Nuffnang saya

Followers

Friday, January 9, 2015

Lasagna Roti

Moh kita ambil kesempatan di hujung mingguni buat lasagna roti..
Dapat resipi dari adik akak di Ipoh yang kemain rajin memasak sekarangni...
Kalau dalam whatsapptu asyik tunjuk resipi baru dia cuba sahaja...
Sekali anak akak tak puas hati gamaknya...
Ibu dia masakkan makaroni cheesejer  dia send di whatsapp keluarga...
Nampak sangat anak-anak akak kurang kasih sayang dari segi makanan...
Ibu dia masak benda yang sama sahaja itupun ikut rajin...
Harap mingguni ada kesempatan tapi macam tak bolehjer...
Hari sabtu ada kenduri kahwin dan hari ahad ada hal penting kena uruskan...

Jadi layan resipi dan gambar hasil kerja adik akak..
Jangan tanya akak punya hasil sebab belum cuba lagi..
Nampak mudahjerkan...
Macam tutup matapun boleh buatni..
(harap adik akak tak baca blog akakni..)
Pemanggang ajaib akak dah beli lama..
Harus dipakaikan ...
Inilah rupa hasilnya...
Boleh tahankan...
Jadi terima kasih Aten jamu gambar..
Bila nak jamu yang betul-betul punya...
Ini pulak gambar dari adik ipar akak...
Anak saudara akakni suka sangat keju..
Habis makan nasipun bubuh keju..
Sabojerlerkan..

14 comments:

  1. guna pemanggang ajaib je! alahai mcm sonang...tp kalau malas tu dtg...semua jd susah kan kak? hahhaha *tutup muka*

    ReplyDelete
  2. Boleh pki pemangang ajaib aje....nanti nak cubalah klu rajin,hehehe....

    ReplyDelete
  3. Makan nasi dengan keju?

    Kalau nasi panas, sedap kot... :)

    ReplyDelete
  4. uishhh. terliur pulak nani tengok. hahah :P

    ReplyDelete
  5. lebih kurang macam piza roti gak la ekk..yg penting sedap sbb sy peminat cheese.hehe

    ReplyDelete
  6. wahh.. simple je buatnya.. tq kongsi resepi.. boleh try esok! :)

    ReplyDelete
  7. Kak...macam ni akak kena masak special selalu hehehehe... makan nasi dengan keju...???? adoilaaa..rasa apalah tu...

    ReplyDelete
  8. Fuyyooo...Nampak sedap ni...na try nak try :-)

    ReplyDelete
  9. Memang rare yg makan nasik bubuh keju tu. Heheh. Terlebih itali tu.

    Mudah juga nak buat lasagna roti ni. Lagi senang guna roti je kan. Kalo saya, saya lagi suka guna daging fresh tapi rasa dia tak la sesedap daging burger yg dah siap diperisakan tu.

    ReplyDelete
  10. fulamak..menarik giler resepi ni..
    tu tadi baru nak cakap..makan nasi dengan keju??

    ReplyDelete
  11. hahah..makin nasik pun dengan keju..sangat omputeh dia nih..hahahah

    ReplyDelete
  12. Hehehe...first time tengok orang makan nasi bubuh keju. Apa rasanya ya, Cho? Saya ni pun peminat keju juga tapi tak pernahlah buat lagu tu :)

    Alahai, lasagna roti tu kalau tengok macam enteng jerk! Ni yang nak cuba buat ni! Tahun baru ni saya rajin masuk dapur, Cho tapi saja jerk tak nak hebah-hebahkan dalam blog. Hahaha!

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang