Nuffnang saya

Followers

Thursday, January 8, 2015

Perpustakaan Raja Tun Uda

Entri sebelum ini kisah membeli belah ...
Jadi kali ini moh kita melawat perpustakaan pulak..
Diperkenalkan Perpustakaan Raja Tun Uda..
Terletak di Seksyen 13, Shah Alam...
Berhampiran dengan Kelab Golf Sultan Abdul Aziz Shah...
Masa mula kami datang dahulu teruja sangat sebab nampak sangat ekslusif tempatnya...

Kisah lama tapi tak masuk blog lagi jadi kira bolehlerkan...
Bawak juga anak-anak sebagai peneman...
Gambar dari tempat letak kereta...
Nampak Masjid Sultan Abdul Aziz Shah...
Model selipar jepun beraksi...
Dalam keterpaksaan anakku berposing...
Ini gambar hari kedua kami...
Bawak anak jiran sekali...
Akak pergi bahagian kanak-kanak sahaja...
Kami berempat dah sampai kesini...
Ceria seorang budak kecil yang dapat berjalan-jalan...
Walhal pergi ke perpustakaan sahaja...

Perpustakaan Raja Tun Uda ini dibuka setiap hari..
Cumanya hari isnin dari pukul 10.00 pagi hingga 7.00 malam
Hari Selasa hingga jumaat dari pukul 9.30 pagi hingga 7.00 malam
Hari Sabtu dan ahad dari pukul 9.30 pagi hingga 9.30 malam...
Perpustakaan ini memang cantik dan canggih...
Tapi akak tak melawat semua tingkat..
Sebab bawak anak hanya boleh pergi ke bahagian kanak-kanak...
Banyak kemudahan di situ tapi tak sempat nak teroka...
Akak pergi ke sinipun sebab nak bersiap untuk periksa...
Mestilah tak cukup masa banyak benda tak baca lagi...
Hasrat suatu hari nanti nak pergi ke setiap level...
Dan nak jadi ahli Perpustakaan... 


8 comments:

  1. happy je depa w/pon gi library kan..wah azam yg bgus tu kak bleh jdi ulat buku

    ReplyDelete
  2. aktiviti yg menarik ni kak...jalan2 mall pun jalan .... ziarah perpustaan pun ade...bagus2....kene tanamkan minat suke membaca kat anak2 kan..biar jadi ulat buku gitu heheehheh

    ReplyDelete
  3. Bagusnya aktiviti pergi perpustakaan ni...boleh buat jugak nanti bila anak dah besar.

    ReplyDelete
  4. seronok tengok budak2 tu.. saya harap dapat buat aktiviti tu ngan anak2 saya juga nanti.. ^_^

    ReplyDelete
  5. tak blh amik gambar ke kak dlm library tuhg? hehehe bgs lah kalu bdk2 tu suke pg library... dh akak tanamkan minat membaca dr kecik kan

    ReplyDelete
  6. pernah pergi sekali...bwk anak2 buah..suke sini, besar, bersih , selesa dan view die tenang kan..

    ReplyDelete
  7. Perpustakaan ni memang cantik. Tapi saya tak pernah sampai situ lagi ☺

    ReplyDelete
  8. Saya dah pernah sampai ke sini bawa superheroes juga. Hajatnya memanglah nak memperkenalkan anak-anak dengan perpustakaan. Tak silap saya masa tu Bubbly Abang baru Tahun 1, lah. Anak orang lain sibuk cari buku nak baca, anak bujang saya sibuk kira buku kat dalam tu ada berapa banyak! Tak lama pun di sana lepas tu kami balik.

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang