Nuffnang saya

Thursday, December 8, 2011

Xtvt kami semasa di JB

Dalam masa percutian yang singkat ini kami hanya dapat pergi ke satu dua tempat sahaja tapi berbaloi-baloi kepada akakni.. Terima kasih pada Hisyam, Afiq dan Rozie kerana sudi melayan kakakmu ini.

Tempat : PLAZA ANGSANA

First time sampai sini gitu, besar gak yerk tapi untuk akak yang memang tak bajet nak beli apa-apa tak terasa nak masuk kedaipun. so, cam jalan-jalanjerler dari dengar anak-anak memekak kat dalam bilikkan... Sebenarnya kami nak pergi Danga Bay tapi disebabkan hujan turun rintik-rintik memang tak eloklah untuk bawa budak-budakkan.. Terkilan gakler tapi nak buat camnerkan, mungkin lain kalilah..
Dik Ya yang susah ngat tengok kamera geram... dah ler ibunyer memang tak terer bab amek gambar...Akak Ika ngan Fina menggunakan mesin urut badan.. kuang.. kuang...Akak Ika seperti selalu senang kalau suruh berposing...

Tempat : RESTORAN SINGGAH SELALU
Seperti yang diwar-warkan ramai blogger dan di muka buku, Restoran wajib singgah kalau sampai ke JB ini akhirnya sampai gak akak ke sini. Akak rasa makanan dia boleh tahan sedapnya dan kalau akak duk sini kiranya jadi tempat peberet gakler kot.. sebab banyak pilihan dan rasa memang boleh kata sedap. Tapi dari segi servis kena perbetulkan lagi dan lagi rasanya.. Malas nak amek gambar dari depan untuk pintu gerbang Restoran Singgah Selalu maka inilah gambar dari meja akak malam itu..Akak Ikapun sama dah ngantuk juga. Budak-budak dah start letak kepala kat meja sebab masa pergini lebih kurang pukul 10 malam kot...

Tempat : KARAOKE SUARA O.K., Danga Bay

Persetujuan bersama nak menyumbangkan suara di karaoke suara O.K. pulak selepas makan-makan.
Ahli majlis sedang berbincang lagu mana pilihan kalbu.. akak biasalah terkecuali diaorang kata kat opis melalak kat karaoke senyap seribu bahasa...Akak Ika ngan anak Rozie nama Fina. Anak akak memang terlebih malu kalau jumpa orang baru...Dik Ya yang tidur sepanjang xtvt karaoke berjalan..Peace dari akak Ika yang nampak seronok tapi malu-malu gak nak menyanyi...

17 comments:

  1. Seronokkan jalan2..dah lama gee tak berjalan2...kecuali jalan pi opis balik opis..alamanda...hik2..
    rs tahun depan nk jalan puas2...

    ReplyDelete
  2. Lama dah tak pergi Johor... Danga Bay saya tak pernah pegi lagi... rasanye last pegi JB 2009...pegi audit kat sana...

    ReplyDelete
  3. last p johor tahun 1999...lama benor dh...

    ReplyDelete
  4. Hari tu pergi jb, memang rezeki dapat g danga bay malam, nasib tak hujan, seronok budak2 main-main kat situ..:)

    ReplyDelete
  5. lamanyer tak balik johor, lama sgt2 tak ke angsana kak... huhuhui

    ReplyDelete
  6. saya amat rindukan JB. 3 tahun kat sana indahnya kenangan...

    rinduuuuu

    ReplyDelete
  7. wah dah lame xg JB..dolu2 sy duk JB..salu gak g Angsana n Danga Bay..agaknya dah lain kot tempat tue..;)

    eh kenape xnyanyi? huhu

    ReplyDelete
  8. me mmg suke pegi plaza angsana.. sbb byk kedai melayu... btw singgah selalu tu mmg tmpt peberet kami...

    ReplyDelete
  9. Wah! Seronoknya aktiviti awak tu. Heeeee! Sy sukelah sgt mkn kat singgah selalu. Sedap! Awak bt sy rindu gile kat JB!

    ReplyDelete
  10. wahh seronoknya..semua hepi!

    jln2 cari mkn,nyanyi! sgt best!

    ReplyDelete
  11. alahaii ms ke JB xsmpt sggh tmpt2 mkn tuh. pdhl xjauh pun. hope dpt g sn lgk.. ;)

    ReplyDelete
  12. hehe..rumah saya dekat2 angsana la tu..eh rumah mak..
    asal balik jb,mesti ke angsana jalan2 buang masa =p

    ReplyDelete
  13. kat food court angsan tu pun byk makanan sedap kak..mee rebus...otak-otak..

    ReplyDelete
  14. bestnya u...ehh lepas makan memang suara akan power..hehehhee

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum kak..
    lama ke akak ke JB tu? hmmm bila balik KL tu.. ehehe.. saja nak nyebok sbb suka la kalau jalan2 jauh ni.. :) anak2 pun hepi.. yang penting ongkos cukup.. ehehe.. tul tak..

    ReplyDelete
  16. alamak, sorry lmbt singgah sini termissed plan awk ke JB...

    hope u have a good time, siap ber karok lagi...hehehe

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang