Nuffnang saya

Thursday, February 2, 2012

Restoran Alissara ( Original Thai Cuisine) Puchong

Tarikh : 23/1/2012
Tempat : Restoran Alissara, Puchong
Xtvt : Jalan-jalan cari makan

Akhirnya akak sampai juga akak di Restoran Alissara, Puchong ini setelah beberapa kali memberikan saranan kepada suami tercinta supaya mencuba makanan di sini. Hasilnya suami akak amat berpuas hati dan berharap dapat pergi lagi di lain kali sebabnya masa pergitu akak dah terlupa nama menu yang disebut sebagai kena cuba kalau pergi Restoran Alissara ini.

Sebelum ini selalu terbaca pasal Restoran Alissara ini yang diwar-warkan antara restoran terbaik di Puchong dan pasti sedap untuk merasa makanan Thai. Sebenarnya nak cari Restoran Alissara ini tidaklah sesusah manapun kalau ikut LDPtu masuk susur Puchong Perdana. Yang lain boleh rujuk map di bawah ok..

Masa akak pergitu kami cuma order menu yang biasa-biasa sahaja sebab pertama kali datang takut nak order yang luar biasa takut tak termakan. Alhamdulillah semuanya menepati selera dan yang penting bagi akak harga dia amat berpatutan. Mungkin yang tak sedap di tekak akak ialah tomyam dia, mungkin lain kali kena order Chicken Green Curry kot seperti yang diceritakan di blog ini :-
decute.blogspot di alissara-restoran-thai-tersedap-in-town.

Akak tak ingat baca kat blog mana entah tapi akak ada tulis dalam buku catatan yang antara menu harus cuba ialah sup perahu pecah dan desertnya yang bernama kramel mocha, ada gak pulut mangga, kalau der pulut durian lagi sedap.. Bestnyer kena datang lagikan.

Gambar memang tak banyak sebabnya tiba-tiba mood malu akak sampai pulak haritu. Budak dua orang yang selalu jadi modelpun buat hal menjadikan mood akak lari nak ambik gambar. Layan apa adanya untuk hari itu...
Nampak sangat sedapjer gambar-gambar makanan di dinding ini.. tu yang terus snap... Ini sahaja kami order ok, kangkung belacan, ikan tiga rasa, tomyam masani tak sampai lagi, telur dadar dan ayam masak gajusker apa tak ingat.. Dik Ya menyibuk masa orang nak snap gambarni ha.. geram... Dapat gak ambik gambar yang ada tulisan Alissaratu.. tuler berangan nak beli kamera yang canggihni bilaler gamaknya... Akak ambil map ini dari blog ini :- faakiut di restoran-alisara-original-thai-cuisine-puchong/

RESTORAN ALISARA (Thai Cuisine)
Cs23 Jalan Indah 3/2
Taman Puchong Indah
Puchong
03-80624205
Waktu Operasi : 5.30 petang sehingga 1.30 pagi.

8 comments:

  1. femes gak kan..aritu masa nak gi tutup pulak..da duk gatal gi time CNY..hehe.... =p last2 makan kat Baser..

    ReplyDelete
  2. kenyataan balas di sini :)

    cara penulisan yang cute atau font tulisan?

    nt buat kenyataan balas kat blog kita ea :)

    ReplyDelete
  3. Nampak besar dan lapang restoran dia. Yati sekeluarga pun suka masakan Thailand. Tapi kat sini, rata-rata tomyam kurang isi, serai dan bawang je banyak letak.

    ReplyDelete
  4. Kangkung!!!
    Kangkung!!!
    Nak kangkung belacan!!!
    Nakkkkkkk!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kat ipoh kedai siam mana yang best!!!

      Delete
  5. Nyum..nyum.. Baru jew td mkn thaifood ayam msk gajus tu, best ar...
    Pasni nk try gi cni lak la..tq sis :)

    ReplyDelete
  6. try la mkn kt cni mmg sedap x di nafi kn..aritu g mkn ngn mak nasi goreng nenas dy mmg terbaik..kalu mknn mahal pun puas hati nk bayar..try tomyam dy terangkat beb..

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang