Nuffnang saya

Friday, December 2, 2011

Restoran F.C, PKNS Shah Alam

Tempat : Restoran F.C, PKNS Shah Alam
Tarikh : 25-11-2011
Xtvt : Makanler..

Peristiwa yang sama dengan hari pergi SACCtu sebenarnya. Kalau pergi ke sini nak gak makan kat Restoran F.Cni bukan sebab sedap sangat tapi entahler cam bestjer kedaitu simple tapi macam-macam ada. Kalau akakni budak UiTM Shah Alam dulu mungkin gak ada nostalgia kat sini tapi idakpun tapi entah kenapa akak suka singgah sini entahler..

Kedai ini memang macam-macam ada ayam goreng ala KFCpun der siap der coleslow dan whipped potato. Ayam dia kureng sedap tapi coleslow ngan whipped potato dia sedap kot dari KFC, tekak akakler... tapi entah bagaimana gambar ayam ala KFC lupa nak snap.. so layanjerler gambar kami di situ hari itu...
Model botol sos yang memang giler makan sos tomato.. tengoler dia guna sos murahjerkan...Akak Ika tunjuk isyarat bagus sajajer nak kacau adik berposing tapi sebab dik Ya sangatler comel masani layanjerler..Akak Ika berposing baik punya, kembang-kembang hidung..Banana splitni serba ringkas tapi bolehlerkan sebab murahkan...Akak Ika yang tak padan ngan selsema tapi hajat nak makan banana split... ehm sedap boleh tahan...Dik Ya ngan burger yang takler sedap sangat tapi bolehlerkan... sebenarnya akak suka kalau kat sini makan kebabnyer tapi dah Dek Ya nak makan burger layanjerler...

24 comments:

  1. alahai...tak pernah singgah lg...asyik makan kt rumah jer.:)tak dan nak berjalan

    ReplyDelete
  2. Namanya restoran FC ke? hehe, kat PKNS Shah Alam eh?

    ReplyDelete
  3. ok nk ajak hb pgi sini juga lah restoran FC ok, ingat ;D

    bukan apa klau msuk SA slalu blur nk g restoran mn haha... buang ms btul

    ReplyDelete
  4. menariks gak tu....kene rajin try n error restoren ni kan kak...kalo sedap leh ulang datang...kalo tak sedap tu jek la sekali kite pergi kan.....

    ReplyDelete
  5. tak penah lak jumpa kak... tp cam best je kan... kadang bosan gk kfc tu sbb dh lama sgt kan.. kalu ada yg ala2 dia tp lain skit ramuan mmg best cam popeye tuh

    ReplyDelete
  6. terima kasih ye singgah blog Cik Ayu

    ReplyDelete
  7. restoran FC ni yang kat belah mana yer? selalu gak kePKNS tu tp jarang makan kat situ... hehehehe

    ReplyDelete
  8. tak perasan plak restoran ni.dah ke ek masa izan bljr sana dulu.ada dah kot.

    takpe,ptg ni gie shah alam,kot sempat bley try!

    comel model sos tu hehe...

    ReplyDelete
  9. hi....comel kakak dengan botol sos tuh...

    ReplyDelete
  10. belum try lagi...selalu ke sana boleh tak perasan kedai ni...boleh la try nnt

    ReplyDelete
  11. kalo kena dgn tekak...
    mmg leh layan and leh ulang2 gi kan...

    ReplyDelete
  12. mana gambar coleslaw dgn whipped potato?

    ReplyDelete
  13. Dah lama tak pekena kebab...teringin la pulak

    ReplyDelete
  14. ...Restoran FC tu mewakili PKNS FC ke kak?

    ReplyDelete
  15. kfc ayam die mmg sedapkan...
    tang potato whip,coleslaw mmg tempat2 lain leh jumpa lagi sedap dari kfc.hehe..

    tapi tak pernah try makan kat sini lagi..next time kalu ke pkns.leh try la..hehe

    ReplyDelete
  16. model sos cili erk.. hik3!! comei2!!

    ReplyDelete
  17. melerettt senyumm dia .. sedapppp tuu :)

    ReplyDelete
  18. part makan2 ni memang sedap...

    tp kat IPoh, susah nak jumpa restoren mcm ni..

    ReplyDelete
  19. heheh.. ila dulu ms student, slalu sggh mkn bubur & ayam kepci kat sni. ms tuh mmg rs plg sedap la. tp sejak da abis bljr. xpenah g dah..

    ReplyDelete
  20. sedap ke kak? nnt klo g sana leh try

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang