Nuffnang saya

Followers

Friday, August 10, 2012

Skipping rahsia Lisdawati kekal langsing

Dapat dari majalah Rapi keluaran 1 Ogos 2012.
Jom kita baca temuramah antara wartawan majalah RAPI dengan Lisdawati,
semoga menjadi inspirasi buat akakni...

RAPI : Nyata Lis seorang yang pandai menjaga badan. Buktinya, lihat sahaja bentuk badan Lis. Masih tetap langsing dan fit. Sungguhpun Lis sudah mempunyai dua orang cahayamata namun Lis berjaya mengekalkan berat badan yang ideal. Apa rahsia yang Lis amalkan? Boleh kongsi dengan semua pembaca RAPI di luar sana.
LISDAWATI : Oleh kerana setiap hari saya sering 'dihimpit' dengan waktu jadi saya tidak berpeluang untuk bersenam di luar. Jadi apa yang saya lakukan ialah melakukan aerobik di rumah sekurang-kurangnya seminggu sekali. Tetapi skipping memang saya lakukan setiap hari. Setiap satu sessi saya lakukan 200 kali skipping . Dalam sehari saya akan lakukan sekurang-kurangnya 1000 kali skipping. Walau bagaimanapun saya tidak menetapkan waktu-waktu tertentu untuk saya melakukan skipping kerana saya lakukan skipping mengikut waktu kelapangan. Jika waktu tengah malam ada masa lapang, saya akan lakukannya pada waktu itu. Bagi saya, lebih baik lakukannya pada waktu yang kita betul-betul ada kelapangan berbanding menetapkan waktu-waktu tertentu tetapi pada waktu tersebut kita sibuk atau terikat dengan urusan lain.

Rasanya mudah ajer kalau skippingni
 tapi alasan akak yang rajinni rumah akak kecik.
Tak sanggup mak mertua akak tengok akak berskipping depan dia..
kalau kat luar malu pulak nak terlompat-lompat maalumler bergegar nanti ...
padahal tali skipping dah beli duduk diam-diam dalam laci..
alahai... impian kurus yang semakin jauh...

24 comments:

  1. Yerlaa bnyak gakk org ckp skipping ni leh kurus kan badan, nak ngan tak nakk jerr..ermmm kat umah ada tali skipping nak buat gaklaa.. hope lehlaa kuruskan badan ni.. hehehhehe

    ReplyDelete
  2. Dedulu suka gak skipping. memang bagus sebab sweating dan tension pun release je. Hihi. Tapi semenjak breastfeed ni, rasa "tak selesa" pulak heheh.
    Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih

    ReplyDelete
  3. nak kurus punyer psl la kannnn.. :)

    ReplyDelete
  4. tu rupanya rahsianya.. 200x??? huhu kalau saya 10 dah tercungap2 rasanya.. heheh

    ReplyDelete
  5. kty pun ada 2 tali skipping..satu kt umah..satu letak kat opis..tp nan hado buat pun..

    ReplyDelete
  6. skipping ni jugak merupakan amalan saya sekiranya ade kelapangan. kdg2 skipping 500+ kali setiap hari. mmg dh niat nak langsingkan kembali badan ni. kena kuatkan azam. kena jaga makan. kena jaga segala2nya. hehehe. akak mesti boleh punye!

    eh tapikan, ade sumber2 yg bgtau, skipping ni boleh jatuhkan sistem peranakan kita. betul ke?

    ReplyDelete
  7. salam cho zila..acik pun dulu rajin beli tali sipping..beli je..lompatnya tidak he he

    ReplyDelete
  8. lama tak bt, agak2 bergegar tak aparment dana kalu dana bt nih ahak2

    ReplyDelete
  9. tulah, nak berskipping terlompat2 tu yg malas, anak tgk pulak mereka yang sibuk nak berskipping juga...:D

    ReplyDelete
  10. oooooOOO mknanya die kurus bkn la semata2 sebab slim world tu kn ;P

    ReplyDelete
  11. bunyi mudah tapi nak buat tu mak aii....10x pun belum tentu...salam raya sis

    ReplyDelete
  12. kekeke.. saya pon nak bagi alasan jugak lah.. malu nak skipping..keh keh keh..

    ReplyDelete
  13. rsanya dia dah mmg slim after slim world tu kan pstu nk maintain tu dia skipping la kan...tp skipping ni org tua2 x galakkan peranakan mudah turun

    ReplyDelete
  14. skipping yang paling mudah..tapi nak skipping depan orang ni segan gak..terlompat2..hehehee..

    ReplyDelete
  15. munnafendy...
    betoi gak yerk diakan duta slim worldkan..
    alah badan macam dia tu benonye memang payah nak gemukpun...

    ReplyDelete
  16. baca dia buat 200x skipping pun dah leh buat i mengah....
    tu lum betul2 buat lagi hehehehe...
    nak seribu daya kan sis :D

    ReplyDelete
  17. wah..dh besar anak dia...
    lya pon mmg amalkan berskipping..smpai skarang..

    ReplyDelete
  18. ooo... baru tahu, umah saya pun kecik jugak.. malu kot kat anak2 tengok mak diorang terlompat lompat.. tapi nak cuba jugaklah nanti after raye... hihihi

    ReplyDelete
  19. Kakak pun ada tali skipping Zila. Sesekali bila tengok anak main dalam rumah kakak cuba juga tapi tak bolehlah mengahnya tak terkata...

    Luar rumah memang tak adalah takut jiran kakak pengsan hahaha..

    ReplyDelete
  20. Psstt.. tak sangka ko dh byk peminat errkk sejak aku `tinggalkn' dunia blog utk seketika! femessss tol

    Ini kenyataan : Aku X pandai Skipping! tk reti nk lompat punnn

    ReplyDelete
  21. Nk kurus jgk! Tp mmg mengah ler kalu terlompat2 :-)

    ReplyDelete
  22. kat rumah ada tali skipping tapi tak guna2 pun, so step pertama, beli yang ke 2 untuk kat kat opis... kot2 tergerak hati nak buat kan... hahaha

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang