Nuffnang saya

Followers

Thursday, March 1, 2012

Xtvt kalau ke Giant Kinrara

Nampak mudah benoler teka teki akak entry dibawah ini .. beno belaka impian akak itu ialah membeli kereta. Mungkin April nanti akan merasalah kami.

Oklah cerita entry ini pulak ialah tentang Giant Bandar Kinrara. Jadual akak agak pada pada bulan Februari memaksa kami hanya dapat pergi ke Giant Bandar Kinrara sebagai pengubat kebosanan anak-anak. Nasiblah ada Giantnikan kot idak entahler...

Geraini rasanya dah lama kat sini dan akak suka tengok tapi jarang beli. Maalumler saiz baju di sini tak berapa nak ada untuk akak. Ini kegemaran dik Ya, tapi tulerkan kalau fikirkan pelaburan yang digunakan untuk main benda ini semua dah boleh beli kereta mainan tu sendiri kot.. sebab dulu Atikahpun suka sekali main dah RM10 kalau sepuluh kali pergi RM100 tapi rasanya lebih lagi. Isyh kadang akak rasa macam terlalu memanjakan diaorang pulakkan... Kalau pergi Giantni selalunya pakai sahaja baju yang sedia ada idakler payah nak tukar baju yang senonoh sikit... Giant kitakan ibu, budak-budakni cakap. Nasiblah kalau nak makan di Giant budak-budakni suka makan kuetiaw fishball(sup). Memang itulah yang diminta, tapi sebelum ini diaorang suka makan mi panas(sizzling). Selalunya order kuetiaw fishballni satu dan akan minta mangkuk lagi satu. Dik Ya akan mengambil mangkuk yang asal dan Atikah terpaksa beralah makan mangkuk yang kedua.. Yang itu akak punya kuetiaw kantonis.. Kalau makan macam gini teringat gak kat food court Masjid Negeri Perak. Kalau makan mi stail cina pun ingat kat kedai Mat Jasak.. suka makan mi kicap tapi kat sini mana nak dapat mi kicap yang sedap yerk..

25 comments:

  1. lia pun selalu bawa anak2 ke giant sb itu lah yg paling dekat n x ramai org sgt... :)

    ReplyDelete
  2. makan-makan while window shopping pun cool what hehe :) i love kuey teow kantonis too. rasanya lezat ^^

    ReplyDelete
  3. heheh..okla tu..sesekali bawak anak² berjalan..mereka happy, kite pun happy :)

    ReplyDelete
  4. selalu gak g giant berdekatan opis nieh

    ReplyDelete
  5. saya selalu gi tesco kalo nak ilangkan boring..sebab kt giant sek 18 tuh xde ape nak di buat kat sana.. :)

    ReplyDelete
  6. oklah tu ada tpt yg dekat kat rumah boleh bawa anak2 jln...

    ReplyDelete
  7. mcm sedap je kuetiow fishball soup tu..:)

    ReplyDelete
  8. nampak sedap la kuetiow tu.. tambah plak dengan sambal kicap... perghh.. lapo..

    ReplyDelete
  9. Kak!! Teringat kat Food Court Dato' Sagor @ Clock Tower ke?!!
    Hik3!!!!
    Mat Jasak memang best kn kak.. ;)

    ReplyDelete
  10. sedapnyer nmpak kuew tiow tu..

    lya jrg shopping kat giant sbb jauh skit drp rmh ni

    ReplyDelete
  11. rambang mata tengok baju2 tu semua....
    Bestkan...bawak anak jalan2 sambil makan2....

    ReplyDelete
  12. saya suka pegi giant bandar puteri puchong psl itu je yg dekat dengan rumah..hehe

    ReplyDelete
  13. wah... seronoknya... kalau anak kami suka sizzling .... habis dia balunnyaa...

    ReplyDelete
  14. layannn jer tgk dorang mamam ;p

    ReplyDelete
  15. jalan-jalan makan-makan memang best!!..

    ReplyDelete
  16. anak2 saya jangan mengharap nak rasa naik kereta tu..dorang mtk saya buat dek je..hehehe..giler kejam pya ibu..

    tp mee kicap yg sedap kat tanglin sis..u cubalah..weekend pun bukak..sebelah masjid negara ada sekolah methodist, sebelah sekolah tu lah..depan klinik tanglin..dlm Lake Garden..

    ReplyDelete
  17. mee kicap tu macam yee mee ke??? hehhe owhh mereka pantang sebut giant kann...anak2 skang.. ;)

    ReplyDelete
  18. tiba-tiba pulak teringin nk g giant dan makan kat foodcourt, menu tu sungguh memikat...

    ReplyDelete
  19. kalau my son mee kicap tu.. curahlah kicap sebotol.. jadiklah mee kicap.. hehe..

    -madammondoq-

    ReplyDelete
  20. betultu..samalah ngan anak2 linda..sikit2 nak naik keta mainan lah, sampai mainan yg bubuh syiling 50sen x RM2 tu dah beratus kali terbuang gitu je dah...

    ReplyDelete
  21. masih ada lagi jualan pakaian tu kat sana..

    ReplyDelete
  22. sarah and ashraf pun suka ain benda2 ni

    ReplyDelete
  23. sy selalu jgk g beli brg dapo kat sini..;)

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang