Nuffnang saya

Followers

Thursday, October 31, 2013

Info tentang Bukit Gambang Water Park

Jom kita intai-intai apa yang seronok sangat kalau masuk Bukit Gambang Water Parkni...
- Dubbed the 'Best Water Park in Malaysia' by the Malaysian Association of Amusement Theme Park and Family Attractions (MAATFA).

Water Theme Park
The water theme park offers slippery amusements as waves of liquid fun drench folks seeking to get away from the tropic's swelter. Plop yourself in a tube and ride the 24,000 sq ft wave pool that washes upon Coco Beach, where aspiring architects build underwhelming sandcastles, or bob along the Journey of Ice and Penguin Island in a lazy sprawl. Child-sized replicas of raucous adult rides allow children a glimpse into the excitement that comes with being an adult like adrenaline, living in the fast lane, and filing for taxes
Ini harga tiket untuk masuk ke sini...
DEWASA : RM25.90 
KANAK-KANAK : RM18.90
Kalau tinggi anak kita tidak lebih dari 90cm adalah PERCUMA...


Operation Hours

  • Monday - Thursday From 10:30 AM - 6:30 PM 
  • Friday, Saturday, Sunday, Malaysia School & Public Holidays From 9:30 AM - 6:30 PM 
  • Park is CLOSED every TuesdayEXCEPT during Malaysia School & Public Holidays
Banyak informasi tentang pakej dan penjimatan ada di sini..
 Bukit Gambang Water Park ni adalah 'cashless park'..
Maksudnya urusannya tidak menggunakan duit...
Akak top up siap-siap masa beli tiket.. 
Akak masukkan RM70 tapi tak pakai habispun...
Duit yang lebihnya akan dipulangkan kembali...
 Jangan lupa etika berpakaian (dress code) semasa di sini..
Ini semua untuk keselamatan.. patuh ajerler... 
 Promosi yang baik punya... 
Orang Kuantan bolehler pergi sini masa hari jadi...
 Peta taman untuk panduan... 
PETA ambil dari sini :- http://wanzancoholiday.blogspot.com/
 Dah masuk ke dalam kena beratur lagi untuk beli apa yang patut...
Tapi kami tak beraturler sebab takder orang lagi... 
Akak cuma sewa tube dan loker sahaja...
Tuala dah bawak siap-siap dari bilik tadi...
Cabana pun tak perluler sebab kami hanya akan mainjer... 
 Tengok takder orang lagi.. kamijer... 
 Kunci loker, alah bendani untuk scan...
Kena amek loker sebab takder orang nak pegang barang...

Lepas anak-anak dah puas main semua benda yang ada di sini maka akak ambiller handphone untuk ambil gambar... kot idak nanti apa nak ditulis dalam blog akakni ha... 
 ~ PENGUIN EXPRESS ~
Tempat makan... 
Tempat makan dekatjer ngan Penguin Island...

 PENGUIN ISLAND
Di sini ada tiga tempat budak-budak boleh main...
Kiranya kat sni cabana penuh sebab ramai yang bawak anak dan cucu...
Satu yang kalerpul cam kat bawah, satu lagi cam kolam renang biasa dan satu lagi ada slide macam-macam... 
 Dah tengahari amek ko dah ramai orang.... 
Seronok perhatikan gelagat orang yang menunggu air dari mulut ikantu termuntah keluar...
Lepasjer air dah keluar tempattu balik kosong.. kelakar.... 


Kids Slide
When it comes to having a blast, kids are always raring for more. But little legs get tired quickly on adult-sized water rides so we’ve created this just for them. Small in size but big on fun, the specially constructed Kids Slide is just the thing for energetic children... katanya dari laman web BGRC sendiri... 

COCO BEACH
Anak akak suka kat sini... pertamanya sebab ada pantai siap bina istana pasir lagi gitu.. tapi lupa lak bawak peralatan kot idak memang syiok habis... Yang keduanya ombak dia best oooo sebabnya kalau yang kuattu terbang2 kita naik tubetu... kena cuba baru tau... 
Wave Pool (The Largest in Malaysia)
Who’d believe that you’d be able to surf in the middle of a jungle? Not on treetops like Tarzan but actual rolling water swells right here at Malaysia’s biggest wave pool, Coco Beach Wave Pool. It’s just like a real beach, only better.


SIX LANE RACE
Bendani Atikah naik dua kali... Ibu dia bagi alasan nak jaga dik Ya yang tak nak naik ... rupanya memang takkanler akak nak buat semuatu. Lagipun nak naik bendani kena bawah 80kg, akak memang melebihi berat yang tu... ... Atikah memang berani giler sebab masa turuntu dia sorangjer tak race ngan saper2pun..
Ada berani??.. Memang curam dahler kena meniarap... isyh tak gamak...
Gambar dari sini :- litourssb
Gambar dari sini :_ azuanzahdi.com@splashing-time-at-bukit-gambang-resort-city/ . Gambar dia di Bukit Gambang semuanyer pun cantik.. Siapa yang nak pergi sana bolehler rujuk blog dia... 

FAMILY RAFT
Yangni kami anak beranak main 3 kali tapi lepastu sebab akak dah tak larat nak panjat tangga lagi suruh dua beradik naik sendiri. Budak yang jagatu tak bagiler diaorang turun dua orangjer dia gabungkanlah dengan pasangan suami isteri atau kekasih supaya satu pelampungtu boleh naik empat orang... Anak akak main entah berapa kali.. ibu dia dah tak larat duk kat bawahjer tapi kamera takder masani so takder gambar... 
Gambar ambil dari sini :- myholidayinmalaysia.com
Main bendani tak payah guna tube atau pelampung kita, pengurusan yang sediakan.. 

GLACIER RIVER
Yangnipun kira bestler jugak.. kami pusing dua kaliler juga.. sebab masa nak turuntu ombak masih lagi ada so syiokler... tapi kalau ombak takder memang azab tak bergerak .. jenuhler kayuh... Anak akak lak dah bising.. ibu cepatler bosannyer... ha.. ha..
GAMBAR dari :- pahangtourism ....

Boleh katakan kebanyakan permainan yang ada di sini kami cuba cuma takder gambar jadi tak seronokler sikit nak bercerita.. lepas akak ambil handphone ingat nak ulang balik main semua bendatu dan amek gambar tapi anak dah letih dan suami akakpun suruh balik katanya lama sangat.. Alahai takler lama manapun kita masuk pukul 9.30pagi dan berhenti dari main pukul 2.30 petang.. eh 5 jamtu tak puas lagi... patutler tangan dan kaki anak-anak dah kecut!!! Jom balik...

17 comments:

  1. budak2 mmg suka lah pg tempat mcm ni kan ! hehehe

    ReplyDelete
  2. seronoknyeeeee.
    rasa nak pergi lagi jer.
    zura pon x berani nak naik slide yg tinggi tuh. hahaha. mampu tgk jer.

    ReplyDelete
  3. 5 jam! Harus kecut tangan! hahaha

    kalau gi park macam ni, satu aja saya tak berkenan...Harga makanan & minuman dalam tu, mahal gila..

    ReplyDelete
  4. salam.Dulu masa anak2 sekolah rendah suka la deme g tpt2 gini...Skrg dah bsr..udah malu nk mandi..main2 air camtu.Tak pernah pegi dah skrg temaair camni...

    ReplyDelete
  5. six lane race..?? alamak alynn nengok pun ngeri lagi pulak kena meniarapa bagai..kalo yang family raft tu alin suker..hihi..tak pernah pergi lagi huhu..teringin nak ke sana..

    ReplyDelete
  6. memang nampak seronok sangat semuanya... asaya dah gatal tangan nak beli tiket living sosial online ni... nak juga ke sini bila dah banyak akak bg gambar menarik ni.....

    ReplyDelete
  7. terima kasih sebab promosi blog saya. Alhamdulillah.

    Anyway, nice post and memang sesuai pergi especially bila bukan time cuti sekolah or hujung minggu

    ReplyDelete
  8. Org kuantan ni pun tak sampai2 lagi ke Gambang Water park ni. Heheh.

    ReplyDelete
  9. waaa...bestnyaaa...pastu rasa macam entrance fee dia murah la kak. aritu pergi a famosa mahal entrance fee dia. tp disebabkan nak bwk anak2 pejam mate je ler

    ReplyDelete
  10. Best tapi sy pegi dlu time cuti sekolah..mmg sesak giler. Tips: Jgn la pegi time cuti sekolah..hehe

    ReplyDelete
  11. kalu sy pergi, agk2 nyer bleh jg ke dpt tiket free tu time bday sy?

    ReplyDelete
  12. ni betul² pembuka ni xde org lg.. fuhh lps tu kemain ramai yer.. kata blogger tegar haruslah ada gambar kikikiki

    ReplyDelete
  13. Kalau pergi mase hari jadi dapat ape ek??

    ReplyDelete
  14. Salam... Siapa berminat utk tiket bukit merah... Wassap sy 0122721722

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang