Nuffnang saya

Followers

Wednesday, December 7, 2011

Pavilion REIT's hari pertama di Bursa Malaysia

Siapa suka pergi Pavilion angkat tangan? Mesti ramai yang suka pergi sinikan terutamanya kalau nak dekat krismasni sebab hiasan krismas dia memang cantik.. Akak cakap mengalahkan selalu pergikan tapi hakikatnya akak tak pernah lagi sampai ke sini, kesiannyer... Al-kisahnya hari ini adalah hari pertama Pavilion REIT's (Real Estate Investment Trust) di urusniagakan di Bursa Malaysia dengan kod 5212 dan nama PAVREIT. Kalau dah suka pergi Pavilion apa salahnya beli saham dia supaya setiap kali kita jejakkan kaki ke sini terasa macam " jangan main-main ngan aku tau, aku der saham kat sini tau" hakikatnya sahamtu seciputjer.....

Ini adalah data semasa penawaran IPO dulu :-Harga penawaran adalah 0.88sen dan tarikh tutup permohonan 21hb November yang lepas, so kalau ada yang apply dan dapat maka hari ini dah boleh jual ok...
Opening Price : 1.03 (harga semasa mula dibuka pada pukul 9.00 pagi)
IPO Price : 0.88
So kalau dapat 2000 bermakna (1.03 - 0.88 = 0.15 maka 2000 X .15 = RM300. Dapat untung RM300 tapi belum tolak kos lain-lain. Untung bersih lebih kurang RM285)...

Terima kasih Google Image .. tak ingat ambil dari mana.. ini adalah salah satu propertiesnya..

4 comments:

  1. Wahh, akak terer main saham ke? Bestnya...saya buta kak bab2 ni..

    ReplyDelete
  2. Sejak mendirikan rumahtangga kakak dah tak berkecimpung lagi

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang