Nuffnang saya

Followers

Thursday, September 5, 2013

Mi Kicap dan Roti Bakar Telur Gegar

Salam di hari khamis yang ceria....
Syioknyer dah khamis rasa nak dekat hujung minggu...
Anak akak si Atikahtu harini jer sekolah esok sampai khamis tak silap dah cuti..
Cuti sebab UPSR rasanya....

Gambar di bawah dari adik-adik akak di Ipoh..
Sengaja nak mainkan perasaan kakak dia...
Diaoarang ajak akak balik Ipoh cuti Hari Malaysia nanti...
Tu yang duk tayang gambar makanan yang akak suka kalau balik Ipoh...
Adik akak tak makan mi jadi dia mintak bihun kicap...
Kalau kat sini memang akak tak berani nak order mi kicap kalau ada dalam menu..
Banyak kali gagal jadi ambil keputusan balik Ipoh baru boleh makan...
Suami akak selaluler perli akak kalau pasal mi kicapni sebab dia langsung tak suka...
Roti Bakar Telur Gegar yang menjadi igauan...
Ada order kat Kopitiam tetap tak sama rasanya macam di Ipoh...
Inilah sarapan kegemaran akak masa duduk di Ipoh dulu...
Kalau di Ipoh sarapan adalah macam-macam mungkin terikut-ikut 
dengan stail orang Cina yang suka makan mi...
Rindu... rindu.. rindu serindunya.....

27 comments:

  1. roti bakar telor goyang tu mmg menggiurkan kak..sedapnyeeeee...

    ipoh mmg mkn die sedap2kan kak...pandai adik2 akak pancing akak soh balik ipoh yea, tunjuk jek pic mknn sdap2 heheheeheh

    ReplyDelete
  2. nenek asben pun org ipoh kedai ni area mana erkk kitaorg kalau balik sana rajin lepak padang polo je pekena laksa

    ReplyDelete
  3. cho.. izza pon kalo balik Ipoh wajib g makan mee kicap n laksa polo.. hehehe..

    ReplyDelete
  4. mi kicap ni mmg asal ipoh ye? yg letak paste mcm kari sikit tu? kite suka mcm dry kari mee kt oldtown tu same x?

    psstt...roti telur tu mmg menggeggar nmpaknye..isk

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum kak, hari tu nampak fauzana a.k.a pau tempek makan mee kicap ipoh... nak try gak..
    Kat ner tu kak.. jauh tak dari bandoraya ipoh tu? Mcm best bunyi sekali ngan telo gegor tu.... hihihihi..

    P/s ; pasal be tu kan kak... nani pun kurang mahir... cuma dengar org kata kena selalu apdet blog... hmmmm

    ReplyDelete
  6. wah...nampak sedap jer...
    tak pernah makan lagi.. bila ada peluang gi Ipoh nak try jugak lah nanti.. In Sha Allah.. ^_^

    ReplyDelete
  7. wah...nampak sedap jer...
    tak pernah makan lagi.. bila ada peluang gi Ipoh nak try jugak lah nanti.. In Sha Allah.. ^_^

    ReplyDelete
  8. woww kak..roti bakar tu yang tak menahan..letak plak telur goyang..meleleh liur..hurmmmm

    ReplyDelete
  9. wah! sedapnya Kak.. sy yg tengok ni pun rasa lapar...ehehe

    ReplyDelete
  10. sedapnya nampak roti makan dgn telur tu

    ReplyDelete
  11. roti bakar tu nampak menarik sungguh kak

    ReplyDelete
  12. sedapnya kak cho..terliurrr..kedai mana ni?

    ReplyDelete
  13. kita membesar di kg halaman , jadi makanan kat situ jugalah yg tekak kita paling suka ...

    ReplyDelete
  14. kalo cam tuh leh lah balik kampung kak~
    boleh pekena makan kegemaran tuh~ balik laaaaaaa *menghasut~

    ReplyDelete
  15. perrrrkh meeleleh air liur nengok mee kicap tuh kak... ngn telur gegar lg... walaupun tgk mcm simple je tp yelah rasa dia tuh...kalu dh biasa mkn tempat lain msti tak sama kn

    ReplyDelete
  16. Roti bakar telur gegar..nampak menarik

    ReplyDelete
  17. Oh... telur gegar tu sebab york dia bergegar ye Zila:) kakak baru tahu.

    ReplyDelete
  18. roti bakar tu KA mmg suka, but mi kicap is a no no no for me too hehehe!

    ReplyDelete
  19. yummy...wah, dah idea apa nak wt sarapan sabtu ini...telur gegar...ekekeke....

    ReplyDelete
  20. Kalo rindu kena balik ipoh la kak. Balik ari je untuk breakfast. *chey aku ckp senang je* hehe.

    ReplyDelete
  21. Roti bakar dgn telur tu nampak menyelerakan...mmg menggegarkan selera saya ni..

    ReplyDelete
  22. Tempat jatuh lagi dikenangkan CZ....hehe.nanti balik Ipoh order lebihlah!

    ReplyDelete
  23. Salam kenal..
    1st time dengar mee kicap. Tapi rupa macam bihun sup..

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang