Nuffnang saya

Followers

Thursday, April 17, 2014

Mr. Kabab & Biryani Putrajaya

Habis dah cerita sambutan harijadi Atikah tapi masih ada lagi saki baki cerita tertinggal...
Ini kisah yang sama masa makan kek harijadi Atikah di Putrajaya...
Ikutkan nak makan-makan  di Mr. Kabab & Biryani Putrajaya dan potong kek di situ...
Tak dapat dilaksanakan sebab adik ipar menunggu kedatangan pembantu rumah..
Kononnya nak datang pada hari ahad itu selepas waktu zohor ...
Sekali tunggu punya tunggu dan ada sebab yang tak boleh datang....
Jadinya sebab nak juga makan kek haritu juga terpaksalah di tapaukan nasi arab tersebut....

Pilihan kami untuk nasi arab haritu adalah di Mr. Kabab & Biryani di Presint 15, Putrajaya....
Ingat nak order nasi mandy dan 'chicken grilled'..
Tapi yang ada haritu hanya 'chicken tandoori'...
Itupun mulanya pekerja dia cakap "No chicken today"...
Pekerjanya semuapun hidung mancung-mancung...
Kalau akak mintak kerja memang kena 'reject'...
Ooo berbalik kisah order kami tadi, mun dah takder ayam orderler daging..
Suka-suka tanya balik ayam ada ker tidak!!!
Eh.. eh.. adaler pulak yerk... tapi tandoori jer ada...
Ini pekerja lain pulak yang layan kami...
Isyh faham ker idak Bahasa Malaysiani...
Jom kita layan gambar yang akak malu-malu nak ambil haritu....
Minum air mangga untuk hilangkan dahaga menunggu...
Sedap weh rasa macam order lagi tapi mahaller pulak harganya..

 Silalah bayar kalau makanan dah sampai...
Dekat meja ada kata laluan wifi...
Boring menunggu makanan sampai boleh melayari internet...

Hiasan kedai ini memang cantik dan tersusun rapi...
Tapi malu-malu nak ambil gambar...
Ramai juga orang waktu makan tengaharini... 
Ada satu mejatu buat sambutan harijadi juga...
Kot idak ada lagi satu meja yang sambut kat situ...

Akhirnya makan di rumahjerler ...
Meriah juga lagipun anak-anak suka sebab makan depan tvjer...

Ini akak yang punya... nasi dia sedap lembutjer...
Ayam tandoori dia pun lembut dan ada rasa...
Yang penting akak suka tomato yang dalam bekastu sedap...
Tak rugi beli pizza dia... budak-budak suka... 
Akak ambil chicken tika... sedap boleh tahan...
Gambar kedai ini akak ambil dari blog MR KABAB & BIRYANI ...
Sederettu kedai dia dengarnya dulu hanya ada satu kedaijer...

Kalau kengkawan ada di Putrajaya bolehler singgah sini kalau teringin nak makan nasi arab.. Ada juga pelbagai jenis makanan Arab yang boleh didapati di sini...

SORRRY terdelete gambar.. ni dah masuk balik...

36 comments:

  1. cili hijau tu pakej skali ke kak?mcm menarik je ni..

    ReplyDelete
  2. saya last makan sini waktu pregnantkan izz....2 tahun yg lepas

    ReplyDelete
  3. teringin la pulak nak try nasik arab..
    sekali jer pernah makan kak..tapi tu la tak kena selera..mungkin salah tempat kot..

    ReplyDelete
  4. Blm pernah masuk kedai masakan arab ni..mahaiiii(^_^)

    ReplyDelete
  5. Abah sha pun kak suka makan kat cni.. tak habih2 nasi mandy dia tu hik3

    ReplyDelete
  6. teringin jugak,,,,haruss terjah nihh hehe

    ReplyDelete
  7. Ayam tu betul2 nampak ke emasan...

    ReplyDelete
  8. cili hijau tu tak pedas ke kak? mesti anak2 akak teruja tengok akak kunyah2 cili tu kan...wah hebatnya ibu..makan cili....hihihi

    ReplyDelete
  9. nampak cam best je nasi dier tu.. leh cuba lah !

    ReplyDelete
  10. dah lama x mkn nasi arab
    teringin pulak bila tgk nasi arab kt sini
    nti hubby dpt gaji suh dia banjer hahaha

    ReplyDelete
  11. Zila ni buat kakak tersedak. Kot ye pun kebetulan dia dpt pekerja mancung tak adalah kerana dia tak ambil pekerja hidung pesek:)

    Makan sedap mata menjeling hidung mancung ajelah ye:)

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum kak, wahh sedapnya. teringin sangat nak makan nasi arab sebelum bersalin ni. hehehe pizza dia, fuyohhh. marvellous. singgah menabung libresse sini~~~

    ReplyDelete
  13. huiisshh last mkn last year ... mkn ngan arwah kawan baik ... pastu sejak tu dah tak pi dah ...

    ReplyDelete
  14. assalam cho :)
    tak pernah lg ke sini
    kalau tlepas ke putrajaya boleh lah singgah kan

    ReplyDelete
  15. untung Atikah, nyaris sambut harijadi 7 hari 7 malam... kalah artis

    ReplyDelete
  16. tgok ayam tandoori tu macam emmanggil2 plak...ermmmm...dapnya...

    ReplyDelete
  17. arghhh sedapppnyaaa.. lama tak g makan situ.. asyik ke restoran SABA jerk.. kak pizza tu nampak menarik sangat laa..

    ReplyDelete
  18. presint 15 . noted . klu berada di putrajaya , blh mkn situ . thanks beri info

    ReplyDelete
  19. sedap ni,boleh try ni..tapi kat area mydin tu ke? yg ada pejabat imigresen tu kan?

    ReplyDelete
  20. Sedap ns arab tu... kecur ailio....

    ReplyDelete
  21. pernah mkn kt sini tp sy lebig sukan mkn kt SABA cyberjaya

    ReplyDelete
  22. Kalau tengok gambar makanan atas meja di rumah tu memang macam menawan, terserlah kesedapannya walaupun belum rasa lagi. Kalau saya tengok orang ramai macam tu dalam kedai, memang takdalah saya ambil gambar. Ni kiranya lagi pemalu dari Cho. Cho janganlah berangan nak take over kerja si hidung mancung tu tapi kalau nak jadi manager restaurant tu mungkin dapatlah :)

    ReplyDelete
  23. wahhh! teringin jugak nak merasa roti Arab ni kak.. tapi tak taulah kat sini ada atau tak...:(

    ReplyDelete
  24. Penyudahnya makan dirumah ajer ye Zilla... tak pe janji sedap makanan tu kan :)

    ReplyDelete
  25. kalau p putrajaya, boleh try rasa...hehehe..pizza tu buat ida lapar pulak

    ReplyDelete
  26. sedapnye nampak nasi arab & pizza tu….btw makan kat rumah jugak lagi happening kan

    ReplyDelete
  27. zura prnh mkn kt sini sekali....nak carik parking sgt2 la hazab pdhal kitorang smp sana baru kul 12 tgh ari... merasa mkn kt sana pun sbb opismate tknk mkn kt Saba' cyberjaya tuh

    ReplyDelete
  28. boleh la try kalo giputrajaya. Skrg ni makin kerap le g putrajaya sbb best la sana. Byk tempat riadah. Sesuai bawak Luth. Walaupun jauh giler drpd rumah saye.

    ReplyDelete
  29. paling suke mango lassi die.. sedappppp

    ReplyDelete
  30. Tak pernah sampai sini lagi CZ...selalu gi Putrajaya tapi gi Alamanda jer pun...

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang