Nuffnang saya

Followers

Thursday, January 29, 2015

The Kabin, Pantai Remis, Jeram, Selangor

Memperkenalkan satu tarikan di Jeram Kuala Selangor...
Sebelum masuk Majalah 3 TV3 suami akak ada bercerita pasal hotel The Kabin ini..
Akak belum pernah sampai tapi suami akak selalulah sampai ke sana...
Jom tengok gambarjer tapi tak boleh nak terang lebih lanjut....
Sekarangni di banyak tempat ada tulisan yang cam ginikan...
Yang penting akak rasa ialah ada swimming pool...
Maalumler untuk yang ada anak-anak kecil macam akakni kolam renang adalah penting...
Inilah rupanya hotel di dalam kabin...
Jadi belum lagi pernah menginap di sini tidak tahulah nak bercerita..
Masa tengok majalah 3 haritu nampak macam hotel yang lain jugalah...
Seronok juga kalau dapat bercuti di sinikan...
Rasa teringin juga akak untuk sampai ke sini...
Inilah jenis bilik dan kadar yang dikenakan..
Melihat pada harga yang ditawarkan teruslah akak tawar hati nak ke sini...
Rasanya agak mahal untuk akak kalau pergi 4 beranak...
Namun manalah tahu sekiranya ada rezeki mungkinlah kami akan ke sana...
Semua ini hanya dengan izin dariNya...

19 comments:

  1. Dekat je ni ngan rumah saya. dlm 20 minit gitu :-) tapi saya pon lom pernah tgk The Cabin ni... baru lagi kan ni... tp mmg swimming pool tu la penariknya. sbb pantai remis ni pantai yg takleh mandi...

    ---
    Fara --> Pesta Buku Selangor

    ReplyDelete
  2. boleh tahan the kabin ni...macam menarik nak stay ni

    ReplyDelete
  3. Salam Kak Cho, ari tu jejalan kt Jeram ni tak pasan plak ade hotel kabin ni... tau tuju ke pantai je, yg ade pasar juai ikan segar...

    ReplyDelete
  4. eh kak...lieya ade tgk hotel ni ...ade org share link kat fb...menarik gak....lain dari yg lain kan kak..... lagi satu keunikan die tu buat lain dari yg lain...harga mmg leh tahan gak tu...sekali sekale sempena special day boleh laa pi .....

    ReplyDelete
  5. teringin jugak nk try stay ni...alang2 otw nk blk rumah mertua...dekat dgn jeram seaffod tu jugak..blk tgk cantik dan ade pool sesuai la bwk budak2 kan..

    ReplyDelete
  6. Nampak macam yang ni lebih besar dari yang di KLIA2 sana kan... ni lebih bertaman dan rasanya tak berkongsi toilet... yer ker? banyak tempat dah buat yg macam ni... cuma yg kat KLIA2 tu bising kalau orang turun naik tangga...

    ReplyDelete
  7. Malaysia pun dah mula banyak hotel version kabin ekk..sy jarang tengok majalah 3..klu ada rezeki apa salahnya cuba..yg penting ada swimming pool..hehe

    ReplyDelete
  8. saya teringin nak p sini..nmpk cantek. almaklum, tmpt baru

    ReplyDelete
  9. harga bilik dia agak menangis gak la kan kak cantik tempat nye

    ReplyDelete
  10. Fuhhh...harga boleh tahan jugak. Kena kumpul duit kalau nak menginap kat sini...ahahhaaa...

    ReplyDelete
  11. cun hotel ni kak
    aah rate hotel tu mahal hehehe
    xpe kak boleh simpan sikit2
    nti ada rezeki lebih boleh stay semalam kan kak nak merasai tggl di kabin
    betul tu kak..kita yg ada anak2 ni lau nak stay hotel sure must have swimming pool
    barulah anak2 gembira

    ReplyDelete
  12. Menarik ni, Cho. Yang pasti saya memang tak tahu dan of courselah kalau dah tak tahu, tak pernah sampai lagi. Betul tu Cho, kalau ada anak-anak mestilah nak kolam renang. Barulah bermakna 'tidur' kat hotel bagi budak-budak. Bila saya tengok list harga, ingatkan Cho saja nak kasi keliru. Semuanya kat overseas. Rupanya kat bawah tu terselit 'Kelang'.

    ReplyDelete
  13. wahh mcm menarik... tapi harganya..huhu

    ReplyDelete
  14. Xpe... Blh pergi tmpt lain. X pn buat camp fire je. Hehe...

    ReplyDelete
  15. Wahh
    menarik. Nak cuba pengalaman tidur dalam kabin.. :)))

    ReplyDelete
  16. Tdo sehari pun da cukup.sbb takde aktiviti sgt.ade pantai je pastu mkn seafood dan ada kedai asam pedas yg best.mmg harga agk mhl ckit tp puas hati laa.hotel ni unik....

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang