Nuffnang saya

Followers

Friday, January 2, 2015

Salam Perpisahan

Rasanya selama akak kerja di sini ramai yang akak tengok telah pergi...
Pergi ketempat lain yang mungkin menawarkan lebih ...
Nanti akak nyanyi lagu "selimut tetangga" pulak kang...
Maalumler masa kita di sini kita nampak tempat lain lebih indah dan baik belaka...
Bila kita dah berada sama di situ baru kita tahu samajer walaupun dimana kita berada..
Yang penting kena kuat berusaha barulah boleh mencapai kejayaan...

Jangan ditanya kenapa akakni dah 11 tahun berada di sini...
Kalau ikutkan adik-adik akakni kebanyakannya 3 tahun bekerja di sinipun dah teramat lama...
Memang payah nak jumpa yang boleh tahan berkerja lebih dari 5 tahun...
Namun yang penting orang muda kena mencari yang terbaik untuk diri sendiri...

Ini kisah kami makan-makan sebagai jamuan perpisahan untuk adik yang juga kawan kelas akak..
Kebetulan akak pergi ke SS2, Petaling Jaya haritu jadi dapatlah menyelit sekali...
Tahniah untuk Ridzuan yang dapat kerja di tempat baru...
Moga terus berjaya di sana...
Ridzuan diapit oleh jelitawan RHBIB SS2, PJ...
Ini semua orang lama yang bertahan walau datang ribut melanda...
Memang tahan sungguhler korang yerk.. eh akakpun adaker!!
Inilah adat dunia, bertemu dan berpisah...
Semoga ikatan yang terjalin akan berterusan...

7 comments:

  1. tulah kan..biasanya kalau dah berumur memang tak tukar keje dah..malas..cam saya kot

    ReplyDelete
  2. kita mungkin dah dlm comfort zone kot sis...
    i pun cam u ...
    dah berzaman keje kat opis ni...
    macam malas lak nak gi interview2 ni...

    ReplyDelete
  3. maknanya yang kekal sekian lama tu memang orang kuat company la..heheh

    ReplyDelete
  4. lama di suatu syarikat pun best juga....

    ReplyDelete
  5. Bertemu dan berpisah adat manusia biasa...

    hilang di mata di hati jangan lupa...

    :)

    ReplyDelete
  6. org muda biasanya nak kumpul harta jadi kejar gaji yg lbh up . klu org lama ni dah malas nak fikir banyak . hadap jer apa depan mata ...

    ReplyDelete
  7. Biasalah tu Cho, kalau muda-muda memang suka nak job hopping sampai bertemu tempat kerja yang berkenan di hati dan poket :) Saya pun dah lama di tempat kerja sekarang sebab lepas kahwin terasa macam berada di comfort zone je. Malas dah nak mencari kerja baru. Kalau berhenti dari sini pun rasanya nak jadi surirumahtangga sepenuh masa je.

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang