Nuffnang saya

Followers

Friday, September 27, 2013

Jumaat yang diberkati

Hari jumaat datang lagi, cam cepatjer mingguni... 
Setiap hari jumaat akak akan hantar Atikah ke sekolah..
Kesian sebab van sekolah akan hantar dia pukul 12.00 tengahari..
Waktu masuk kelas pulak lebih lewat sebab hari jumaatkan...
Mestiler dia mainjer mun dah datang awalkan... 
Baju sekolahnya apa lagi jenuhler ibu dia nak sental...
Lagipun ibu dia bolehjer hantarkan, apa salahnya....

Minggu lepas Atikah mintak akak ambil gambar dia dengan Dalili..
Kawan baik dia sejak dari hari orientasi lagi..
Kalau cuti sekolah rasanya dalam sehari kalau tak sebut nama Dalili mesti tak sah...
Kalau pergi mana-manapun mesti nak belikan Dalili 'souvenier'...
Yang bagusnya harijadi Atikah dengan Dalili selang seharijer... 
Tinggi diaorangpun lebih kurang sama... 
Ituler kalau tahun depan tak sekelas lagi memang kesianlerkan...
Mula nak sangat bergambar lepastu Atikah cakap tak payahler ibu ambil gambar...
Malulertu, nasib Dalili sporting dan mesra kamera...
Comelkan Dalili... 
. TERIMA KASIH untuk I luv Islam.com untuk mutiara kata ini.... 

22 comments:

  1. sama cam kyra la kak. asal cuti sek mesti tak sah klu tak sebut nama kyra alya, alya shafiq, syasya..sume BFF dia la tuh..kekekekek

    ReplyDelete
  2. wah..dh dpt kwan baik ..dua2 org comei :-)

    ReplyDelete
  3. syok dah ade kawan karib..ade geng..kalo terpisah mesti sedih..

    ReplyDelete
  4. hari JumaaT ari yang paling beshh hehehe

    ReplyDelete
  5. Anak akak tak kira hari jumaat zila memang kena sental baju dia sebelum masuk mesin basuh... nama jer anak perempuan tapi apa yg dimainkan disekolah tu...

    Setiap anak ada kawan baikan :)

    ReplyDelete
  6. kalau ada besfren baru best nak gi sekolah..

    ReplyDelete
  7. Heee .... Sebaik sekolah depan umah jer ... Memang dekat2 nak loceng baru hantar ...

    ReplyDelete
  8. anak zura setakat nih belom ade sebut nama kawan lagi.. kalo sebut pon nama yg berlainan.

    ReplyDelete
  9. Bff tu. Mesti antara mrk ada chemistry .

    ReplyDelete
  10. Lya pon rsa cpt j minggu ni. Mudahan, next year mrk x bpsah kelas..

    ReplyDelete
  11. Budak ni kalau dah jumpa kawan baik..
    Kat mana2 takleh renggang..
    Kalau beratur pun, kalau boleh sorang depan sorang blkg
    Kalau buat group work...dia x mau dipisahkan..
    Kalau boleh semua nak share dengan kawan baik dia..heee

    ReplyDelete
  12. bagusnya atikah nie..kecik2 da ade semangat setiakawan..hehe

    ReplyDelete
  13. ANak2 memang mcm tu la kan kalau dia ada kawan baik. Saya rasa dulu saya masa kecik gitu gak kot. Semuanya nak sebut nama kawan tu.

    Dalili comel. Nama pun sedap.

    ReplyDelete
  14. ohh tu le bff Atikah ...
    Anak Okje dulu pun suka sangat cerita pasal BFF dia... Mmg tak sahlah kalau tak sebut sehari!

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang