Nuffnang saya

Followers

Friday, April 11, 2014

Science of Fear, Pusat Sains Negara

Salam hari Jumaat yang indah dan permai...
Jom kita sambung cerita Pusat Sains Negara...
Sebenarnya ikut hatini nak pergi selalu ke sini ...
Tapi suami akak selalu cakap kan dah pergi...
Sebenarnya PSNni kreatif ada macam-macam pameran yang diadakan...
Macam sekarangni ada Pameran "Science of Fear" dan "Invention : The Glory of Muslim Civilization"

Jadi teruja dengan blog DR SINGA  macam yang akak katakan pujuklah suami ...
Kebetulan pulak anak saudara akak yang di Putrajayatu meminati cerita seram ...
Elok sangatler bawak dia barulah seronok sikit...
Jom tengok gambar kenangan kami .....
Percayalah sangat seram ok....
Anak-anak kecil mana pandai menipukan...
Ini gambar selepas keluar dari "rumah terbiar @ abondoned house"..
Seramkan .. takutkan...
Ini gambar sebelum masuk...
Masani dah rupa tak nak masuk sebab dengar suara terjerit-jerit...
Pucat muka...  sebenarnya akakpun bukanlah berani sangat...
Tapi sebab nak temankan diaorang kenalah masuk sekali....

Bila dah masuk...jeng..jeng..jeng...
Dua orang peluk dengan suami akak..
Seorang lagi dengan akak...
Naufal anak saudara akaktu masukjer terus tutup telinga...
Masa nak masuktu pekerjatu jawab 'walkie talkie'...
Katanya "haaa ada budak-budak.."
Akak suspekler kalau ada budak-budak kurang sikit kot hantu menyakat...
Budak-budakni jalan punyalah laju walaupun dalamtu memang gelap gelitap...
Kita lak yang kata tengok hantu tu dia bergerakler...
Lain-lain tak payahler cerita kenalah tengok sendiri ....
Barulah syiokkkkkan.......
Keluar dari rumah berhantutu adalah fakta-fakta sains yang kalau rajin silalah baca...
Anak-anak kecikni dah keluartu terus teringatkan permainan lain ....
Tak sempatlah akak nak meneroka fakta sains yang ada....
Posterni mungkin untuk pameran akakn datang kot..
Entahler tapi suka tengok posterni suruh budak bergambar...
Menjadi pulaktu....
Oh sebelum lupa inilah tiket untuk masuk pameran Science of Fear...
Tak mahal manapun tapi seronok sebab sesuai untuk seisi keluarga....
Untuk dua dewasa dan tiga kanak-kanak hanya bayar RM31...
(Kami pergi tanpa tiket promosipun... main redahjer)
Jika berminat untuk mengetahui "Sains Ketakutan" datanglah ke PSN ...
Pameran ini hanya sampai hujung bulan ini sahaja (30 April 2014) ... 

Akak ada lagi entri di PSNni tapi entri yang lainlah kot.. Akak sekarangkan tiada kamera jadinya terimajer gambar menggunakan 'handphone'. Kalau ada entah berapa entrilah akak nak buat walaupun pergi PSNjer kot...  Boleh tengok link PSN @ GALERI DAN PAMERAN

12 comments:

  1. alemakkk klu pasal seram2 ni mmg tak pegi la kami... ate, mak n anak sesama penakut huhu

    ReplyDelete
  2. kty suka kalau yg seram2 ni.
    sampai bila ni ?

    ReplyDelete
  3. Alamak, macamana ni? Baru tengok poster aje dah seram. Yang nak membawa nanti tu tentu Mommylah. Kalau dah Mommy penakut nak sembunyi bawah ketiak Daddy, camnalah nasib superheroes pulak!

    Cho, masa saya pergi dulu (lama punya cerita ni) ada pameran pasal tokoh-tokoh Islam kot, tapi tak masuklah dah katanya satu orang RM20. Hubby tak nak masuk, anak-anak pun tak hairan bin ajaib dengan pameran tu so kami bersiaran di luar PSN aje.

    Ni sampai akhir bulan April kan. Cam bestlah pulak, cam rugilah pulak kalau tak pergi! Camna ni ...

    ReplyDelete
  4. ni kalau ana2 dh beso bawa ke sini mmg happening lah .. kalau bawa anak2 sebaya anak2 saya nampak gaya pening la hahahhaha ...
    best gak sini ..

    ReplyDelete
  5. Zura memang teringin nak bawa anak2 pergi Pusat Sains Negara nih.
    rasanye memang tempat nih sesuai sgt dengan anak2 baya anak kita kan kak. bagi otak dorang lagi cergas berjalan. InsyaAllah.. akan sampai jugak ke sini suatu hari nanti.. Amin~

    ReplyDelete
  6. hehheheeeee!!

    saya first time masuk.. tersembam kat dinding bilik yang gelap gelita tu!!!

    ReplyDelete
  7. menarik zila..
    boleh suggest kat pentadbir sekolah, bawa murid2 ke sini..
    p rombongan kl asyik naik KLCC saja, huhu

    ReplyDelete
  8. sy ke sini pun join anak2 punya lawatan tadika...

    ReplyDelete
  9. macam best je .dah lama x masuk rumah berhantu ni.zaman sekolaha da laa

    ReplyDelete
  10. owhh..
    pusat sains ni ada sains ketakutan ke...yg lain ada juga ye kak?

    kalau bw bdk2 risau gk nie...kena tggu dorang bsr la..

    ReplyDelete
  11. pi tgk dinosour pun anak2 terjerit2 ni pi tgk hanmtu lagi le ... huhu

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang