Nuffnang saya

Followers

Thursday, April 10, 2014

Restoran Garden Seafood Tanjung Malim

Harini ingin mencadangkan kedai untuk di singgah kalau kawan semua ke utara...
Sebelum akak pergi suami akak pernah makan di Restoran ini bersama kawan-kawan..
Setiap kali balik kampung suami akak bercerita pasal kedai makan sedap di Tanjung Malim...
Masalahnya kami selalu tidak berkesempatan singgah...
Kalau dari sini hendak balik kampung pastilah hendak cepat...
(lagipun rasanya kedai ini belum dibuka seawal pagi)
Dan kalau balik dari kampung ke sini pula perut sudah kenyang..
(mak akak akan masak untuk makan tengahari sebelum kami balik)

Jadi kebetulan suatu hari mak dan apak ada jemputan kenduri kahwin...
Akak kata pada mak akak tidak perlulah memasak bolehlah kami balik awal sikit...
Mintak maaf kisah kami singgah ke Garden Seafoodni sebenarnya berlaku pada tahun sudah...
Masatu tiada gambar diambil kerana tiada kamera dan 'handphone' juga sudah tiada bateri...
Azalia juga merungut katanya rasa hendak demam dan mula merengek-rengek...
Mak hendak makan punya pasal kami berhenti juga di Tanjung Malim...
Merasa juga akak makan di situ walaupun tidak puas hati tidak dapat buat entri kerana tiada gambar..

Dua minggu lepas akak terbaca kisah kedai Restoran Garden Seafood ini  di akhbar...
Terus teringat balik kesedapan makanan di kedai tersebut...
Memang harus diulang balik sebab pada haritu menu tarikannya sudah habis...
Harga makanannya juga berbaloi-baloi dengan keenakan masakan di situ...

Kalau datang dari lebuhraya PLUS memang mudah mencari kedai ini...
Ikut papan tanda ke Pekan Tanjung Malim..
Restoranni melepasi UPSI juga Kedai Yik Mun (pau Tanjung Malim)..
Kalau sampai lampu isyarat yang sebelah kiri kedai Yik Mun dan kanan kuil terus lagi...
Restoran ini terletak di sebelah kiri...
Kalau nampak Restoran ini kena terus kedepan untuk membuat pusingan U...
Masa akak pergitu banyak bas pelancong yang singgah....

Tapi.. tapi... suami akak cakap di Pekan Tanjung Malim ada satu lagi kedai makan sedap....
Kedai biasa-biasajer tapi gelaran kedaitu dah mengambarkan kehebatannya ...
Suami akak kata lauk dia biasa-biasa juga tapi sedap... masakan ala Padang...
Jom baca blog yang ini.. NASI BERATUR TANJUNG MALIM

Inilah cerita dari Berita Harian ruangan Makan Luar Kembara yang menggamit kenangan...
Udang Galah memangler sedapkan...
Sungai Perak banyak udang galah sebab seingat akak masa kecil dahulu selalu makan...
Tapi sekarang udang galah sudah tidak semurah dahulu....
Cerita udang galah Sungai Perak juga pernah masuk Majalah 3...
Yang penting Restoran Garden Seafood ini punya sijil HALAL...
Jadi bolehlah kita makan tanpa was-was..
Pelayan dia memang pakai baju macam pramugari... (lihat gambar)
Ini info untuk yang berkenan untuk singgah merasai makanan istimewa di Restoran Garden Seafood..
Kedai ini memang penuh dengan barangan antik..
Kepada pencinta barangan antik Restoran ini memang sesuai...
Paling banyak akak tengok ialah jam dinding...
Teringat pula jam dinding rumah akak di kampung pulak...

Ingin mengetahui lebih lanjut jom baca kisah Restoran Garden Seafood di blog ini :- 
RUBY.MY   dan  Restoran Koleksi Jam .
Lembah Klang dengan Tanjung Malim bukanlah jauh sangat... la..la.. la...

19 comments:

  1. aritu nak g kedai pau yik mun pun sesat kak.. hehe.. tp nnt kalau ke sana yana nak g jugak la kedai makan sebab da terbayang jalannye.. pastu udang tu.. mmg la fave yana.. mmg sedap lah..

    ReplyDelete
  2. nampak udang galah tu telan2 ailio kak..
    boleh la ni wat siri jjcm ke tanjung malim pulak pasni..memang tak jauh la nak kesitu..

    ReplyDelete
  3. perghh kak besar betul udang galah...mmg puas hati dpt sedut kepala tuuu heheheeh...

    kalo kedai harganye okey, masakannye sedap, bersih mmg akan jadi tempat ulangan kite nak dtg kan kak....siap promot lagi ngan kawan2 lain...

    ReplyDelete
  4. kalau dari stesen komuter .. boleh dicapai dengan berjalan kaki tak?

    ReplyDelete
  5. udang galah? wah...sedap tu..

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum .. wahh bestnya. in shaa Allah, ada masa nanti boleh ke TM. hehe singgah menabung singapore airlines~~~

    ReplyDelete
  7. Dah lama tak makan udang galah kak. Mahal sangat.

    ReplyDelete
  8. Falsya kalau gie tanjung malim selalu gie yik mun jer..xpenah tau pun ade restoran lain..hehe

    ReplyDelete
  9. Bila dah masuk paper mestilah lagi ramai yg dt berkunjung lepas ini.

    ReplyDelete
  10. udang diaaaaa!
    kemain beso hah!
    puas ati kalo dapat makan sekor sorang nih! sedapnyeeee!

    ReplyDelete
  11. wahh bestnya
    dgr udang galah yg tk menahan tu..
    nak la..hehe..

    ReplyDelete
  12. Garden Seafood ni dekat je ngn UPSI, aritu ada janji nk bwk anak sedara yg study kt UPSI tu, sampai sudah blm bwk lg..hahaah

    ReplyDelete
  13. Wah.. bagus entry akak ni. Lepas ni adalah pilihan lain kalau singgah di Tanjung Malim. Nampak keistimewaan kedai ni..l

    ReplyDelete
  14. Cho, saya ni memang orang KayEl betul. Langsung tak keluar ke mana-mana kecuali yang satu laluan aje. Saya suka gila udang galah ni. Kalau dapat, memang saya tak main nak share dengan suami. Saya dah berkurun tak ke sebelah utara kalau tak silap perkiraanlah. Paling jauh pun sampai kat Genting aje :) Ni yang rasa cam nak cuti-cuti semalaya nih!

    ReplyDelete
  15. udng galh my peberet
    jrg bli sbb suami suka mmcing j.hihi

    boleh la ajk suami singgah klu nk blk utra nti

    ReplyDelete
  16. udang galah mmng sedap! takde pic time mkn2 kt situ ke kak? hihi..

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang