Park dibuka dari pukul 9.30pagi hingga 6.30 petang tapi kami dah pergi ke lobi seawal 8.30 pagi konon nak naik tram. Rupanya trampun hanya ada dari pukul 9.00 pagi.. Sudahnya akak ajak anak akak berjalan kaki dari Arabian Bay Resort tu ke Water Park.. Jauh gak tau, nasib anak menurut... Sambil jalan boleh ambil gambar... Dua dalam satu gitu...
Kalau kita bawak balik unta emasni balik Kinrara kaya kita Dik Ya.... 
Bergambar di sini untuk mengesahkan kita memang tinggal sini... 
Kat belakangtu bilik kami... 
Singgah ambil gambar depan Caribbean Bay Suites
Muka dah penat ....
Betoikan Okjer taman temanyer jauh ngan hotelkan... 
Budakni happyjer berlari2 dah nak dekat pulaktu... 
Yeah yeah dah sampaipun... seronoknyer...
Dah cepat sampainyer boleh ler bergambar ngan aman di sini....
Bergambar tanda dah sampai ke sini... 
Kat situpun diaorang nak bergambar...
Saya dah tinggi ibu kena bayar... 
Awal tak kami sampai.. orang pertama sampai sini... ha... ha..
Sebab baca blog orang katanya ramai orang baik kita sampai dulukan...
Yang baguihnyer kaunterni dibuka lebih kurang pukul 9.15 pagi... 
Seronokler sikit tiket dahpun dapatkan tunggu taman bukakjer... 
Walaupun lama menunggu budak dua orangni tetap happy....
Main dulu di sini sebelum masuk...
Konon-konon padahal tokenpun takder....
Masa ambil gambar di sini tengok orang dah masukpun,
rupanya masuk ikut dalam kedai souvenier...
Oklah dapat masuk sebelum pukul 9.30 pagi... 

Sebab gambar yang banyak sangat maka tunggukan SAMBUNGANnya...
Akak dah tulis entrini dan jadualkan pada hari khamis sebabnya pagini akak ada di ibu pejabat untuk urusan kerja... jadi layanjerler cerita kami ini...  

25 comments:

  1. tengok gambar2 yg akhir tu...jelas penat betul bebudak tu....nasiblah kan....bila dah berjalan jalan sampai puas he heee....

    ReplyDelete
  2. kita belum penah sampai lg gambang..lalu je jalan luar tu..hehe

    ReplyDelete
  3. salam kak...
    lama tak baca citer2 akak.
    wah bestnye kat gambang ni,dah lama tak ke sini

    ReplyDelete
  4. Ros tak pernah sampai kat sini lagi.. mesti best ni.. teringin jugak nak ke sana..

    ReplyDelete
  5. bestnye lahai dapat bercuti2 Malaysia nie..falsya dh xleh nak kemana2 dh nie..kene standby je kat umah..heehe

    ReplyDelete
  6. Rasa nak pergi pulak kak.. Best tgk dua beradik tu.. muka excited nak g splash dalam air..

    Cute gambar yg adik tu da tinggi so mak dia kene bayar hikhikhik

    ReplyDelete
  7. good sharing kak..bleh la pegi lepas nie..

    ReplyDelete
  8. nak bawak anak buah r datang sini nanti

    ReplyDelete
  9. so cute..mcm2 gaya 2 beradik ni :-)

    ReplyDelete
  10. yeaaa..seronok2..nanti nak tgk pic mandi manda pulak..

    ReplyDelete
  11. Bila bercuti macam ni mesti budak2 yang paling happy kan kak?

    ReplyDelete
  12. amboi bergambar sakan mcm model.. hehehe

    ReplyDelete
  13. berapa ringgit tiket utk kanak2 dan dewasa kak? teringin juga nk ke sini

    ReplyDelete
  14. akak jalan kaki,...dasat tu...bile tgk akak citer..tingin nak pg lagi kat gambang waterpark ni..

    ReplyDelete
  15. alaaa best sangat ni kak..
    happy jer budak berdua tu walupon tanpa ayah takleh join..

    ReplyDelete
  16. Hari tu pegi Gambang Resort tp x sempat nak pergi waterparknya....seronoklah budak2 main air.

    ReplyDelete
  17. uiii...sebelum masuk pun dah meriah dah..macam2 ada

    ReplyDelete
  18. sy pernah kursus kt sana, tp x sempat nk mandi manda. jauh tu kak, dr resort nk ke the park..peluh gak ler

    sronok tgk dorang tgg air dr mulut ikan, mesti best masa air tu kluar kan

    nanti nk cuti2 kt sana lah :)

    ReplyDelete
  19. awal sgt org pun takde, tp syok klu org tak ramai lagi...

    ReplyDelete
  20. sy suka time org belum ramai... rs mcm tmpt tu sy yg punya hehehehe

    p/s menjawab pertanyaan... kotak pink tu someone beli..sy x pasti sm ada oversea / online / kt sini

    ReplyDelete
  21. mujur ada mood lg nak bergambar sebelum masuk.. kalau anak sy jgn harap.. dah brlari dah nak terjun.. dah muncung dah... xmoo bergambar

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang