Nuffnang saya

Followers

Wednesday, January 28, 2015

Wordless Wednesday ~ makan lagi

Hari ini hari rabu...
Biarkan gambar berkata-kata...

Restoran Yong Tau Foo Puncak Jalil
Akak dan suami pengemar yong tau foo yang di goreng...
Ada satu Restoran Yong Tau Foo di Puncak Jalil...
Gembira rasa di hati yong tau foo di sini di goreng bukan di celur/rebus...
Ehm kalau kurang selera memang sedap makan yong tau foo...
Jangan risau restoran ini kepunyaan orang kita...
Minum air barli limau ais pulak...
ehm sedapnya...
Yang kurang sikit rasa sosnya yang biasa sahaja...
Sekurang-kurangnya adalah kedai yong tau foo yang dekat dengan rumah...

Ini tempat lain-lain
Ini yong tau foo gerai di Kelana Jaya....
Gerai kegemaran kami sebab sos dia sedap...
Paling suka ialah cili sumbat dan sayur sumbat dia...
Sedap sesangat....
Nasi ayam taugeh Ipoh mali talak sombong...
Ipoh memang berlambak kedai nasi ayam....
Pernah makan nasi ayam hari-hari masa duduk di Ipoh tapi pergi kedai berlainan...
Nasi ayam taugeh memang kesukaan akak...
Laksa di Ipoh juga gambar dari kiriman adik akak...
Buatkan akak rindu sangat dengan makanan di Ipoh...

10 comments:

  1. laksa ape tu siap cam ade kuih or something dlm tu ...tetiba lapo sbb belum Bfast lagi ni .. boss masih ada mls nk keluar panas kan mknan

    ReplyDelete
  2. perggghhh..terliur dibuatnya!!!
    betul la kak, yong tau foo ni nak tau sedap ke tak adalah dari sosnya.
    kalau sos dah failed, mmg x sedap la nak makan..hehehe

    ReplyDelete
  3. banyaknyaaa makanan. terliur tengok ^ ^

    ReplyDelete
  4. kat mane yong tau foo bukit jalil tuh? bagi location ek.. nampak cam sedap je..

    ReplyDelete
  5. festaim tahu pasal yong tau foo goreng...huhu...selalu mkn yg rebus/celur tu je...

    ReplyDelete
  6. sedap ke air limau ice barli tu..mcm nk try

    ReplyDelete
  7. alahai kakkk..dah lah teman tgh lapo ni mencehceh ailio hamba ni kak huhu

    ReplyDelete
  8. Cho, saya nak pekena nasi ganja yang famous kat Ipoh ni. Asyik dok dengar orang bercerita je, tak boleh tahanlah. Kalau HD tak mahu drive ke sana, saya naik keretapilah lepas tu 'hilang arah' :) KTM ada kan sampai Ipoh!

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang