Nuffnang saya

Followers

Tuesday, February 4, 2014

Sarapan untuk memulakan hari baru

Salam hari selasa yang ceria.. baru nak tulis hari isnin...
Maalumler cuti panjangkan auto kepalani teringat harini isnin...
Jangan malas tau, nasihat untuk diri sendiri yang lemau semacamni...
Pagi tadi skuter kesayangan akak tak boleh 'dihidupkan' pulak..
Dah lama tak pakai gamaknya, merajukler dia..
Jadi terpaksalah naik kereta dan nasiblah jalan ok mungkin ramai yang masih bercuti...

Sarapan memang elok untuk semua terutama anak-anak yang bersekolah...
Kalau dah tak bersarapan susahlah ilmu nak masuk..
Tapi anak-anakni sarapan nak kena pelbagai, 
kalau asyik ulang mi goreng atau bihun gorengjer mulalah komplen..
Tapi takperlah janji nak makan, ewah!!!
 Dulu peminat Honey Stars dan Koko Krunch kini beralih pulak 
kepada Froot Loops... mungkin warna warni kot... 
Jom sarapan... bukannya nak duduk atas meja... 

Harini di pejabatni ada 5 orang stafjer dari 10 orang sepatutnya..
Jadi kenalah duduk di ofisni diam-diam walaupun pasaran saham harini jatuh teruk... 
Harini sebab mak mertua akak masih di hospital dua orang budakni balik dari sekolah menumpang dengan jiran sebelah rumah akak..
Nasiblah dapat jiran yang baik hati siap offer nak tolong jagakan...
Syukur Alhamdulillah.. Allah permudahkan belaka... 

29 comments:

  1. muka seposen jea seme time sarapan yea. hehe

    ReplyDelete
  2. Anak sy plak suka sgt Koko Crunch..hehe..:)

    ReplyDelete
  3. Anak sy x nak plk sarapan bijirin ni time hari sekolah....mkn roti je dia nak...x pe lah..jnji ada sarapan kan...

    ReplyDelete
  4. macam kembar :)
    moga MIL cepat sembuh, take care

    ReplyDelete
  5. betul tu akak..kekadang perlu variasi jgk sarapan pagi ni..kalau mkn pagi yg sama je bosan gak..samalah JM..ishh..dua beradik ni dah nampak sama besar dh

    ReplyDelete
  6. tahun baru....semuanya berubah.....

    ReplyDelete
  7. Tak pernah beli yg ni lagi. Slalu beli koko crunch jer sbb tu yg murah sket ☺☺

    ReplyDelete
  8. Budak budak kat sini suka koko crunch CZ....kadang tu tgh suka je makan lepas dah jemu, lama ler tak sentuh walaupun masih berbalance huhu...sayang!

    ReplyDelete
  9. lagi satu yg ni manis-manis kan..budak-budak memang suka

    ReplyDelete
  10. anak2 iols still setia ngan kokokrunch hahaha..kdg2 beli kotak kecik tu bw g sekolah

    ReplyDelete
  11. Anak2 dee xnak sarapan..tu yg masalahnya..dah biasa sarapan lewat..

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah dpt jiran yg ok
    Moga MIL akak beransur sehat...
    Zakwan klu sarapan suka nestum.. Makan2 krg tggu balik sekolah baru dia nk..

    ReplyDelete
  13. Bukan setakat budak2, bapak budak pun kadang2 kalau tiap2 hari menu ulang tayang, bosan juga..Kalau hidang benda2 gini, warna warni, budak2 suka la.uhuu

    ReplyDelete
  14. apasal sedih benau mukanya tu....chill girls...

    ReplyDelete
  15. tk penah lg mkn cocorunch color2 gitu..hehe

    neway...semoga mil akak cpt sembuh..

    ReplyDelete
  16. Ni mesti mama paksa ambik gambaq.. he he

    Semoga MIL Cho cepat sembuh.. susah hati kan bila orang tua tak sihat..

    ReplyDelete
  17. Moga MIL akak cepat sembuh yer~
    anak2 zura x pernah makan bijirin cam tuh utk sarapan. selalu dorang makan time mengunyah jer. hehehe

    ReplyDelete
  18. favourite anak2 jugak nii..breakfast yg ringkas namun berkhasiat..:)
    salam kenal singgah n follow sini..

    ReplyDelete
  19. boleh geng dengan gb ni...breakfast duduk atas lantai ngadap tv. hihihi~

    ReplyDelete
  20. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  21. waahhh bestnyer warna warni...tak pernah try lagi ni..
    moga mak mertua cepat sembuh yer..

    ReplyDelete
  22. nmpk sedap kelloge tu..nt bole belikan tuk kyra..sure dia pun suka colourfull :D

    ReplyDelete
  23. Dapatnya budak yang macam anak saya tu..asyik nak heavy breakfast jer...kenala juga berhempas pulas

    ReplyDelete
  24. Anak-anak memang cepat jemu. Froot Loops ni pertama kali beli, bukan main anak-anak saya makan. Mungkin sebab berwarna-warni menarik perhatian. Lepas tu takda maknanya membeli. Dok dalam lemari tunggu sampai expired.

    ReplyDelete
  25. Tetiba mak budak pun rs teringin. Danial suka coco crunch ngan honey star je

    ReplyDelete
  26. sama macam sy..dulu suka kat coco crunch, pastu honeystar, hehe sedap dimakan bersama susu..
    gpon makan mee or berat2 pagi xelok sangat, sat g pas makan naik lemau ngantok hehe

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang