Nuffnang saya

Followers

Tuesday, September 17, 2013

Cuti Hari Malaysia Kami

Seronokkan cuti hujung minggu yang boleh bersambung sampai 
hari isnin sempena Hari Malaysia..
Takder kisah menarikpun cuti tiga hari kami...
Hari sabtu adalah juga macam-macam yang berlaku...
Hari ahad sibuk dengan operasi mengecat dinding rumah..
Hari isnin cuma beli barang dapur yang terpaksa dibeli walaupun tengah bulan..
So cuti tiga harini tak kemanalah kami hanya di Bandar Kinrara sahaja...

Gambar di bawahpun hanya kegiatan hari sabtu
Sarapan pagi di kedai mamak sebelum ke sekolah agama...
Katanya harini ada gotong royongjer tapi dia nak juga ke sekolah..
Kita bagi semangatjerler....
 Lepas ambil kakaknya dari sekolah agama kami pergi kenduri kahwin anak jiran...
Sempat lagi ambil gambar sementara menunggu ayahnya yang lambat keluar... 
 Muka tak sudi bergambar... ha.. ha.. 
 Bergambar di depan kedai DIY menunggu ayahnya membeli cat...
Yang dibelakangtu projek membina stesyen LRT ... 
Nanti pergi KL dah tak payah bawak keretalerkan..
Ayah belanja makan dulu sebab esok kena tolong cat rumah... 
Gaya mesti lebihkan dik Ya... 

19 comments:

  1. Assalamualaikum.
    lepas ni berseri seri lah rumah akak yer, ala2 semangat rumah baru gitu.. kan.
    Budak2 kalau dah besor, mmg payah bergambar kan.

    ReplyDelete
  2. bagus la kak nak juga dier ke sekolah..zee plak lupa ada sekolah ganti sabtu lepas..

    ReplyDelete
  3. wah dpt upah dulu baru buat kerja ek...seronok2x....

    ReplyDelete
  4. akak, at least ada jugk aktivi..JM ni..3 hari cuti 3 hari tu lah lepak je kat umah..tak keluar ke mana2..tak kena panas..tapi tak putih2 jgk heee

    ReplyDelete
  5. okla gak ada aktiviti..takde la bosan je kat rumah kak

    ReplyDelete
  6. ehem...berseri la umah akk pasni ye ;-)

    ReplyDelete
  7. Wah nak cat rumah ye Masya, untuk hari raya haji pulak ke :D

    ReplyDelete
  8. samala kita kak, cuti 3 hari lps pun tak kemana..cuma bwk kyra mandi kolan renang je :)

    ReplyDelete
  9. cantik baju dikya yang ada tali itam tu,,,stailo abis..........hihi

    ReplyDelete
  10. anak2 saya kalau sekolah ganti ikut mood huhu .. adehh x daya budak2 nie

    ada juga xtvt kan .. ok lah janji dia x boring ;)

    ReplyDelete
  11. hehe..chumel..

    owhh..ayah upah makan ye...nak cat umah...suka lah anak2 akak nantikan..
    teringat zaman kecik2 dulu,sibuk nak tolong ayah ngecat..berebut2 berus cat dgn adik.

    ReplyDelete
  12. oo pandai ayah dah awal2 bagi upah dulu sbb nak kene kerah tenaga heheheeh...wah kak rajin nak mengecat rumah kak....

    anak2 lieya lak kak, sekolah ganti ikut mood nak pegi...tapi biase nye mmg jarang la ponteng...

    ReplyDelete
  13. dah 6 tahun tak cat rumah... mesti seronok

    ReplyDelete
  14. projek cat rumah awal thn depan.. hehehe.. sonok tgk budak2 makan..

    ReplyDelete
  15. cuti hari malaysia baru ni... munna bawa anak2 ke gambang water park je

    ReplyDelete
  16. Bagus kakak pakai tudung ye CZ....
    Tak kemana mana pun CZ.....tp yg penting dpt jalan jalan dekat dekat pun dah okaykan CZ...

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang