Nuffnang saya

Followers

Monday, February 10, 2014

Keperluan minum air kosong sehari

Tiba-tibajer akak teringat nak minum air kosong...
Paling kelakar akak ingatkan kena minum 8 liter air kosong sehari..
Rupanya 8 gelas .. cari-cari internet rupanya ada gak kesan kalau minum berlebihan... 
Yang penting semua bendapun kalau nak buat jangan berlebihan...

Jom baca artikel yang menarik juga di sini :-
Masalahnya sekarangni ialah mengurangkan tabiat minum kopi..
Padahal bukanlah perlu sangat tapi tak boleh kalau tak minum terutama kalau di pejabat... 
Di rumahtu dalam kawalan lagi .. Sebab dipejabatni ada dua tiga orang yang ketagih kopi..
Kalau diaorang minum tentulah bau kopi semerbak satu pejabat..
Hidung kita yang sedia besarni memang tak boleh tahanlah... 
Minumlah air kosong untuk kesihatan... 
Duhai hati bersabarlah... 
Minum air kosongjerler weh!!!...

27 comments:

  1. air kosong baik utk kesihatan...=)

    ReplyDelete
  2. tak pekena kopi, mata SB jadik mcm mata garfield..minum air kosong pon sebab rasa tekak kering semacam..kihkih!!..

    ReplyDelete
  3. officelama dulu x blh tahan.. atleast seminggu sekali nmesti coffe bean... kat tmpt baru ni blh plak... x ada geng sebenarnya

    ReplyDelete
  4. Btul2...nak2 skrng cuaca panas kering mcm ni...lagi kulit pun kurang kelembapan...

    ReplyDelete
  5. Mmg sebaik baiknya kena minum 8 gelas sehari.... Skrg ni mmg tengah amalkan minum air kosong je.... Manis2 kalau minum kat luar je

    ReplyDelete
  6. Falsya pun kadang bile mlm nak tido baru tingat yg sehari tuh xde telan air kosong pun..semua manis2 ngan sejuk2 jer..kat opis je baru konsisten minum air masak..heheh

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah,

    terima kasih cho sudi share kat sini,
    akak dah terminum banyak dah ni..
    sebab cocer is panas sungguh2..

    ReplyDelete
  8. Kalau kat opis mmg sy amalkan bnyk minum air putih sbb aircond kan.. bagus minum byk air kosong ni.. kurangkan gula..:)

    ReplyDelete
  9. hahahaha..kalau 8 liter kak..kenyang kat air aja...not to mentioned, buah pinggang pun boleh rosak :)

    ReplyDelete
  10. tak boleh nak tolong le kalau mmber seofis pon kaki kopi .hihi.
    in shaa Allah kak boleh.. chaiyok chaiyok

    akak, tima kasih di atas doa yg diberikan

    ReplyDelete
  11. Akaaaakk!!! JM antara org yang paling kurang minum air kosong..kekadang segelas je sehari kekadang lupa terus..minum air manis je huhuhu

    ReplyDelete
  12. kulit pon cantik & lembap je ...

    tp kbykan org kita byk minuman y berperisa/manis/ada rasa drp minum air kosong ni

    ReplyDelete
  13. lebih afdol 1-2L sehari

    kite kalau nak suka berapa byk minum

    isi air dlm tumbler yg ade sukat tu

    so boleh tahu berapa byk dah minum hihi

    kalo lebih minum nnt ginjal/buah pinggang sakit :(

    ReplyDelete
  14. Itu lah hakikat nyer.. sepatut nyer kene minum air kosong banyak.. tapi nafsu nak juga minum air lain...

    Insyallah kita ubah hari ni (hahaha gelak pada diri sendiri):P

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum...

    Besnya minum air kosong ni.. kulit tu cantik. cam lebab je... Tu le yang saya rasa. Dia tak sar..

    Jom singgah sekejap kat bolek saya :

    http://manjakusayangcollection.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. kopi memang tak bleh nak tolak.. diet laa mcm mana.. elak laa macam mana.. bila terbau sure nak jugak minum kan.. kopi cicah biskut.. sedapp tu.. dekat opis.. saya ambik 2 litter green tea.. air kosong time dekat rumah dlm segelas jerk.. heheh

    ReplyDelete
  17. Nampk simple je kan bab minum air kosong ni, tp nk jdikan amalan tu, haih susah bebenor, dh tu tak tahan godaan..heee

    ReplyDelete
  18. Sementara ini minum dululah air kosong. Bila dah sembuh pekena secawan apa salahnya kan...

    ReplyDelete
  19. huhu... kopi adalah wajib setiap hari di opis, kalu tak mmg kelaut sume keje...

    sy pernah buat azam tahun lepas untuk minum air kosong 8liter setiap hari, tatapi....

    dan tahun ni azam nak minum green tea aje every morning, tatapii....

    kopi tatap di hati ku.... :)

    ReplyDelete
  20. betui kak
    kita mmg kena amalkan minum air kosong stiap hari..skurang2 8gelas
    mmg elok utk badan...tk slh sy 2liter shari
    sm2 kita amalkan..

    ReplyDelete
  21. air kosong mudah nak dapat...dan bagus untuk kesihatan...tp air kosong susah nak minum banyak dan nak habiskan..hehehe

    ReplyDelete
  22. minum air kosong lgi sedap! hihihi... ;p murah pun murah...

    ReplyDelete
  23. Hahaha...8 liter? Pengsan saya sebab saya pun tak biasa dengan air kosong aje. Kopi pun tak juga tapi teh susu memang mesti. 1 tumbler air kosong pun makan masa berhari nak habis inikan pulak 8 gelas.... marilah kita mulakan misi minum air kosong 8 gelas sehari dengan jayanya!

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang