Nuffnang saya

Followers

Thursday, November 14, 2013

Gambar Pernikahan Tahun 70-an

Harini takder gambar baru cuma gambar lama yang sungguh bermakna...
Terima kasih untuk Grup orang kampung teman di FB... 
Memang tak banyak gambar kenangan tahun 70-an dalam album gambar keluarga kami.
Jadi sangat menghargai gambar yang ditagkan kepada akakni...
Banyak lagi gambar nostalgia 70-an yang kawan Grup keluarkan..
Tengok semuatu buatkan hati ini teringat-ingat kisah dulu-dulu..
Gambar kenduri kahwin cara orang dulu-dulu yang sangat berbeza dari sekarang..

Dalam banyak gambartu tentunya gambar yang di bawah ini paling menyentuh hati..
Gambar arwah tuk akak yang masatu jadi naib kadhi...
Tu dia tuk akak yang berkaca mata sedang memberikan sedikit nasihat..
Simple giler majlis pernikahan dulu-dulukan, langsirpun takderkan ...
Zamanni elektrikpun takder (nampakkan pelita yang menyalatu), tapi gambar jelas gak yerk...
Dulu-dulu majlis nikah memang selalunya berlangsung di malam hari... 

23 comments:

  1. lamanya gambar ni..kenangan ni kak...

    ReplyDelete
  2. simpan lagi akak gambar2 lama..
    ada gak kenangan gambar arwah..

    ReplyDelete
  3. Kenangan tu zila.. ada gambar arwah atuk ye ;)

    ReplyDelete
  4. saya suka tengok gambar lama...mengimbau kenangan

    ReplyDelete
  5. mmg kak...ni pic nostalgia nieh....lieya pun suke kebek2 gambar lama mak n abah lieya....org dulu punye majlis kawin simple jek tapi tetap meriah....

    ReplyDelete
  6. Betul tu dualu2 nikah selalunya malam sebelum majlis.

    ReplyDelete
  7. majlis perkahwinan zaman dulu2 lg best! skrg ni nya dah ready made. sediakan duit jer.

    ReplyDelete
  8. kenangan sungguh..
    suka tgk pic lama2 ni..
    lya pon slalu belek album pic mama & arwah ayah.. best j tgk zaman dia org

    ReplyDelete
  9. mmg betul kak, simple je. Saya tgk gmbr kakak2 saya kawen dulu. Akad nikah pon kat rumah, yg berpakaian paling cantik pon hanya kakak. Hantaran semua biasa2 je.

    ReplyDelete
  10. pelita je pun tapi terang jugak ye...

    ReplyDelete
  11. aa'ah.. skrg pun masih ade gak yg wat majlis nikah malam hari, tapi tak ramai kot yg buat gitu.. time saya nikah pun, siang hari, malam berinai confirm la malam, hehehe.. tapi clear la gambar tu kak cho...
    mase ni atuk nikah kan sape kak?

    ReplyDelete
  12. dah kira beruntung ada kamera ... dah la mahal , susah lak nak dapat ...

    ReplyDelete
  13. Bestnye masih tersimpan.... mmg noltalgia...70an, belum lahir lagi..hehe.. jelas juga gambarnya

    ReplyDelete
  14. Kenangan tu..sentimental value..gmbar lama :)

    ReplyDelete
  15. zmn 70an? rasanya zmn mak sy kawin tuh..aah org dlu2 simple je kawin yg penting sah nikah :)

    ReplyDelete
  16. Nostalgia sungguh tgk pic tu...sy dibesarkn dibandar jadi tak merasa suasana xde letrik ni....he3x..

    ReplyDelete
  17. gambar nostalgia. macam dalam album orang tua yati. :)

    ReplyDelete
  18. dulu nak amik gambar selalu susah nak dapat camera.. sekarang pantang ada masa dan ruang, memang berlambak gambar anak2 ai amik.. simpan sebagai kenangan untuk dorang besar nanti.. ;)

    ReplyDelete
  19. org dlu cukup bersederhana esp kawen...sbb tu keberkatan tu ada....zaman skrg ni byk membazir je...huhu...

    ReplyDelete
  20. Hehe...yelahkan CZ... dengan pelitanya ....tapi walaupun berpelita terang pulak gambar ni...
    Yang kat tepi tu beg Naib kadi... bukan main besar lagi hehe....ke beg pengantin lelaki hehe

    ReplyDelete
  21. gambar kenanganlah dulu² ni kan... kalau bersanding gaunn pun kemain kembang...

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang