Nuffnang saya

Followers

Thursday, January 8, 2015

Pasar Kemboja Parit Buntar

Akak ingin berkongsi gambar Pasar Kemboja Parit Buntar....
Antara tempat impian yang akak dan adik ingin sangat sampai....
Gambar ini akak dapat dari whatsapp keluarga....
Keluarga adik akak yang satu lagi sampai dulu...

Oleh kerana akak tak sampai lagi ke sini tak bolehler nak cerita banyak...
Kami pernah sampai ke tapak Pasar Kembojani tapi tersilap hari...
Orang cerita ramai orang tapi masa kami sampaitu sunyi sepi rupanya salah hari...
Pasar Kemboja baru menukar hari operasinya hanya pada hari sabtu...
Masatu pergi tiga keluarga, anak-anak kemain happy sebab tak payah nak ikut ibu-ibu shopping...
Ada dalam entri akak yang ini..  KLIK di sini
Mungkin sambutan yang menggalakkan khabarnya telah beroperasi Kompleks Pasar Kemboja..
Yang ini tidak perlu tunggu hari sabtu, setiap hari dibuka...
Boleh baca di blog ini :- HASRULHASSAN
Katanya terletak di Jalan Perusahaan dan berdekatan dengan Econsave Parit Buntar...
Pasar Kembojani tiada tempat khas hanya ditepi jalan...
Uniknya Pasar Kemboja ialah sempadan antara negeri Perak dan Pulau Pinang...
Memang berbaloi orang pompuan datang ke sini...
Jangan lupa bawak duit banyak-banyak...
Jalan penuh sesak dengan orang ramai..
Khabarnya kalau hari sabtu memang jem teruk di sini..
Ramai yang datang bukan sahaja orang utara, yang dari Kuala Lumpur pun ada..
Ramai peniaga yang datang membeli secara borong...
Tapi boleh juga beli dengan bilangan yang sedikit..
Cuma harga tentulah tak sama yang beli borong...
Adik akak pergini seawal pagi...
Mak akak kata jalan kaki jauh juga...
Ehm kalau pergi kena bersedia dari segi mental dan fizikal gakni...
Kalau ajak suami akak memang tak merasalah...
Tak kuasa dia nak bersesak dengan orang....
Jadinya mungkin Kompleks Pasar Kemboja adalah jawapannya..

Sebenarnya kita di Kuala Lumpurni ada juga Kenanga Wholesale...
Namun pada akak harganya tidaklah semurah yang akak harapkan..
Lagi satu masalah akak ialah saiz baju...
Kalau pergi ke Vietnam dulupun berbulujer mata tengok orang shopping...
Bila fikirkan balik baiklah pergi ke tempat yang biasa sahaja...
Kalau ingin tahu apa yang ada di Pasar Kemboja Parit Buntar gunalah pak google..
Untuk lebih  menusuk kalbu gunalah google images..
Dapatlah kita lihat beranika barang yang ada dijual di situ...

22 comments:

  1. wah...nak pi sana...femes tempat ni. jadi bualan ramai.

    ReplyDelete
  2. wuiyooo tmpt camni mmg impian ramai wanita mcm saya yg tak mampu nak soping brg branded kt shopping mall beso beso tu hehehehe

    ReplyDelete
  3. saya biasa pergi 2 3 kali dah... penat...sesak... panas semua ada...hahaaa.... tp best sgt sopin....hihii

    ReplyDelete
  4. Lieya penah dgr pasal tempat nie kak..selalu gak dengar..sebab ade kawan mmg org parit buntar… lieya ade gak kirim ngan die 2-3 kali beli telekong lycra, seluar2 budak2…murah2kan kak….

    Kalo lieya dpt gi sini mau sakan gak sopingnyer….sape kate soping kat mall je best..soping tempat gin pun syok gak heheeheheh…

    ReplyDelete
  5. wahhhh bestnye... tp comfirm ssh nk cari baju saiz dana kt sana heheheh...
    dana kureng gemar gi tmpt2 sesak2 gini kak kecuali psr mlm.... tak rajin n jenis tak sanggup sgt nk bersesak2... pi jln tar pun setahun sekali pun payah

    ReplyDelete
  6. Kenapa akak ada masalah size? Akak terlalu kecik atau terlalu besar? Heheh. Agak2 mintak penampar tak soalan ni.

    ReplyDelete
  7. Kalau dekat2 mesti tak lepas peluang nak pergi - tak membeli pun boleh juga tengok2... :)

    ReplyDelete
  8. akak, kompleks pasar kemboja sangat x best...conditionnya panas dan berkuap walaupun malam... saya punya experience la..hehe... pasar kemboja hari sabtu ni jugak la yang paling best... walaupun panas tapi angin banyak n barang pon sangat banyak...

    ReplyDelete
  9. nampak best ni...kena standby duit banyak2...nampak banyak pilihan...

    lama tak BW sini...akak sihat?

    ReplyDelete
  10. nani tak pernah pergi lagi sini. :(

    ReplyDelete
  11. wahh tenkiu kak..nti boleh lah el pi singgah sini
    kebetulan mil dok kat arera nibong tebal..dekat sgt dah tu
    tp pasar kemboja ni mcm xleh lah nk bw anak2..
    kena pi kompleks je lah..hehe

    ReplyDelete
  12. Cho, saya tak tahu pun ada Pasar Kemboja di Malaysia ni. Jadinya tak payahlah plan shopping kat Kemboja ya :) Tapi tempat macam ni kalau ajak HD mahu saya kena suruh jalan kaki je pergi. Tak kuasa HD nak melayan bab shopping-mopping nih!

    ReplyDelete
  13. seronoknyaaa! mcm2 ada..dengar2 harga pun murah!
    kat selangor pun ada...tp x berkesempatan g lagi...

    ReplyDelete
  14. pertama kali dengar.
    macam best jer. mesti harga murah nih.
    kalo ke sana boleh singgah nih..:)

    ReplyDelete
  15. pasar kemboja? x penah dengar pulak sebelum nie tapi macam menarik aje..hihihi

    ReplyDelete
  16. vavavava,..bukan tempat saya kot..saya tak suka shopping..

    ReplyDelete
  17. wahhh menarik tak penah sampai lagi .. nanti nk bodek MIL ajak pi ..klu ajak laki kompom tak mo pi heheheh

    ReplyDelete
  18. saya kalau nak beli kain2 ,tudung memang kesini je la..murah2 pulak tu..

    ReplyDelete
  19. wahhh! gi shoping kat Pasar best gak.. tapi nak sampai parit buntar ntah bila la kak Cho.....huhuuu...

    ReplyDelete
  20. saya pun teruj jugak nak pegi ni kak

    ReplyDelete
  21. .Meriah jugak yer kak. 1st time dengar tempat nih.

    ReplyDelete
  22. bestnya klu dpt pg sekali pun xpe,nak tgk suasana tpt tu.

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang