Nuffnang saya

Followers

Saturday, November 2, 2013

Aktiviti Malam di Bukit Gambang Resort City

Entri terakhir untuk kisah kam di Bukit Gambang Resort City.. Memamg seronok kami anak beranak di sana.. Cerita malam kedua di BGRC..  Suami akak ada makan malam di Kuantan maka kami anak beranak kenalah cari jalan untuk mengisi masa malam kami. Dah nampak ada funfair di Caribbean Bay Suites masa lalu lalang ke Taman Tema. Cakap kat budak dua orangni malamni kalau kita larat bolehler kita pergi... Walaupun berhampiranjer tapi tak tau nak ikut jalan singkat dari Arabian ke Caribbean kenalah menapak jauh. Pergi cepat sangat lepas maghribjer terus keluar ingatkan nak makan dulu tapi budak-budakni kata dah kenyang.. Sekali rupanya funfairtu bukak pukul 8.00 malam .. Menunggu lagiler... 
 Sambil menunggutu dapatlah main benda2ni dulu...
Shopping ala kadar kat kedai belakangtu... 
 Kaunter nak beli tiket bagai.. satu permainan adalah RM4 seorang..
Dulu nampaknya boleh beli tiket main sampai lebam RM20 seorang tapi dimaklumkan 
di depan kauntertu buat masani takder.. tak bertanyalah pulak...
 Macam di Water Park, kami juga orang pertama yang main malamtu... 
 Main crazy bus pulak... 
 Main yang ini juga.. pusingnya punyalah laju....
 Main langgar-langgarni entah berapa kali... 
Budak dua orangni memang suka main bumper car ni... 
Kalau kat Genting berbaloi-baloiler main 10 kalipun dah masuk dalam harga tiket...
Ni sekali permainan RM8 untuk dua orang.. kopakler mak korang....
 Sebelum pergi dah tanya kat adik di lobini pasal kereta kuda..
Katanya dalam pukul 9.00 malam selalunya ada...
Nampakjer kereta kuda terus beli tiket...
Harga RM30 untuk 2 orang dewasa dan 2 kanak-kanak..
Akakni walaupun satu dewasa pun harga gitu jugalah... 
 Muka budak dah letih amat... ingat bantaljer dahni...
 Dik Ya berangan jadi Cinderella kejap... 
Ini baru orang Arab.. ya habibi ya maulana...

Syukurlah semuanya berjalan dengan baik. Oleh kerana dua orang budakni tak nak makan sebalum pergi ke funfair sekali tanya kat Cafetu hidangan ala carte dah takder hanya setakat pukul 9.30 malamjer.. Alahai perut dah keroncongni.. Adalah staftu kata yang kedai makan derjer di seberang jalan hoteljer tak jauh tapi kena naik keretalah jugak. Kunci kereta lak suami akak dah bawak, maka menahan lapoler anak-anak cuma minum susu dengan biskutjerler... Maggi ada tapi diaorang dah naik muak kot sebab tengaharitu dah makan maggi... Syukur budak-budakni kira tahan lasak gak perutnya, esoknyer kita makan beratlah sikit... 

Kenangan di BGRC memang sesuatu yang indah untuk dikenang.. Akhirnya tercapai juga hasrat hati akak untuk ke Bukit Gambang tahun 2013... Terima kasih untuk suami yang sudi selitkan kami untuk aktivti Persatuan dia... Khabarnya tahun 2015 mesyuaratnya akan berlangsung di Langkawi pulak, syioknyer weh. Janganlah lupa nak bawak kami lagi....

12 comments:

  1. Kalau macam ni..memang puas hati berkunjung ke sini..semua tempat akak n famili dah jelajah.. berbaloi tu..tak sangka aktiviti utk malam hari oun banyak

    ReplyDelete
  2. Bestnya!!! Puas hati klau dpt g sana..x pernah sampai lg..

    ReplyDelete
  3. wahhhh mcm best je kak..harus ajak huby ke sini ni!

    ReplyDelete
  4. wah bestnyew..riso bw mia g ctu xnak balik pulak..hahah

    ReplyDelete
  5. waa.. tak pernah pegi.. wpun org pahang... hehe. lama tak lawat blog akak.

    ReplyDelete
  6. Bestnye lahai dpt cuti2 malaysia..falsya cuti2 malaysia kat umah je nie haaaaa..menunggu ketibaan "princess" yg dh selesa duk dlm perut nie..l

    ReplyDelete
  7. siang berendam dlm air, malam layan fun fair...syok nyerrrr!!

    ReplyDelete
  8. tu namanya sambil menyelam minum air
    anak2 happy..mak pun happy hehe

    ReplyDelete
  9. Berapa harga tiket nak masuk funfair nie..seronk utk kanak2..excited nak masum funfair sampai tak lapar yerrr..

    ReplyDelete
  10. Next year ke langkawi..syiok bangetttt

    ReplyDelete
  11. Akk sampai dah bkt gambang ni. Ihh budak budak x leh dok diam. Asik nak main funfair aje kojenye.

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang