Nuffnang saya

Followers

Monday, September 9, 2013

Candy Buffet Majlis Merisik dan Bertunang

Salam hari Isnin yang ceria tak mahu layan blues ok...
Masih lagi cerita majlis merisik dan bertunang cik Nadya...
Tapi  kali ini nak tunjukkan sudut 'candy buffet' yang menjadi tarikan...

Sekarangni dah jadi benda wajib lakkan mesti ada candy buffet kalau ada majlis keraian...
Untuk Candy Buffet Hari Bertunang Cik Nadyani adalah hasil kerja cik Ija (sepupu)
 dan bakal pengantin sendiri... 
Candy Buffet yang tak kedekut.. macam-macam ada tau...
Maccaron, Pavlova, jeli, Chocolate Fountain ngan marshmallow dan juga biskut jari , 
cupcakes, jellybean, dan lain-lain... 
Akak diberi tugas jaga candy buffet ni punyalah payah asyik ditanya
"Bila lagi boleh ambikni Mak Long..."Isyh saboler dulu...
Ada lagi candy di sini.... wah mewah... mewah ngan makanan manis...
Ehmmmm kencing manis kalau tiap-tiap minggu ada candy buffetni..
 Si Lesung pipit kesayangan ibu....
Anak China Muslim tengok dia pakai tudung gini... 
Dua orang budak yang sama bulan dan tahun kelahiran yang gembira 
sekali sekala berjumpa..
Inilah tempat kegemaran anak-anak...
Inilah dua orang budak yang tak habis bertanya bila boleh bukak chocolate fountain...
Cik Wanipun nampaknya tidak melepaskan peluang...
Bukan budak-budak ajer yang suka tapi orang dewasapun suka...

Gambar bawah masih hasil kerja cik Ija... 
 Ini candy buffet majlis seminggu sebelumnya... 
Hanya insan kreatifjer ... kalau akak tak terbuat.. ha.. ha... 

25 comments:

  1. HAI KAK..selamat ari senin...

    betul ckp akak..skrang ni candy buffet mmg wajib ade kat setiap majliskan...

    cantik deco2nye kak..kaler pun sweet...mcm2 mkn manis ade hah....jgn kate budak2, kite yg dewasa pun suke ni kak....

    ReplyDelete
  2. candy buffet popular sekarang ..kenduri kawin pun dah ada..
    rajin betul bakal pengantin

    ReplyDelete
  3. ruginya..saya tak pernah jumpa lagi

    (nampak beno jarang pi kenduri) hahaha

    ReplyDelete
  4. Riang-ria anak-anak dapat menikmati buffet mewah macam ini. Banyak pilihan pulak tu:)

    ReplyDelete
  5. cantik kan, kita nk deco sendiri tu malas hehhee, candy buffet ni budak2 yg dok tunggu depan sebab mewah ngan candy sweet dissert

    ReplyDelete
  6. kreatif betulla yang buat candy buffet ni..bkn bdk je yg suka ni..org dewasa pn suka..:)

    ReplyDelete
  7. salam...

    kiut miutnye... nak makan puncam sayang je

    ReplyDelete
  8. Boleh belajar sikit2 hiasan ni manalah tahu satu hari teringin pulak...

    ReplyDelete
  9. Chocolate Fountain ngan biskut jari tu yang sedap tu..kalo saya asik duk ngadap tu jerla hhe...apepun cantik sangat hiasannyer tu...

    ReplyDelete
  10. saya ni ketinggalan zaman zila..
    tak pernah jumpa lagi di sini :-))

    ReplyDelete
  11. kesian saya first tahu pasal ni..

    ni kalau bawa Aishah ni.. habis semua dia pulun ni.. :)

    ReplyDelete
  12. aah. kalo saya pun x terbuat. aritu kengkonon nak buat. candy buffet ntah ke mana..sibuk ke sana sini..

    ReplyDelete
  13. coklat fountain pun ada wahhhhhhhhhhh ..... bestnya.

    ReplyDelete
  14. mak aiii.... nak ckit hehe
    mmg cantik la. best sgt

    ReplyDelete
  15. sekrang kat majlis mesti ada candy buffet ni...penarik majlis.

    ReplyDelete
  16. zaman dulu2 manalah nak ada candy buffet ni... kenduri pun bukan buffer, berhidang lagi... sekrang ni macam2

    ReplyDelete
  17. Wah.....bertambah menjadi jadi candy booth, photo booth....macam macamlahkan CZ

    ReplyDelete
  18. Yummy...rietta pown suka..mashmellow coklat dip....fuh....

    ReplyDelete
  19. candy buffet menarik.kanak2 ni mesti suka la kan

    ReplyDelete
  20. skrg mmg trend candy buffet.. jgn kata bdk2 je ngadap, mak budak pun layan habis kat situ.. :)

    ReplyDelete
  21. wah..sy tengok pon teruja...zaman sy ni xde benda2 ni semua....tp kalo buat sendiri lg best kan..

    ReplyDelete
  22. budak2 suka sngt la klu ada candy buffet nih hihi

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang