Nuffnang saya

Followers

Monday, December 12, 2011

Jatuh Cinta dengan Ombak Rindu

Tarikh : 9-12-2011
Tempat : GSC, IOI Mall Puchong
Xtvt : Tengok Wayang Ombak Rindu

Hari jumaat lepas terlepas jugak hajat dihati akak untuk menonton wayang Ombak Rindu seperti yang dihajatkan dengan memaksakan diri mengambil cuti separuh hari. Alkisahnya disebabkan akak rasa tak seronok nak bawak Atikah dan Azalia menonton Ombak Rindu maka akak pergi menonton Ombak Rindu bersendirian.

Kalau tanya akak rasanya lepas menonton Ombak Rindu akak rasa macam baru jatuh cinta. Terasa macam bersemangat untuk melakukan banyak perkara maalumler kalau orang dalam alam percintaan memang mempunyai semangat yang tinggikan.. Alangkah indahnya kalau perasaan jatuh cinta ini kekal dalam diri ini, namun bila dah sampai rumah bukan ombak rindu yang menunggu tapi ombak badai ribut tengok rumah yang kelam kabut.. kuang.. kuang...

Akak tak payahler nak ceritakan sinopsisker apa tapi kalau tanya akakler memang akak sanggup kot tengok wayangni berkali-kali kalau berkesempatan. Maknanya filemni memang BEST pada akakni mungkin yang TERBAIK untuk akak selama tengok filem melayu. Akak bukan benci filem melayu tapi hakikatnya kalau drama melayu memang akak suka tapi tang filem jarang-jarang akak sanggup pergi.
Rasanya tidak rugi kalau kita menonton filem ini.. Jomler kita tengok keindahan bumi Malaysia dan bahasa malaysia yang digunakan, memang bestler tengok anak-anak bermain layang-layang ditepi sawah.. ah memukau beb.
Teringin nak amek gambar kat celah Hariz ngan Izzah tapi mun dah nengok sorang-sorang amekjer gambo poster boleh...

17 comments:

  1. assalam Cho...
    tgk ombak rindu sorang2 he he ye betul budak2 xleh tgk citer ni
    x sesuai...
    memang best menyentuh hati..(cuma kan moralnya x bagus)
    smlm baca paper setuju dgn pandangannya citer melayu tp x melambangkan melayu..

    ReplyDelete
  2. Perasan tak, drama @ filem melayu skrg byk guna latar sawah padi hijau. Cantik sgt. Tentang Dhia pun ada swah padi.

    ReplyDelete
  3. bestlah dh tgk..
    lily tak dpt tgk..hubby tak minat.. :(

    ReplyDelete
  4. mesti sbb citer ni best kan klu tak takkan lah leh g nengok sorang2....hehe..jeler nya bila semua org dah g tgk...kita jer ketinggalan.

    ReplyDelete
  5. saya belum tengok lagi..uhukk..
    tapi feedback saya dengar,citer ni mg best.

    harus tunggu ni....nak tengok wayang tak dannn la,dgn anak kecik ni..

    ReplyDelete
  6. umah ombak rindu tu pun cantik kan kak

    ReplyDelete
  7. syima pun smlm baru dpt tgk cite ni..tu pun ambil halfday. paksa en suami tgk filem melayu sb dia x brp suka cite melayu akhirnya smlm dua2 nangis dlm panggung..hehehe

    ReplyDelete
  8. x sempat tngk lagi :( .. sedih aa mcm ni heee :/ .. tp ramai kata best kan heheh

    ReplyDelete
  9. maya karim dlm nie awesome kan ! :)

    ReplyDelete
  10. belom tengok lagi citer nih~ huhuhu

    ReplyDelete
  11. uit..
    seingat saya...3 4 kali sy dok ulang baca novel ni...sampai kena tegur ngan budak umah masa blaja dulu...dah lah baca byk kali...sy leh lah senyum2 kambing sorang2...
    sy tak g tgk lagi movie...susah skrang...berbadan 2 kan...nak2 minggu dpn masuk 8 bulan..insyaallah tunggu astro first jer lah jawapnyer...hehehe

    ReplyDelete
  12. dah tengok jugak semalam akhirnya dengan pujuk rayu rela....

    ReplyDelete
  13. dah tengok jugak semalam akhirnya dengan pujuk rayu rela....

    ReplyDelete
  14. novel baca sekerat jerr.. klau nk tgk wayang cmfrm asben x mau sbb dia x minat crita2 melayu tgk wayang dia kata baik dwld jek kat umah hehee

    ReplyDelete
  15. Tak tgk lagi filem ombak rindu, just baca novel jer...huhuhu...

    ReplyDelete
  16. Alaa Zila napa tak ajak sekali..heheh..leh gak gi sama2.. Tak berkesempatan lagik nak pergi tengok.. adesss.. Ni yg terfikir nak gi tengok sorang plak nie..heheh zila pun leh gi sorang2 kan.. :)

    ReplyDelete
  17. Seronoknya dah ada kesempatan menonton..saya jugak yang tak sempat-sempat nak pergi menerjah ke panggung tu..rata-rata semua kata BEST dan kredit pada pelakon ...huhuhuhu HARUS tonton ni minggu ini jugak :s

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang