Nuffnang saya

Followers

Monday, April 21, 2014

Menu Diet Seminggu Tanpa Nasi

Oleh kerana harini istimewa kita mulakan hari ini sebagai diet tanpa nasi...
Dah nak berdiet tanpa nasi maka terjumpa menu diet seminggu tanpa nasi...
Akakni bolehjer tak makan nasi tapi sengaja tau nak juga makan....
Akak jumpani di majalah RAPI isu 15 April...
Bolehlah dijadikan panduan untuk orang yang nak berdiet tanpa nasi...
Diet Atkin tak mampuler akak tapi kalau diet tanpa nasitu bolehler tahan...
Sarapan ubi rebusni hari sabtu lepas...
Nasibler tak angin badanni makan ubi...
Kalau makan panas-panas memangler sedap...
Tapi mun dah makan kat kedai mana panas sangat...
Macam senangjer...
Jom kita ikut tak susah manapun..
Kalau nak jelas tengok menuni silalah cari buku RAPI keluaran 15 April 2014 muka hadapan gambar Anzalna...

Harini berpuasa moga menjadi peransang untuk kejayaan mengurangkan berat badan ini...
Susah betullah sejak umur dah makin bertambahni...
Kalau dulu mudah sekarangni rasa nak menyerahjer..
Tapi tak boleh jugalahkan kena usaha untuk menjadi sihat ...

SORRY terdelete gambar .... ini dah masuk balikpun...

34 comments:

  1. Kaksura dulu2 pernah berdiet tanpa nasi..memang nampak hasilnya..tapi skrg memang tak boleh...sejak dah ReTua ni..tak boleh nak tahan...paling lama pun 2 hari jer..hihi..
    *semoga berjaya*

    ReplyDelete
  2. best tuh kak, dana nk copy lah gambar menu diet tuh, dana skrg nih kurangkan sehari sekali je mkn nasi... tp kadang teramik jgk 2 kali... kene kwl sndiri je sbb kalu diet sgt pun gastrik lak tak menahan

    ReplyDelete
  3. sedapnye ubi rebus cecah sambal tumis..
    selamat berdiet ye

    ReplyDelete
  4. ubi rebus tu sedap!!!!
    cam nak cari la majalah rapi ni hehe
    tp puasa sebaik2 cara diet kan

    ReplyDelete
  5. konsep sebetulnya, kalau kita suka nasi, masih boleh makan...cuma kena kecilkan quantity nya...sebab macam ubi, mee, spageti tu semua...tetap menyumbang kpd carbohydrate.....

    tapi menu tu mcm best jugak..saya nak try la..hahaha

    ReplyDelete
  6. Akaaaaakkkkk...betul laaaa. Susah sungguh nak kontrol berat bila dah bertambah usia nie...huhuhuhu

    ReplyDelete
  7. diet? sy semakin tidak mengenali die.. kenapa tah... uhuhhhhu

    ehhh kite pon mkn ubi rebus semalam.. sedap kan... heheheh

    bukak2 je nmpk muke kanak2 kt istana negara lama.. sweet...

    ReplyDelete
  8. Caiyok..akak..caiyok..in sha Allah boleh yg penting perlu disiplin..Jm g jepun hari tu beberapa hari tak jumpa nasi mmg turun berat badan..

    ReplyDelete
  9. Caiyok kak.. akak pasti bolehhh!!!.. kak ubi kayu tu menyelerakan sangat.

    ReplyDelete
  10. Moga berjaya hendaknya....demi kesihatan...apa salahnya mencuba...

    ReplyDelete
  11. Moga berjaya hendaknya....demi kesihatan...apa salahnya mencuba...

    ReplyDelete
  12. saya pun kalau tak makan nasik tak pe je.sebab nasik bukan makanan kegemaran..hehe..tapi sebab kat rumah hari2 masak nasik untuk anak2,nak jugak la makan..heheh

    ReplyDelete
  13. tak pernah lg try tak makan nasi seminggu.. paling lama pun 3 4 hari jer.
    Arituh join shaping session dgn terimee, diorg ada bg menu tanpa nasi seminggu, alternately.. this week no nasi, next week ada nasi but small kuantiti. Memang hazabedah ler nak makan sup sayur setiap mlm, sup sayur plak no salt hahaha

    ReplyDelete
  14. Good luck buat akak. Saya try 2 hari tanpa makan nasi dah mula rasa lain. Mng takleh utk saya. Perut tak nak bg kerjasama..

    ReplyDelete
  15. Bagusla kak buku nih ek.. Nak kene cari gak nih sbb da obes da nih.. :(

    Best of luck!!

    ReplyDelete
  16. Makchaq memang tak boleh tanpa nasik... kalau tak makan nasik rasa macam tak larat bangun... melepek semacam.. makan la apa pun.. kalau x dak nasik.. memang rasa macam tak makan apa2....
    tu yg pakchaq kata makchaq tak boleh pi luaq negara..

    ReplyDelete
  17. you go girl... hehehe pasti boleh!.. ubi rebus kalau panas2 mmg tak tolak lah, walau lepas tu hangin satu badan hehehe

    ReplyDelete
  18. good luck cho zila!!!!!!go go….

    ReplyDelete
  19. setuju ngan akak...dulu mase muda mudi, tak makan nasi seminggu dah turun berkilo2...skrang ni payah betul....rase give up pun ade...

    lieya pun dah tak berapa atkins skrang kak...cume amalkan puase sunat jek laaaa..... nasi tetap amik berpada.....

    ReplyDelete
  20. Betul la kak, dah masuk 3 series ni mmg metabolisme makin berkurangan. Nak kurus balik tu kena usaha lebih gigih dari dulu. Tapi.... hanya 3 keping biskut kraker utk breakfast? Oh no! Tak cukup. Kalo saya kena makan 8 keping baru kenyang. Hahahah. Dah tu bila tak kurus aku sedih.

    ReplyDelete
  21. cayok! cayok! semoga berjaya trunkan kilogram! raya nanti bleh pakai kebaya ;)

    ReplyDelete
  22. nak carilah buku Rapi tu.. ros pun masih berusaha ni,.

    ReplyDelete
  23. Nak diet nih memang kena hati kering dan jiwa kental kan kak~

    selalunye.. yg x boleh makan tuh lah yang kita nakkkk sgt makan.. maksud zura x boleh makan tuh.. makanan yang x dibenarkan makan dlm sesebuah diet.. hehehehe

    ReplyDelete
  24. ala
    comfirm dh hbs kan.nk try carik la,sbb cik abe pon x nk.makan nasi.

    ReplyDelete
  25. Macamana boleh nak jeling aje kat nasi? Kalau dua hari tak dapat, rasa stress jiwa-raga ni bertambah-tambah. Tapi tulah bila kena tegur pandai pulak melenting, kecik hatilah konon ...

    Kawan pernah ajak saya breakfast/lunch/dinner biskut kering itu aje. Katanya mengeyangkan juga. Cubalah....mana boleh 3,4 keping biskut sekali makan dah kenyang. Ishhh, memang tak logik rasanya!

    ReplyDelete
  26. kwn el pun ada yg start berdiet x mkn nasi..start hjgn taun lepas smpai skun..mmg kurus giler dia skun..iols sgt jeles
    el nak diet skun x leh satg nk berpantang pulak..so mayb pas 3 4 bulan pas bb dah ok skit hehe xsabar nak berdiet diet ekeke tp..mampukahhhhhh haha

    ReplyDelete
  27. Alamak. X nmpk gambar pun. Huwaaa

    ReplyDelete
  28. tengok sambal tumis tu teringat kt kuah pencicah kopok lekor plk...

    ReplyDelete
  29. Hehe tulah tu CZ...okje pun exercise baru dapat 3 hari ...tapi dietnya idak jugak makan nasi tu mesti hehe..Tulah tu nak puasa ganti ni tapi nafsu makan lagi beso...

    ReplyDelete
  30. saya pun diet tak mkn nasi . ratah lauk pauk dgn roti , lempeng , capati , mee . tapi ada masanya mmg susah nak melawan godaan nasi tu . dah sebati lah katakan ... saya amalkan puasa sunat isnin khamis . alhamdulillah , badan rasa ringan siki ...

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang