Nuffnang saya

Followers

Friday, January 2, 2015

Entri permulaan di tahun 2015

Tanpa disedari rupanya dah masukpun tahun 2015...
Memang tanpa disedari sebab terasa cepatnya berlalu tahun 2014...
Semoga kita semua akan meneruskan usaha yang baik-baik...
Tinggalkan apa juga benda yang tidak memberi faedah dalam hidup...

DESIRE = Kemahuan, keinginan....
Peribahasa Melayu ada mengatakan :-
Dimana ada kemahuan disitu ada kejayaan...
Ini kata-kata yang paling akak suka..
akakni selalunya dreamjer lebih...
Berangan itu ini tapi tak pernah ada bila nak capainya...
Jadilah angan-angan Mat Jenin...
Masalah memang sentiasa ada...
Kecil atau besar kena hadapinya...
Jadi dalam kehidupan ini pasti ada masalah...
Cara kita nak menghadapinya adalah lebih penting...
NEVER GIVE UP = memang kunci utama...
Sebagai orang Islam inilah yang paling utama..
Dapat dari whatsapp memang sangat menginsafkan..
Kampung manalah gamaknyakan...

Harapan tahun 2015 ini akan lebih cemerlang...
Akan lebih berbahagia...
Akan lebih gembira...
Akan lebih selesa...

10 comments:

  1. selamat tahun baru kak..;)

    paling suke quote yg last skali tuh..peringatan utk diri sendri..insyaAllah..

    ReplyDelete
  2. Tak salah berangan sebab dgn adanya itu kita berusaha utk mencapainya
    Moga 2015 memberi lebih kebaikan buat kita semua.

    ReplyDelete
  3. Peringatan untuk diri saya jugak.
    Berusaha untuk menjadi lebih baik dari sedia ada.

    ReplyDelete
  4. yup! moga kita mencapai apa yg telah kita reset kan ye kak ;)

    ReplyDelete
  5. hepi new year kak
    semoga apa yg kita usaha dan mahukan tercapai hendaknya
    dan xlupa menjadi insan yg terpuji di sisiNYA

    ReplyDelete
  6. Selamat tahun baru kak...suka entri akak ni..semoga azam kita tercapai

    ReplyDelete
  7. Azam tahun ni tak nak melewat2 kan solat dah..azan je terus solat...anak pun dah besar tak elok untuk mata diaorang jugak..heheh

    ReplyDelete
  8. Ye lak kak...wa pun doa macam tu jugak..moga tahun 2015 ni akan jadi lebih baik dari tahun sebelum ni buat akak dan family..

    ReplyDelete
  9. Uhuh, dah dua, tiga entri mengomen baru teringat *_* Selamat Tahun Baru 2015, Cho. Saya pun baru je naik kerja first day kiranya di tahun baru ni. Mood macam biasalah, takdanya gempak teruja bagai nak pi kerja. Hahaha....

    Kiranya Cho ni walaupun katanya berangan je, tapi ada juga kemajuan tahun sudah ya tak? Sekurang-kurangnya rajin juga Cho mengulangkaji pelajaran, sambung belajar. Saya ni dah tepu otak dok mengarut memang takdalah impian nak ke menara gading sekali lagi. Huhuhu.....

    Moga tahun ini membawa lebih banyak kebaikan dan keberkatan dalam hidup kita semua!

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang