Nuffnang saya

Followers

Thursday, April 17, 2014

Spontaneous Thursday

Layan gambar di hari khamis....
Ada gambar terselit yang tak tau nak bubuh tajuk apa...
Jadi hentamlah labu jadi spontaneous Thursday...
Anak korang derker bawak beg macamtu pergi sekolah...
Katanya senang nak pergi rehat, air kosongpun boleh bubuh sekali....
Adik Ya dengan baju sukannya.. rumah Syahbandar...
Gambar sebelum pergi sekolah hari jumaat...
Hari jumaat ibunya bermurah hati nak hantar...
Jadi singgah Giant main-main dulu...
 Kenduri kawen adik kepada kawan sepejabat....
 Kerna terpaksa ambil gambar juga..
Sekarang ke kedai bawak air siap-siap...
Harga air kosongpun mahalkan....

29 comments:

  1. bagus la bawak beg bekalan camtu kan
    dulu saya pakai plastik je hehe

    ReplyDelete
  2. Anak saya tak nak bawa beg macam tu. Katanya gegirl aje yang bawak beg bekal. Betullah ek?

    ReplyDelete
  3. saya pon keluar kakak, bawak anak2 mesti bawak air kosong jugak..agaknya dah biasa dari anak sulung lagi kot

    ReplyDelete
  4. Bertuah la kalau anak saya nak bawa macam tu. Bawak bekal bungkus pun dia tak nak. Tak macho katanya. Even botol air pun tak bawa ke kantin. Dah masuk kelas, baru dia minum.

    ReplyDelete
  5. anak el xleh bwk byk2 beg
    kang takut dia terlupa
    tu pun bwk bekal hari2
    ada je terlupa bw balik bekas bekal tu..

    ReplyDelete
  6. ptt kene letak tajuk ragam dua beradik heheh... kakak lebih mesra kamera dari adik rasanyer lah... betul tak kak?

    ReplyDelete
  7. anak kiter taknak bawak beg camtu. beg skolah dia pun dah berat. huhu..

    ReplyDelete
  8. Comel segalanyer pink...tau...
    Dik ya auntie nai icecream sikit...sedap noo nengok dia mkn

    ReplyDelete
  9. Pic pertama tu cam letih je :-)

    ReplyDelete
  10. kalau @brunei ni mmg kebanyakan murid bw beg bekal…. my gegirls dulu mmg beg ala2 gitu le tapi khas utk bekal, tapi leni tukar tema guna bag bekal yg brand tupperware. tiap2 hari bwk bekal

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum kak, ehhe banyak beg bawa p sekolah? hehe comel je dua orang ni. singgah menabung libresse sini~~~

    ReplyDelete
  12. kiranyer sling bag kt depan tu utk bwk time rehat la yerk..kelas kau jah...siap ada beg gi kantin.. hwahahahaah

    ReplyDelete
  13. Salam ukwah..salam perkenalan.. 1st Blogwalking time sampai sini.. salam dari MyCherita

    ReplyDelete
  14. hehehe.. mmg tempek gambar2 ni yg senang sekali nk wat n3 & hati pun rasa happy seceria wajah mereka kan !

    ReplyDelete
  15. sedap nama rumah sukan sekarang kan kak.. jaman sha dulu kaler biru kuning merah hijau jer.. paling modern pn kaler ungu...ngeh3x

    ReplyDelete
  16. teringat zmn persekolahan saya dulu bila pergi rombongan ke kelantan , minum air kosong pun kena bayar .

    ReplyDelete
  17. murid sekolah saya takde pulak yang bawak beg camtu..
    kalau ada sorang mulakan, mesti yg lain ikut..

    ReplyDelete
  18. air dari rumah lbh terjamin kebersihannya...

    ReplyDelete
  19. pinkish lgi beg sekolah dia..ha?? air kosng pun kna charge ke?

    ReplyDelete
  20. Skg ni br biasakan bwk bekal air masak. Sng kalau nak minum ada air walaupun kuar kejap je.

    ReplyDelete
  21. dah kenapa bawak bg macam berat je nampak menunduk lagi.bekalnya berat sgt kot.hehe

    ReplyDelete
  22. kena paksa bergmbr pun dik ya nak jugala kan..klu kyra mood tak ok..ajak bergmbr langsung tak mau..huhu

    ReplyDelete
  23. sampai dua beg bawa ke sekolah...sanggup dia...

    ReplyDelete
  24. bagus bawak beg gitu. Kemas sikit. Lagipun senang nak bawak. Dulu zaman kita skolah, kalau bawak bekal, letak je dlm beg plastic. hehe.

    ReplyDelete
  25. bagus jga bawa gitew.tp mcm byk beg ler pulakkan.
    mmg betul pon.sy mmg kalau ke mana mana sntiasa botol air sdn.bhd :)

    ReplyDelete
  26. Jimat le kalau cenggitu hehe..Tapi betullah CZ....terjamin kebersihan pun ye jugak...
    Oh dik Ya bawak bag tu gi sekolah yeh hehe bagus jugak senang! Tak malu pulak dia yeh CZ...

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang