Nuffnang saya

Followers

Tuesday, April 1, 2014

Tarikh cantik hari ini 1414

Salam semuanyer harini nak juga tulis entri baru...
April datang bermakna dah habispun suku tahun ini...
Cepatkan masa berlalu tinggal lagi tiga suku tahunjer lagi....
Harini hantar mak mertua ke Institut Jantung Negara...
Harap semua dipermudahkan....
Inilah sebab akak ambil cuti...

Cantikkan taeikh harini.. 1.4.14.
Tu yang gagah guna handphone update blog....
Harap takderler April Fool lagi macam dulu-dulu...
Jerebuker Putrajayani...
Gambar masa nak ambil mertua akak rumah adik ipar...

Akak akan membalas kunjungan kengkawan esok...
Walaupun cuti tak banyak kerja yang boleh dibuat...
Catuan air  hari ahad dan isnin
Harini pulak bukan awal pagi ada air...
Jadi malamni jugalah operasi basuh kain dijalankan..
Oh katak oh katak... eh!!! hujan dah turunpun...
Awatnyer air tak ada dalam rumahni....
Nasib badanlah mandi ala kadar pagi hari...
Dengar cerita catuan akan bersambung hujung bulan...
Ini hanya dugaan kecil yang harus disyukuri...
Orang lain lebih dari ini tabah menghadapi...
Apalah sangat dugaan air tiada selang dua hari....



24 comments:

  1. Rezeki kena bersyukur. Ujian pun kena syukur. Tulah namanya kehidupan. Selagi hidup selagi tu la manusia diuji.

    ReplyDelete
  2. hai kak...sihat kak? wah akak sakan cuti nie...kemain lame hah bercuti .....jgn lupe jalan ke opis dah le kak ekekeekekekek....lemau jek nak start keje ni kak oiii ...maklum laa dah lame cuti....

    oh ye ke kak kene tambah lagi catuan air tu...alahai siannyer....payah betul air takde ni kan...hope semua akan kembali normal tak lama lagi...

    ReplyDelete
  3. bertabahlah sementara takde air ni...hhee

    ReplyDelete
  4. Ha'ah...nampak mcm jerebu sket. Catuan air peringkat 4 kak. Husband saya pon hari2 kena standby kak. Sian saya.

    ReplyDelete
  5. kesian bila tiba bab xde air tu...dapat rasa macam mana susahnya xde air...

    ReplyDelete
  6. kekadang terfikir , ok tak tadah air ketika hujan lebat . semoga dipermudahkan urusannya nanti .

    ReplyDelete
  7. saya baru perasan date hari ni :D

    ReplyDelete
  8. lama ke cuti kak? bile takde air mmg terbantut sume nyer kan...

    ReplyDelete
  9. Entalah zila.. air kena catu tetapi bil air tetap tinggi jugak... camne tu..

    ReplyDelete
  10. la baru perasan date yg cantik tu...tp kat wall fb xde lak org update date yg cun ni..kekeke..org x heran kot dgn april fool..

    ReplyDelete
  11. Cho, dengar ceritanya empangan tak penuh-penuh lagi ni. Kalau dalam 2 minggu kritikal juga, habislah kita mandi tak basah. Saya hari-hari balik rumah dok pandang segala container yang ada. Surut aje 1 mm memang saya buat penambahbaikan ler... eh, apa mengarut nih!

    Gambar tu kalau ikut mata saya cam ada jerebu tapi mata rabun saya ni kadang-kala tak aci gak. Ada ralat paralaks gitu :)

    ReplyDelete
  12. mg cantik kan
    sama mcm no plet moto abah nureen
    tarikh 14.4.14 pon cantik gak, besday anak ke2 nureen :)

    ReplyDelete
  13. aha mmg cantik la date ari ni..
    ari ni plak hujan trn dgn lebatnya di pulau pinang..tp skrg dh cerah.

    catu air lg ke kak?
    ujian di thn 2014 kn..

    ReplyDelete
  14. zura pon terlibat jugak..
    cuma rezeki zura air tetap x putus kat paip sinki.. tapi slow yg amat sgt lah.. boleh lah tadah air dlm tong dr mlm sampai ke pagi.. penuh jugak lah satu tong besar air dlm bilik mandi.

    ReplyDelete
  15. Kak Zila..kalau tarikh cantik mcm ni biasanya JM standby tuk buat tarikh kahwin...rupanya nya tahun ni berlalu begitu aja..belum ada calon..JM nk tggu 1.5.15 pulak lah heeeee

    ReplyDelete
  16. agak bernasib baik la. kawsan nik tak kena catuan air

    ReplyDelete
  17. Betul tarikh cantik hari ni. Kalau zaman2 sekolag pakat buat april fool kat kengkawan dulu hihihi

    Tu la sekarang ni byk ujiannya

    . Jerebu, kemarauu.... pandai2 lah kita bawa diri yek

    ReplyDelete
  18. hari tu ada tgk berita yg penang pun nak wat catuan air
    esoknya alhamdulilah hujan lebat..ari ni pun hujan lagi..alhamdulilah lega rsnya...sure empangan tgh naik air

    ReplyDelete
  19. melaka setakat ni belom ada catuan lagi..dgr kata haritu nak buat catuan hujung bulan 3 tp ada la juga hujan lebat..harap naikla sikit air di empangan tu

    ReplyDelete
  20. Falsya baru pasan psl date tuh kak..hehee..umah falsya dh nak start kene catu dh..;(

    ReplyDelete
  21. Tak perasan pun tarikh cantik hari tu...
    So far rumah tak kena catu lagi...alhamdulilah...

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang