Nuffnang saya

Followers

Thursday, September 12, 2013

D'Chiengmai Sungai Buluh

Jalan-jalan cari makan ...
Kalini pergi makan di D'Chiengmai Sungai Buluh..
Cerita dah lamapun masa melawat nenek Fatimah di Hospital UiTM Sungai Buluh..
Dari situ dekatjer ngan kedai makan yang dulu jadi idaman hati akak sekeluarga...
Kebetulan kami pergi melawat nenek bersama dengan keluarga adik ipar akak..
Tak banyak ngat gambar jadi layanjerler... 
Tiga sepupu bergambar di depan kedai ..
Belakangtu penuh dengan daun pandan.. 
Deko kedaini memang cantik sebenarnya... 
Dua gambar atas yang cantikni dari FACEBOOK adik ipar akak... 
Tuler rupa restorantu dari depan... 
Dulu kita panggil restoran payung sebab banyak payung kat syiling...
Tengok simbol kedai kat menutu pun ada gambar payung...

De' Chiengmai Thai Seafood Restaurant

95, Jalan Kampung Melayu
Sungai BulohSelangor 47000
Belakangtu banyak sangat desert untuk dipilih.. 
Air buah mata kucing yang menjadi kegemaran kalau datang ke sini...
Mungkin sebab bekasnya sangat comel... 
Tapi tak puas gak minum, kena minum jus buah-buahan gak baru best...
Sukatan makan nasi yang betul...
Menu pilihan kami yang pelbagai malamtu...
Tomyam campur yang dah makin kurang mengancam..
Kerabu kaki ayam ok sedap ...
Ikan apa tah masak masam manis tak memuaskan hati...
Yang lain masakan asparagus, tauhu dan udang goreng tepung...
Kesimpulannya No komen... 

Sori akak memang tak pandai nak menulis panjang-panjang.. 
Jadi layanler mana yang patut yerk...

35 comments:

  1. I find this blog very informative. I think I will be frequenting here to read more about your great posts. Restaurant India The content is amazing, keep posting friend it will be very helpful for everyone.

    ReplyDelete
  2. Kerabu kaki ayan? Pes time ni dgr. Sedap ek?

    ReplyDelete
  3. Kalau makanan kampung dari Melaka, sy tahulah, yang lain2 tu tak penah rasa.

    ReplyDelete
  4. Nmpk suasananya mcm menarik ye kak...tp klu x worth x syok jgkla kn :(

    ReplyDelete
  5. nampak macam sedap..ni kalo lapo bedal sehabis bules :)

    ReplyDelete
  6. nyum2 sedapnyer kerabu kaki ayam sedap tu...

    ReplyDelete
  7. 1st time ni dgr kerabu kaki ayam kak.. hehe.. yg penting kenyang perut, senang hati.. ngahaha..

    ReplyDelete
  8. Weee mesti best kerabu kaki ayam, saya ni hantu kaki ayam..ngee.. dapnye..

    ReplyDelete
  9. Pernah pergi tapi dah sangat lama dedulu....
    Berapa tu CZ macam tu punya makan?

    ReplyDelete
  10. aduhh ada sahaja x kena kan .. kalau x kena ngan tekak susahlah nak mai layiee huhuh ..
    kalau ieda punn .. x lalulah kalau masak kurang memuaskan nie huhu

    nak2 kalau mahal regenyeee huhu

    ReplyDelete
  11. nampak cam sedap2 je kak. ke sebab dah tukar tukang masak ler tu

    ReplyDelete
  12. Dah lama sgt x kesini.. suka mkn desert kat sini sedap..

    ReplyDelete
  13. Tom Yam campur.. sedap tu.. lama jugak tak makn tom yam nie..

    Tiga sepupu yang comey2.. :D

    ReplyDelete
  14. macam penah pi la restoran ni satu ketika dulu ms zaman bujang...yeke?? ntah ye kot...

    ReplyDelete
  15. 1st time dgr kerabu kaki ayam kak..mesti sedap kan?..cantik je tgk situasi restoran tu:)

    ReplyDelete
  16. kalo no komen tu maksudnya kurang sedap le tu. hihi.

    ReplyDelete
  17. kecewalah kalo oder makanan best2 tapi rasa x best kan kak~

    ReplyDelete
  18. Tak penah mkn kat area sg buluh.Rugila tokei restoran lawa tp foods tak brp sedap..1st time jgk dgr kerabu kai ayam..kerabu tu letak kaki ayam ke apa?

    ReplyDelete
  19. macam ne rase kerabu kaki ayam tu...macam kerabu biase tu jugak ea...;)

    ReplyDelete
  20. kalu tgk menu nampak mcm sedap2 je sume tuh kak... nyum2

    ReplyDelete
  21. best nyer tengok pada menu tu...


    unik betol kedai neyr...hias dengan daun pandan..mesti wangi

    ReplyDelete
  22. kerabu kaki ayam . kebetulan ada kaki ayam , cuma sdg fikir apa bhn lainnya ...

    ReplyDelete
  23. ni mesti chef sudah tukar, zila...
    biasalah tu, sekali 2x p..oke je..
    masuk 3,4 kali berubah rasa

    anyway...cantik tempatnya

    ReplyDelete
  24. sg buloh ni saya tak familiar sangat kawasannya tapi bila tengok makanan dekat entry akak ni, ada keinginan jugak nak mencuba

    ReplyDelete
  25. assalam cho
    kita pun suka kat sini sb buah mata kucing tu he hee sedappp. suasana persekitaran pun ok
    tempat feberet SIL ni

    ReplyDelete
  26. Nampak menarik Pulak bekas air minuman tu....

    ReplyDelete
  27. Assalamualaikum

    Wah..mesti sedap makan kat sini kan. hmmmm...terasa2 kesedapannya..hehe

    ReplyDelete
  28. kerabu kaki ayam..pertama kali pula denagr..nampak menarik tempat ni..menu pn bole tahan

    ReplyDelete
  29. Seronok makan beramai ramai tu.......

    ReplyDelete
  30. wah..menariks..

    tq akak..suka betul akak update jejalan cari makan.saya ni nama je duk sini,kadang blur nak makan mana,lagi kalau nak celebrate yang special sket kan..

    nanti leh ar try sini... =)

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang