Nuffnang saya

Followers

Thursday, February 13, 2014

Episod akhir Ariana Rose hari ini

Akak tak tengok sangat drama Ariana Roseni..
Tapi sebenarnya terjumpa satu artikel tentang pelakon utamanya...
Keith Foo yang jadi Tengku Adamtu..
Kebetulan harini dah habispun cerita Ariana Rose..
Sumber gambar adalah  edtv-zahidizakariya
Dewan pekahwinan digunakantu akak dah pernah pergi dua kali..
Memang penuh bunga dan sangat romantik..

Terbaca di UTUSAN bertajuk Perjalanan Tragis si Kacak
Masanya juga banyak dihabiskan dengan membuat panggilan telefon ke setiap agensi peragaan. Hampir setiap hari, dia sendiri akan bertanya apakah agensi-agensi terbabit ada membuat sesi ujibakat untuk model iklan atas permintaan pelanggan iklan mereka.

“Setiap pagi, itulah tugas saya. Angkat telefon dan tanya kepada agensi “Hello, hari ini kamu ada buat casting? Nama saya Keith Foo, saya minat nak buat sesi casting. Hari-hari saya akan telefon bertanya. Kalau ada, saya akan naik 'bajaj' (teksi popular di Indonesia) dan terus pergi ke agensi terbabit. Kalau nasib baik diterima, jika tidak saya kena tunggu peluang seterusnya. Begitulah jalan sukar yang saya lalui suatu masa dahulu," katanya. Baca lagi di UTUSAN
Inilah sebabnya tiba-tibajer ada entri Ariana Rose...
Kagum - bangga- bersemangat dan akhirnya akak malu sendiri...
Bolehjer berjaya kalau rajin berusaha..
Usaha kena sampai tahap maksimum...
Bukan setakat jadilah..
(bapak akak selalu marah dulu sebab sikap JADILAH kami adik beradik)
Insaf sekejap mengenangkan kelemahan diri...

Kembali kepada industri hiburan...
Siapa kata orang Malaysia tak boleh masuk pasaran Indonesia...
Boleh ajer tapi kena usaha lebih sikit..
Setakat nak marah-marah dalam Melodi dan sebagainya..
Tingkatkan usaha untuk memastikan kita diterima..
Jangan jadi macam anjing menyalak bukit, takkan runtuh..
Sumber gambar: instagram Nurfathia, othongdanish, ziela jalil, jalenarejab, ryanshain dan keithfoo menurut edtv-zahidizakariya


http://www.theweeklypay.com/index.php?share=403305

22 comments:

  1. tu la kan kak..nak buat sesuatu tu kena betol2 istiqamah..tolak malu tu ketepi..
    tapi kalo jenis zee ni..kena marah skit, tegur skit dah down..malu dah nak try lagi sekali..

    ReplyDelete
  2. saya mmg tengok cite ni...dier ni cina penang...tp dier mmg susah kat indonesia dolu..tp sejeak dier balik berlakon kat malaysia selepas 10 tahun kat sana...terus bomb nama dier lepas dier berlakon ngan erra kat drama astro dolu

    ReplyDelete
  3. hensemkan dia!
    hehehehe.
    suka tengok dia dlm citer Ariana Rose tuh.. romantik sangattt~

    ReplyDelete
  4. lieya tak sabar gak kak...auwwww...last arini hihihi....ape la jadi pada liyana ngan mak tiri ariana rose yg jahat tu.....

    agak2 cite yg ganti die best tak kak....tgk iklan mcm biase2 je kan...

    ReplyDelete
  5. Saya tak tengok langsung cerita ni. Dengar orang bercerita aje sana-sini betapa bestnya drama nih. But nama Keith Foo tu dulu dah pernah dengar lepas dia aktif berlakon di indonesia. Hensem juga mamat ni tapi keazaman dan kegigihannya tu lagi mahal harganya!

    ReplyDelete
  6. hmm..
    tk tau nk komen
    sbb sy tk tgk ceta ni..
    hikss..

    mmg tk sempat nk tgk..
    dan tk leh tgk channel len
    kena layan irfan..kalau tk tgk carton mybe akn layan main ngan irfan..ahha..or sibuk kt dapur..kekeke..

    ReplyDelete
  7. org mula2 tak layan.... bila balik kg, masa cuti maulidurasul, mak org tengok.terus org pun terjebak jugak.... tak sabar nak tengok, episod akhir, malam ni...hihihi

    ReplyDelete
  8. hehehe..saya x pernah tgk pun walaupun 1 episod. balik je rumah, terus ke dapur

    ReplyDelete
  9. Falsya tgk tp xbetul2 ikut..so xberapa nak tunggu sgt..nnt falsya nak repeat balik cite nie..byk episod tertinggal..hehe

    ReplyDelete
  10. kalau nk berjaya mmg kena gandakan usaha kan, bukan duduk diam saja !

    ReplyDelete
  11. kak sekolah ni ...sibk diaoramg ceritakan pasai darama ni. Semalam tegok..tup2 hari ni dah last ...

    ReplyDelete
  12. Saya memang follow. Ada sebabnya. Banyak kekurangan, tapi ada banyak juga kekuatan di dalam drama nie. Keith Foo ni, saya belum habis research pasal dia. Tapi, hari nie memang takkan lepaskan peluang nak nengok. Final tuuuu....

    ReplyDelete
  13. Handsome nya KF ni. Memang saya terjebak ngan AR. Novel pon dah beli.

    ReplyDelete
  14. Suka tegk cerita ni Kak.. tak pernah tinggal.. suka Tengku Adam juga..hehe

    ReplyDelete
  15. tak pernah miss cerita ariana rose ni...ramai yg cair tengok keithfoo ni

    ReplyDelete
  16. Citer ni best sgt, pelakon pun hebat! Encem plak tu, kagum dgn semngat dia... :-)

    ReplyDelete
  17. saya tengok juga tapi sekali sekala :)

    ReplyDelete
  18. zura tk berkesempatan nk ikut citer nih... time tu zura bz bersilat kat dapo & uruskan anak2...nnt tgk kt tonton je la..

    ReplyDelete
  19. lps setel yg nih... nk tunggu lak cite bkn kerana aku tak cinta lak kt astro tuh... aik, kalu dh terjebak payah...

    ReplyDelete
  20. betul tu kak

    pokok pangkalnya usaha

    kalau cakap je tp x buat x guna juga kan huhu

    p/s: kite tgk cite ni hihihi

    ReplyDelete
  21. Sama gak CZ tk layan sangat tengok gitu gitu jer,... Suka gak tengok Keith Foo berlakon ni

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang